WBS: Tomáš Huňa vyhrál Trnavu potřetí

Autor: WBS media, kategorie: Report, vydáno: 12.7.2017

14. ročník Emseko bikerally Trnava se jel jako čtvrté kolo seriálu RPM stav WBS začátkem prázdnin. A možná právě tento termín byl příčinou, že se na startu sešla jen necelá devadesátka jezdců. Tratě byly nachystány tradičně dvě, s několika úpravami proti dřívějšku. Počasí bylo luxusní, lano jelo za kilčo v pátek i v sobotu, prize money čekaly na ty nejrychlejší, Béra za mikrofonem, Pluto u časomíry J… co víc si můžeš přát…

Spousta jezdců využilo příznivého počasí a přespala do sobotního závodního rána na louce, ať už ve stanech nebo bydlících. Večer se samozřejmě mudrovalo dlouho do noci.

V centru závodu byl připraven „green“ pro zhruba dvacítku adeptů Capri-Sonne bike školky.

Od prvního měřeného testu šel do vedení domácí Martin Kolajík, o desetinu před Jirkou Gergelem a lídrem seriálu Davidem Šůstkem. Tomu vyšel druhý průjezd stejným úsekem a skočil na první místo, před druhým Gergelem. Třetím časem se posouvá na průběžnou trojku Tomáš Huňa. Kolajík se propadá na čtvrté místo.

Po přestávce se všichni přesouvají na RZ3, s cílem v centru závodu. Nejrychlejší čas zajel Huňa a stoupá pořadím na průběžné druhé místo za Šůstka. Gergel drží trojku, ale v poslední RZ chybuje a opouští nejen stupně vítězů ale i top ten. Huňa projíždí RZ opět v nejrychlejším čase a to znamená jeho vítězství. Na Trnavě celkově už třetí a tak se zdá, že mu zdejší tratě chutnají: „Je pravdou, že první a druhá RZ mi moc nevyhovují, no prostě mi nesedí. Ale to je můj problém, je to pro všechny stejné a já byl rád, že ztráta po dvou RZ byla minimální a už jsem se těšil na RZ 3,4. Na těch jsem si věřil, že začnu stahovat a že bych snad mohl i celkově vyhrát, když to dobře půjde… Ale před poslední RZ tam bylo myslím pět jezdců, co mohli vyhrát, byl to boj až do konce. A pochopitelně jsem měl radost i z počasí, teplo a suchá trať mi vyhovují. Jak říkám, čím větší teplo ? tím lepší. Jinak Trnava zase parádně nachystaná, všechno krásně fungovalo a já jsem rád, že se mě tady tak daří…“ vysvětluje Tomáš Huňa. Druhý je tedy David Šůstek a podium uzavírá Martin Kolajík, poprvé na endurové technice.

Pokračování nesmírně vyrovnaných soubojů se opět odehrávalo v kategorii pevných rámů. Tři nejrychlejší protagonisté byli v rozmezí pouhých dvou desetin a o vítězi Ondrovi Doleželovi rozhodlo dokonce pomocné kritérium, v podobě rychlejšího času na první erzetě. To je race, jak má být. V juniorech byl opět zcela suverénní Kristián Poruban ze Slovenska.

V nejmladší kategorii zvítězil Filip Chlup před Ondřejem Kolečíkem. V masters nad 35 let vedl až do třetí RZ navrátilec Pavel Mašláň. Na poslední RZ ale havaroval a ve vyrovnaném souboji na něj zbylo místo až těsně pod stupni vítězů. Radoval se tak otrokovický Radim Lang o dvě desetiny před Leošem Máchou. Holky se na startu sešly tři a nejlépe to jelo Natálii Popovové.

To ale nebylo vše. K tradici trnavského závodu patří dual na sjezdovce. Zájemci se kvalifikovali podle umístění v závodě a v několika rozjížďkách se prokousávali pavoukem nahoru. V mlaďoších ovládnul finále Filip Dočekal před Filipem Chlupem. V mužích pak Ondřej Machala před Tomášem Škarkem.

Poháry byly rozdány, ceny pro nejlepší předány, čeká nás dva měsíce prázdnin. Vlastně ne. Jsou plné různých sjezdových závodů, pomalu každý víkend.

Absolutní pořadí 14. Bikerally Trnava:

Tomáš Huňa Mondraker 3:41,1
David Šůstek DH Slovan Luhačovice + 1,1
Martin Kolajík SBT Fryšták racing + 1,6
Martin Kulhánek Pitchagoggles.cz + 5,8
Tomáš Navrátil Specialized CZ + 6,3
Lukáš Nášel SBT Fryšták racing +11,5

Kompletní výsledky hledej na webu bikegeneration­.cz.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel sandwolf 12.7.2017 v 18:09

    Tak kdo by jezdil WBSka když je tu tuna dalších a stokrát lepších závodů ????

  • anonymní uživatel Kule 12.7.2017 v 19:27

    WBS...je...TOP!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí