Jaká byla sezóna - 5.díl

Autor: Keli, vydáno: 3.12.2004

Legenda Pavel Čep alias Pavel Čep, Lukáš Bier alias D.V.

1. Jako se ti tento rok jezdilo, jak hodnotíš uplynulou sezónu ?

Pavel Čep: Tak tuhle sezonu se mi jezdilo fakt parádně. Začal sem se naplno věnovat sjezdu a konečně sem dostal možnost si pořádně zajezdit. Nikdy předtim sem totiž neměl sjezďáka ani slalomáka doma a tak sem jezdil jen na závodech. Tento rok sem teda mohl trénovat a dát tý přípravě na závody něco víc než dřív.

D.V.: Kazdej rok je to lepsi a lepsi, tenhle sport se tady zacina pomerne dobre dostavat mezi lidi.

2. Jaké úspěchy se ti podařilo v této sezóne dosáhnout? Splnilo se ti to co jsi si před sezónou předsevzal ?

Pavel Čep: Tak já si myslim, že sezóna se mi v podstatě povedla podle představ. To co pro mě bylo důležitý se mi povedlo vyhrát a tak sem spokojenej. Zajel sem Mistra ČR ve sjezdu což bylo uplně skvělý. Taky sem vyhrál Českej a Slovenskej pohár ve sjezdu a vyhrál závod v Polsku. Taky považuju za úspěch, že se mi povedlo dostat se na svěťáku do závodu DH i 4X. Fourcrossů sem jel dost málo, ale skončil sem snad 19. a to neni taky špatný. V trialu sem zajel po čtrnáctý Mistra ČR. To je pro letošek asi tak „všechno“.-)

D.V.: Na jare se mi povedlo skoncit zhruba v 1. desitce ve freeridu na srazu v Nemecku, coz me hodne nakoplo dopredu a hlavne jsem si tam udelal spoustu kontaktu a znamejch. Behem leta nejaky vydareny exibice (King of Jizera bylo dobry), sjezdova trat v Liberci, dobry jezdeni na Svatoboru s klukama z da-li-dy,.. Myslim, ze sezona docela usla..

3. Co zranění, kdy a kde jsi se letos nejvíc rozštípal ?

Pavel Čep: U mě se to naštěstí obešlo celkem bez zranění. Akorát těsně před MS a SP sem se docela napříjemně rozbil na Slovenskym poháru v Podkonicích. Po desetimetrovym poletu sem to položil asi v 50ce na kamenitou cestu a i přes všechny chrániče sem byl hodně dodřenej. Prostě žebra, loket a hlavně dost nepříjemně koleno, který se mi pod chráničema další měsíc nehojilo…

D.V.: Sezona skoncila predcasne zacatkem zari, pri treningu u nas, kdy se mi povedla dvojnasobna zlomenina palce. Takze jsem dostal sroubek do ruky a ted mam jit na druhou operaci. Rehabilitace me maj skoncit koncem ledna. Jinak takovy bezny odreninky a podlitinky.

4. Co tě letos nejvíc zklamalo ?

Pavel Čep: Co mě zklamalo? No nejvíc asi to, že sem celou sezónu jakš takš v závodech nepadal. Pak přišly závody jako Evropa a Mistrovství světa, kde sem si v závodních jízdách ustlal. Ale to se stane… Jinak mě asi nic nezklamalo.

D.V.: No asi ten uraz. Nestihl jsem odjet moc zavodu ve sjezdu a to jsem si koupil novy kolo. A jeste mi to narusi zimni sezonu na snowbiku :( Pak trochu problemy s materialem na jare, ale to nastesti bylo rychle v pohode.

5. Jako vypadá tvůj trénink, jak často a s kým trénuješ ?

Pavel Čep: Přes sezónu se snažim sedět na kole určtě co nejvíc to jde. Máme tady poblíž Olomouce docela dobrou sjezdovou trať a na 4X se dá perfektně pojezdit v Přerově. Většinou se domluvíme s klukama z Olomouce a jdeme někam jezdit a nebo trénuju sám.

D.V.: Moc to neprehanim, trochu si chodim zaplavat, jezdim na horskym kole, na jednokolce pres zimu skoro nejezdim, jen obcas zkousim novy triky. Tedka v zime to budou bezky a hlavne snowbike. Trenuju s Honzou Meissnerem co taky jezdi na jednokolce a pak s Tomasem Kutinem, Háckem,… Obcas i v hospode :))

6. Jak strávíš letošní zimu ?

Pavel Čep: Budu se snažit připravit se na další sezónu, protože v Elitě už to nebude taková sranda. Jinak bych chtěl strávit co nejvíc času na horách na prkně, takže už by mělo začít konečně pořádně sněžit.

D.V.: Prvni pulku se budu jeste davat dohromady s rukou, takze nebudu moct jezdit. Ten cas vyuziju pri vyvoji novych dilu na jednokolky a chceme poradne rozjet nas web. Mame par projektu na pristi rok, ktery pomerne dobre zerou volnej cas a tohle bude prihodna doba k jejich dodelani…

7. Na čem teď jezdíš a kolik bajků teď máš ?

Pavel Čep: Teď jezdim na super českejch kolech RB a sem hrozně spokojenej, že nejsou žádný problémy. Prostě vydrží všechno. Teď začnu připravovat kola na další sezónu. Kolik mam kol? Na sezónu budu mít nejspíš dva sjezďáky, slalomáka a taky mam pořád trialový kolo.

D.V.: Mam svoji vyvonenou jednokolku na 24" a tedka od leta Authora A-Ganga 24:00. Na zimu mam snowbike. Absolutni spokojenost. Mozna, ze bude jeste 20" jednokolka ted na zimu.

8. Za koho momentálně jezdíš a co sponzoři ?

Pavel Čep: Momentálně jezdim za vlastní tým AMK Bike Racing Team Olomouc. Co se sponzorů týká tak sou to kola RB, RB Design (slovenský komponenty), EXU Bicycle series, Gebhardt Gip a oblečení Final. Všechno s maximální spokojeností.

D.V.: Jezdim za D.V. MUni components a server www.jednokolka.cz .Ale vzhledem k tomu, ze to jsou moje projekty, tak vlastne muzu rict, ze si to platim sam :)) Na zavody v cizine nam snad neco prispeje radnice. Jinak sponzori se moc nehrnou, ale pro me to neni tak dulezity. Exhibice me domlouva Mandis Agency z Mlady Boleslavy a nebo SkiComp z LBC.

9. Cíl pro následující sezónu ?

Pavel Čep: Přežít, jezdit co nejvíc a pokud možno dojíždět co nejlíp. Prostě je v tý Elitě trochu prohnat :-))

D.V.: Chtel bych trosku vypustit exibice a venovat se opravdu freeridu. Na jare jedeme trenovat na sraz jednokolkaru do Stuttgartu. No a vrcholem by mela byt srpnova ucast na neoficialnim mistrovstvi Evropy v Dansku. Tam se tesim, protoze tam by mel bejt i nejlepsi jednokolkar na svete Kris Holm a dalsi Americani a myslim, ze to bude supr s nima jezdit a ucit se od nich. Jen doufam, ze nedostaneme uplne na zadek :))

10. Místo pro libovolný vzkaz ?

Pavel Čep:

D.V.: Hej lid nesedte v hospode, ten cas se da vyuzit daleko lip. No a v ramci propagace hardtailu: Jezdete, jezdete, pobijeme fully. A hlavne podekovat vsem s kterejma sem se za ten rok videl a poprat jim uspesnou pristi sezonu. Nic chytrejsiho uz ze me nevypadne, stejne na to svoje musi kazdej prijit sam…

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Hany (hany.sloupnicky (a) seznam.cz) 3.12.2004 v 11:59

    Co sem davate blbou jednokolku, nikoho to nezajima a s horskym to nema nic spolecnyho. Dejte sem treba Wagnera nebo nekoho znamejsiho...

  • anonymní uživatel Manas 3.12.2004 v 14:50

    Sice je to blba jednokolka, ale kdyz uz nekdo jezdi na evropske, mozna svetove urovni tak to za to stoji, ne ?
    Krom toho o Vagnerovi si prectes treba v DB, ale o jednokolce asi moc ne e...

  • anonymní uživatel D.V. (jednokolka (a) jednokolka.cz) 3.12.2004 v 15:52

    A koukam pro Hanyho je jednokolka asi to sami jak pro me prsty do p... Taky se hnedka ozvu :))

  • anonymní uživatel Čárys 3.12.2004 v 16:08

    Mě jednokolka doslova fascinuje, hlavne když na ní ujedu asi tak 20cm. Respect
    !

  • anonymní uživatel kostej 3.12.2004 v 17:45

    souhlasim s Carysem, jen s tim rozdilem ze na ni ujedu asi tak maximalne na hubu

  • anonymní uživatel KUbajsz (fi-si (a) volny.cz) 3.12.2004 v 18:13

    jo jo jednokolka je frajerina, me z toho strasne bolely k..le. ;c)

  • anonymní uživatel jirin (mrxxx (a) seznam.cz) 3.12.2004 v 22:47

    chlapi kde to v te olomouci mate zajeli bychom zavama juknout a pojezdit

  • anonymní uživatel mr.antik 4.12.2004 v 9:18

    Na jednokolkách se jezděj i závody? Něco jak freeride? To jsem fakt netušil..

  • anonymní uživatel pavel (pavel_cep (a) post.cz) 4.12.2004 v 21:33

    noo sjezd mame v Belkovicich kousek za Olomoucem. cca 6 kilaku

  • anonymní uživatel highbike@seznam.cz (pavel) 25.2.2006 v 6:45

    pozdrav z moravy,
    www.vysokekolo.wz.cz

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí