Milan Čižinský druhý na EWS v Millau

Autor: Milan Čižinský, vydáno: 3.7.2017

Milan Čižinský se letos poprvé podíval na bednu Světové enduro tour, která se jela tento víkend ve francouzském Millau. Druhé místo v našlapané konkurenci je super výsledek a nemůže si na něj stěžovat ani on sám jakožto ani věčný stěžovač. Jak závod viděl nám Míla řekne sám.

Po skvělé stráveném tréninkovém týdnu na Trail House v Rychlebách a závodě v Polsku jsem se vydal na 25 hodinovou cestu do Francie… Hned další den jsme si dali výživný trackwalk a už ve středu začaly tréninky. Většina závodních tratí kopírovala turistické stezky pro pěší a trochu postrádala flow… tratě se mi moc nelíbily, na začátku byly docela dlouhé šlapavé úseky a k tomu déšť tratě ztížil a kombinace kluzkých kamenů ala Garda a množství bláta udělal své. Bavily mě jen St 3 a 7 které byly fakt z kopce se spoustou těžkých pasáží.

První závodní den se mi nahoru vůbec nechtělo… start v 8h, déšť a vidina našlapaných 2000 výškových metrů…říkám si, že budu v silné konkurenci rád za top10. Jednička na jistotu, dvojka se zakyselovákem uprostřed už naplno, aby mě loňský vítěz EWS Broderick jedoucí 20s za mnou nedojel. Trojka je super, až do doby kdy se mi množstvím bláta blokuje zadní kolo a musím šlapat i z nejprudšího kopce. Na konci dne dávám rozhovor… nechápu, proč se ptá zrovna mě, za chvíli už nechápu ještě víc… jsem po prvním dnu na 3. místě :)

V noci zas prší… pojedu blaťák vpředu a Vigilante vzadu! Druhý den jedu na max! St6 plná bláta a 8 v kamenném korytu jsou brutálně na fyzičku, dávám si pěkně a moc na nejrychlejší neztrácím a když mi parádně vychází DH 7. stage a v nekazím ani v poslední, můžu slavit prémiové 2. místo v EWS. V celkovém hodnocení jdu na třetí místo. Každopádně to byl můj nejtěžší enduro závod v životě.

Po závodě proběhla ještě lehká večeře s českou výpravou, bylo to pěkný!

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka Roman 3.7.2017 v 13:25

    Gratulace, jsi pán!

  • profilová fotka Maverick 3.7.2017 v 15:14

    Hodně dobře!!!

  • anonymní uživatel Tcq 3.7.2017 v 17:07

    Super Cizo!

  • profilová fotka Kafičko 3.7.2017 v 19:30

    Jo jo Milan tvoří historickou stopu kterou mu už nikdo nevezme a to je nejvíc.Paráda

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí