Report a video: King of the Yellow Hills - po šesté a bylo opravdu na co dívat

Autor: Vít Daněk, kategorie: Report, vydáno: 5.8.2017

Šestý ročník King of the Yellow Hills je za námi. Jak to celé proběhlo, Vám nyní přiblížíme na následujících pár řádcích.

Jak už je u nás zvykem, není normální, aby nám na závody nezapršelo – ani tento ročník nebyl výjimkou. Dobrá věc se podařila a ráno nám svítilo a trénink se nám rozjel v 10:00 i s graffiti jamem, kde se vyřádili lokál writers!

První kdo vesele naskakoval byl Jirka Zouhar, který neměl moc problém a byl následován dalšími jezdci. Čas krásně utíkal, grill jel do plných a pivo teklo a Boží Wašek, podle propozic, pěkně vyzýval k alko pivním a panákovacím soutěžím pro diváky, kteří se toho nebáli a dokonce i staří pardálové si troufli na vypití piva na BMX kole.

Porota byla na místě, složená se starých dobrých Bikecore borců a Žlutaváků, kteří jezdili dřív než se někteří rideři narodili.

Celkem se nám sešlo nějakých 15 borců, kteří se nebáli našich skoků a tak mohla začít kvalifikace, před kterou nám ještě lehce zapršelo (ale aspoň jsme nemuseli kropit) takže s menší zpožděním se nám kolem 16:00 rozběhla.

V BMX postupovali všichni, jelikož jich bylo jenom 5 a v MTB to bylo napínavé ale nakonec postoupila tato pětice: Peca Kubín, Michajl Hajtr, Viktor Pospíchal, Bobeš a Patrik Gažo.

Následovala úprava skoků, další alko soutěž a někdo si zahrál na chvíli beach volejbal. Potom mohlo vypuknout to pravé peklo.

V MTBečkách si to mezi sebou rozdával do plných převážně madeover team. Bobeš z Brna si to nalítal pěkně na pohodku – vidět jsme mohli seatgrapy, condory – celkově jízdy na pohodku a ve stylu. Od Peci Kubína jsme mohli vidět no foot can cany, protáhlé condory, a celkově lítal nejvýš. Viktor Pospíchal to tam cpal do plna. Protrikovával celé lajny. Určitě největší peklo bylo 360 transfer na horní lajně, dále jsme mohli vidět nothingy, 360, tobogány, condory. Michal Hajtr si to jel tak celé prostě v klidu jak to on umí tailwhipy v neskutečném masakru na největších dvojácích a do toho 360 a no foot cancan, prostě nářez.

BMX kolech se jel velký hrot na velkých skocích, sem tam padla nějaká ta hrana, ale dívat se bylo opravdu na co. Jirka Zouhar u poskakování za kamerou si dal i pár jízd a vidět jsme mohli x-upy, protáhlé trna tak jak je už u něho zvykem. Mlaďoch Lukáš Bližňák se s tím nepáral a skoky přeskákal celkem bez problémů, do toho cpal tailwhipy, 360, povedené jízdy. Erik Figar jel neskutečné triky. 360 s různými kombinacemi, tailwhipy a podobné pekla. David Janáč přišel, viděl dal co mohl a spokojeně odjel. V jeho jízdách nechyběl backflip nebo double tailwhip. Porota nakonec rozhodla takto:

MTB
1. Michal Hajtr
2. Viktor Pospíchal
3. Petr Kubín

BMX
1. Erik Figar
2. David Janáč
3. Lukáš Bližňák

Po vyhlášení začala velkolepá afterparty na které zahráli kapely OUTSIDER, BESSAR UNGGAS, DEGRADACE a GANJABAND IVANA ŠTRÁFKA.

Poté už se jen popíjelo na baru do brzkých ranních hodin, kde tomu vévodil víceméně pan Boží nejbožejší Wašek! Tak vypadal ročník 2017. Doufejme že se uvidíme další rok ještě v hojnější účasti a když ne ten další tak třeba přes příští. Díky moc celé Yellow Hills crew bandě za neskutečně moc propocených triček a energie co jsme tam všichni nechali. Všem sponzorům a Vám všem co jste si to s námi užili. DÍKY!

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí