Jaká byla sezóna - 7.díl

Autor: Keli, vydáno: 8.12.2004

1. Jako se ti tento rok jezdilo, jak hodnotíš uplynulou sezónu ?

Michal Prokop: Jezdilo se mi dobře, užíval jsem si cestování a závodů. Letošní sezona byl dobrá, pár věci se nepovedlo, ale jinak jsem spokojený.

Petr Machálek: S touto sezónou jsem moc spokojený. Žádný úraz, pro mě překvapivé výsledky, nový stroj, prostě tak by měla vypadat každá sezóna.

2. Jaké úspěchy se ti podařilo v této sezóne dosáhnout? Splnilo se ti to co jsi si před sezónou předsevzal ?

Michal Prokop: Ve fourcrossu to bylo 3. místo na mistrovství světa, vítězství ve Světovém poháru, tituly mistra Evropy a mistra republiky. V bikrosu jsem se stal mistrem Evropy v Cruiserech, vicemitrem Evropy v BMX 20" a dost si cením 3. místa na UCI BMX Supercrossu. Nepodařilo se mi dostat se do finále mistrovství světa BMX a obhájit titul mistra světa ve fourcrossu.

Petr Machálek: Do sezóny jsem vstupoval s předsevzetím, že skončím v ČP DH do třetího místa. A to se vyplnilo. Ale v průběhu ČP jsem hodně pochyboval.

3. Co zranění, kdy a kde jsi se letos nejvíc rozštípal ?

Michal Prokop: Asi nejvíc na BMX Supercrossu ve Woodward West. Když jsem skákal asi 12 metrový double, tak mě to koplo hodně na zadek a spadl jsem asi ze 4 metrů na záda a na zadek. To fakt bolelo…

Petr Machálek: Nejhorší pád jsme měl při finálové jízdě ČP v DH v Teplicích, kde mě 30m před cílem skolič do cesty strom a já jsem se hlavou o něj zastavil. Tak strašný pocit jsem dlouho nezažil, nakonec jsem dojel do cíle na 9. místě.

4. Co tě letos nejvíc zklamalo ?

Michal Prokop: Určitě semifinále mistrovství světa v BMX, ze kterého jsem nepostoupil.

Petr Machálek: Závist, mediální podpora tohoto sportu a jako každoročně fungování ČSC.

5. Jako vypadá tvůj trénink, jak často a s kým trénuješ ?

Michal Prokop: Můj trénink přes zimu obsahuje z 80% posilovnu, pak trenažer, sprinty na kole, plaváni, squash a samozřejmě sedím co nejvíc na kole. Praha je na zimu celkem ok, kousek od baráku mám trailsy, dualku a menší DH trať, na bikrosku je to taky kousek, takže se nenudim. Trénuji často, nejčastěj s Mirkem Jirkou a Božanem Mitkovem. Dá se říct, že z týdne mám jeden a půl dne volno.

Petr Machálek: Na trénink mi moc času nezbývá. Mám hodně časově náročnou práci. V létě se snažím co nejvíce času trávit na kole, v zimě posilovna, bazén. Ským trénuji???? S klukama z týmu a s Martinem Chmelíkem.

6. Jak strávíš letošní zimu ?

Michal Prokop: V posilovně, na kole a na snowscootu. Domluvil jsem se na spolupráci s Fort Frames, takže budu co nejvíc prohánět jejich snowscoot. Loni mě to hodně vzalo, vřele doporučuji všem bikerům na zimní blbnutí. Kdo si to chce zkusit nebo přímo objednat, ať napíše do vzkazů na www.prokoprider.net. Možná dáme dohromady i nějaký závod. Také doufám, že co nejdřív vyrazím zase jezdit do Států.

Petr Machálek: Určitě pracovně.

7. Na čem teď jezdíš a kolik bajků teď máš ?

Michal Prokop: Vybírám podle toho, co a kam jdeme jezdit. Když trailsy tak dirťák Author Massacre, když XC tak Author Vision. Teď mám v garáži sedm kol Author, kromě těch dvou ještě: 4X (A-Gang MP), freeride (A-Zone Pro), BMX 20", BMX Cruiser a silničku Author a6603. Doma na trenažéru mám ještě jednu (a3302), takže teď mám k dispozici celkem osm funkčních kol.

Petr Machálek: Mám čtyři kousky. Modrou libertu, krosové kolo, 4× Univega a DH Specialized Big Hit.

8. Za koho momentálně jezdíš a co sponzoři ?

Michal Prokop: Jsem továrním jezdcem Authoru a letos mě sponzorují SEAT, Vehicle, Troy Lee Designs, Answer-Manitou, Tioga, Cane Creek, FSA, Hayes, Styx, Sensor, B2, Penco, Shimano, Vans, Fort Frames, Selle San Marco, Red Bull a POLIS Production. Přístí rok pojedu třetí sezonu za Author, většina sponzorů zůstává, ale možná dojde i k některým změnám nebo novinkám.

Petr Machálek: Od začátku závodní kariéry jezdím za AMK Mladost Hodonín. Nevím, které sponzory uvést na první místo, ale v první řadě bych chtěl poděkovat všem lidem, co mi kdy pomohli, abych mohl závodit. A teď ti sponzoři: moje přítelkyně Evča, taťka, mamka, Akrman Hodonín, Cyklo Kropáč, Valtech tors, Laďa Říha a jeho dodávka.

9. Cíl pro následující sezónu ?

Michal Prokop: Užívat si závodění a vyhrávat co se dá.

Petr Machálek:Neztratit se v elitě.

10. Místo pro libovolný vzkaz ?

Michal Prokop: Jezděte pro zábavu.

Petr Machálek: Protože je konec roku, tak přeji všem hodně štěstí, zdraví a úspěchů v roce 2005.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel KUbajsz (fi-si (a) volny.cz) 10.12.2004 v 21:29

    jezdete pro zabavu? ;c)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí