Galerie a report: Tomáš Slavík se stal králem seriálu 4 x Pro Tour

Autor: Mira Tkadlec a Z. Kantorová, vydáno: 17.7.2017

V sobotu 15. července se v bikeparku v Jablonci nad Nisou v rámci JBC 4× Revelations odehrálo finále závodu světové série horských kol ve fourcrossu. Titul světového šampióna si odnesl Tomáš Slavík z Budweiser Racing, který zvládl své domácí vystoupení před tisíci nadšených fanoušků naprosto suverénně.

Po vítězství v osmifinálové, čtvrtfinálové i semifinálové jízdě postoupil do finále, kde se přímo utkal s největším soupeřem Felixem Beckemanem a s přehledem ho porazil. Pro třetí místo si dojel švýcarský jezdec Noel Niederberger. Ve velké konkurenci se dařilo i dalším českým riderům. Do malého finále o páté až osmé místo totiž postoupili hned čtyři Češi. Nejrychlejší z nich byl Tomáš Nevrkla. Stejně dobře se v Jablonci dařilo i českým cyklistkám. Závod žen ovládla Romana Labourková, která si vítězstvím zajistila celkový triumf ve světové sérii.

Pořadatelé si pro letošní ročník připravili celou řadu novinek. Nejzásadnější byl závod dětí Relevations Kids Event a Revelations Big Air (freestyle MTB). K JBC 4 x Revelations neodmyslitelně patří i bohatý doprovodný program, který každoročně zaručuje, že diváci jen tak nepřestanou lovit netradiční zážitky. Letos byla k vidění třeba i letecká exhibice nebo netradiční souboj riders s youtubery na kolech a v gamingu. Vše pak zakončila oficiální Jägermeister afterparty, kde se tradičně představila parta Masters of Dirt s DJ Mosaken, Georg Fechter, ILLSKILLZ a The Fuel Girls.

Foto: Miroslav Tkadlec
Text: Zuzana Kantorová | nedoriAdd contact

Diskuze

  • profilová fotka SandWolf 17.7.2017 v 21:37

    Jak neočekávané.

  • anonymní uživatel Nicka 17.7.2017 v 21:55

    Hosi hosi rikam Vam, ze jsem mel takovy orgasmus kolik jsem videl tech Trek Ticketu S na zivo na vlastni oci, hosi takovy orgasmus jsem doopravdu dlouho nemel, a ze jich bylo pozehnane mnoho :-))))))) Jinak vsechna cest Datlovi, dokazal alespon privest sem do Cech velky jmena jako je Loron atd. 4X ZIJE !!!!!

  • anonymní uživatel Jirka (jirkacrasher (a) seznam.cz) 17.7.2017 v 22:08

    Nechci rýpat do autorů textu, ale je u Tomáše Slavíka správně uvedený tým? Nezaregistroval jsem, že by přestupoval z Ghostu do Budvaru, a ani na svých stránkách to uvedené nemá... ale pokud má někdo lepší informace, tak ať mě opraví. Jinak závod jsem viděl bohužel jen z přenosu, pěkně se to vyvedlo.

  • anonymní uživatel Marek 18.7.2017 v 10:58

    Nuuuuuuda ctrl-c ctrl-v lonskeho a vlastne vsech predchozich rocniku...

  • anonymní uživatel Ewa Farna 19.7.2017 v 21:14

    Jirka: a pristi rok bude jezdit NASCAR a Romana Labounkova mu bude laborovat nad motorem aby si mohla rikat Labourkova.

  • anonymní uživatel Jirka (JirkaCrasher (a) seznam.cz) 20.7.2017 v 11:46

    Ewa Farna: :-D :-D :-D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí