Report a video oficiální: JBC 4X Revelations je již popáté za námi!

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 26.7.2017

Od 13.-15.7.2017 se v Jablonci již popáté konal závod světové série ve fourcrossu horských kol s názvem JBC 4X Revelations. A jak se k jubileu sluší a patří, oslaven byl ve velkém stylu! Abyste nasáli atmosféru sledujte video, kde Revelations 2017 zvěčnila produkce InMoveFilms:

Obrovské množství fanoušků, kteří mnohdy berou závod jako svoji každoroční tradici, se sešlo na kopci v JBC bikeparku na Dobré Vodě u Jablonce nad Nisou, aby si užili nejen sportovní, ale také kulturní víkend plný zábavy a adrenalinu. Oproti minulým ročníkům však tento skýtal mnohem více, rozhodovalo se během něj o vítězi celé světové série a adeptů na prvenství bylo tentokrát víc a to jak v ženské, tak v mužské kategorii. Vítězství nejen v závodě, ale celé sérii, nakonec bere Tomáš Slavík, světová fourcrossová jednička, stavitel trati a organizátor celého eventu, který dokázal zvítězit zatím ve všech pěti závodech JBC 4X Revelations. „Jsem rád, že jsem popáté dokázal vyhrát JBC 4X Revelations, vítězství na domácí trati si moc cením, není to jednoduché v tak hektických dnech organizovat a ještě závodit a podat výkon, obzvlášť když jde o závod, který rozhodne celkové vítězství série. Ještě více si však cením všech, co dorazili, podporují nás a dělají z tohoto eventu něco neskutečného. Moc si to užívám!“ řekl Slavík. V ženské kategorii svůj sobotní závod vyhrála olympionička v bikrosu Romana Labounková a stejně jako Tomáš tak výsledkem získala celkové prvenství v celé fourcrossové světové sérii ProTour.

Novinkou v rámci závodu se letos stal vložený závod dětí Revelations Kids a podívaná to byla slušná. V kategorii do 13ti let a od 13ti do 16ti let nechyběly předjížděcí manévry, pády ani ostré souboje loket na loket a bylo opravdu na co koukat. V mladší kategorii zvítězil Nicolas Reinl. Starší do 16ti let pak ovládl svou parádní jízdou domácí rider Tomáš Horák.

Nově se odjel také závod ve freestylu Revelations Big Air, který potěšil diváky neskutečnými triky, které rideři freestylu předváděli téměř nad jejich hlavami na nově vzniklém skoku. Prvenství si z historicky prvního závodu odvezl současný nejúspěšnější český freestyle biker Jakub Vencl.

Nouze nebyla rozhodně ani o doprovodný program. Nad hlavami početného publika svou neskutečnou leteckou show předvedl mistr Evropy a vítěz závodu Red Bull Air Race Martin Šonka, přítomným se během některých triků doslova tajil dech a při odletu ho ocenili náležitým aplausem. Dostavil se i Kazma Kazmitch ve svém elektromobilu a vydal se střemhlav tratí, kde po několika pádech doslova odlepil obří skoky i wallride, publikum oněmnělo, fakt tohle Kazma umí? Nezdá se vám to? Taky že ne, trať za něj zkroužil a triky předvedl po rychlé výměně na startu Tomáš Slavík, čehož si rozhodně na kopci prvně nevšiml každý. Adrenalinový zážitek nalákal také 3 youtubery, kteří se rozhodli rozdat si to s bikery jak ve sjezdu, tak v PC hře a svého úkolu se zhostili statečně a až na pár lehkých odřenin přežili. V DELL zóně se také odehrála kvalifikace na MČR v gamingu a nervy to byly také pořádné, jak se křičelo venku na kopci, tak i ve speciálně upraveném gaming stanu. Večer již tradičně patřil hudební zábavě, kde si přišli na své milovníci tvrdé bikerské tvrdé hudby (Status Praesents, Plan B), tak i milovníci taneční muziky (MANENE, Mosaken, Hrusha,…), afterparty pak zakončili matadoři JBC 4X Revelations afterparty Masters of Dirt se svoji nejen ohňovou show.

Děkujeme všem sponzorům, fanouškům, riderům i workerům za to, že děláte JBC 4X Revelations každý rok větším a lepším a budeme se těšit v roce 2018 na viděnou na kopci, už pošesté! Grab Your Balls!

Tým JBC 4X Revelations



Záznam celého závodu

Finálová jízda ŽENY

Finálová jízda MUŽI

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí