10 let Fullface Productions skrze 10 jejich nejzásadnějších bikových počinů

Autor: Keli, vydáno: 7.7.2017

Videoprodukce Fullface Productions, neboli partička filmařů kolem Martina Vrbického a Štěpána Romanova letos oslavila svoje desáté narozeniny. Oslavila je tak jak se patří – rekapitulací, bilancí a veselicí. Dneska se kluci věnují celkem širokému spektru produkce od sportovních klipů, přes televizní reklamy až k cestopisným dokumentům. Přesto je ale jméno Fullface Productions spojené hlavně s tvorbou bike videí a tak jsme k jubileu první dekády jejich tvorby připravili 10 jejich nejzásadnějších počinů.

1) Mad World

Mad World – úplně první film který kdy vznikl pod hlavičkou Fullface Productions. Tehdy se karlovarský biker a student kamery Martin Vrbický rozhodl natočit první opravdový film. Vzniká tak Mad World. Ve filmu se kromě karlovarské scény objeví, např Kubajsz Fišer, Čárys, nebo Petr Drábek.

2) Spectrum

Druhým čistokrevným Fullface filmem je potom Spectrum z roku 2009. Tady už je autorská dvojice kompletní, když s Martinem začíná pod společnou značkou dělat i Štěpán Romanov – do té doby mimo jiné dvorní videomaker pro dolekop.com. V tomhle filmu už vidíme naprosto kompletní tehdejší českou MTB scénu a další obrovský posum co se filmového řemesla týká.

3) Marosana 2013

Zásadní faktor, který hodně ovlivnil budoucí tvorbu Fullface je kamarádství s Michalem Marošim. Legendární Marosanu natáčejí Fullface už od roku 2007. To nejpovednější video a podle reakcí náhodných kolemdoucích také ta nejpřísnější Marosana je ta z roku 2013, proto jí patří zasloužené místo v našem výběru.

4) JBC fourcross Revelations

Když jsme u kultovních závodů, nemůžem opomenout ani JBC fourcross Revelations Tomáše Slavíka. Fullface natočili teasery a action klipy ke třem ročníkům. My jsme vybrali ten z roku 2014.

5) Tomáš Zejda na Nine Knights

Dalším z řady vynikajících domácích mountainbikerů se kterým Fullface pravidelně natáčí je Tomáš Zejda. V roce 2012 vyrazili kluci s Tomášem na akci Nine Knights.

6) Gaspi a Marosana v Maroku

Další z výletů následoval v roce 2014, kdy kluci doprovodili veterány Gaspiho a Marosanou do exotického Maroka. Tady taky začíná jejich nerozlučná spolupráce s talentovaným fotografem z doté doby převážně SNB a freeski prostředí Honzou Kaslem.

7) Gringos & Rapidos

Ani Slovák Filip Polc se nevyhnul objektivům Fullface Productions. Ten byl v roce 2015 už několikrát korunovaným králem jihoamerických městských sjezdů. V tomhle roce se k Filipovi na jeho jihoamerické tour přopojuje taky Tomáš Slavík a vzniká dokument Gringos & Rapidos

8) Crash reel 2015

Pády neodmyslitelně patří k životu bikera. A protože cizí neštěstí vždy potěší a lidi zkrátka chtějí vidět krev – vydává Fullface v roce 2015 svůj mountainbikový crash reel.

9) Czech and Slovaks are Aweome

V roce 2016 Fullface vydávají další zajímavou kompilaci pod názvem Czech and Slovaks are Aweome. Tedy multisportovní výběr nejlepších kousků Čechů a Slováků za posledních několik let.

10) Signatures

Zatím posledním velkým filmem Fullface Productions je film Signatures. Tady se podařilo dát dohromady zajímavou sestavu domácích i zahraničních jezdců, napříč všemi mountainbikovými disciplínami a navštívit celou řadu zajímavých míst.

Prvních 10 let je tedy úspěšně za námi – uvidíme co si pro nás kluci připraví v těch následujících deseti!

Diskuze

  • anonymní uživatel odrazka (petrmikulasek (a) seznam.cz) 7.7.2017 v 22:22

    Moooc štěstíčka přeju, super kamera, střih, hudba... Topka

  • anonymní uživatel Marek 10.7.2017 v 13:20

    Crash reel 2015 čas 1:43 :-)

  • profilová fotka rollins@beachbitch.com 14.7.2017 v 15:18

    krásný vzpomínky na natáčení, super kucíí!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí