Video: Matěj Charvát - Rampage?! Last minute trip to China

Autor: Matěj Charvát, vydáno: 24.8.2017

Sice to bylo last minute a kříží se to s mým plánem – Mistrovství Republiky… ale po rychlém zhodnocení pro a proti není moc co řešit – jedu do Číny!

Díky tomu, že sem se objevil na mnoha nestandardních závodech v Asii se mi dostala nabídka vyrazit na závody do Číny. Co bych to byl za dobrodruha, kdybych řekl ne?! Týden na to už sedím v letadle směr Peking a těším se na to co mě čeká. Čína je tak trošku specifická země. Částečně uzavřená od okolního světa. Internet je omezen stejně jako další věci, ale i přes to má co nabídnout. Obrovská rozloha země podle mě nabízí tolik věcí a přírody o které se nikde nedočtete, že si to nedokážeme ani představit. Jedním z opravdu dechberoucích míst bylo právě místo, kde se jely tyhle sjezdový závody. Na okraji Tibetu v nadmořské výšce přes 2500m prostě vznikla super sjezdová trať zasazená do krajiny, kde vám prostě při každém pohledu vběhne na mysl jen: „wow“.

Závodu se zúčastnilo cca 50 lokálních riderů a 15 jezdců z různých koutů světa. Já jsem si tam užil super pár dní, podařilo se mi dojet na 2. místě ve sjezdu (o 0,2sek) a vyhrát Dualslalom, který ani nebyl uvedenej v propozicích a tak jsme ho jeli tak nějak na slepo.

Celkově excelentní akce. Škoda jen, že jsem tam nemohl přiletět o pár dní dřív a trošku víc to tam prozkoumat. To jak tam lidi žijou je fakt zajímavý. Náhorní plošina s obrovskýma horama okolo, obrovský město na dohled a dál jen pustina, poušť a farmáři.

Kdyby Vás to zajímalo, závod se konal přesně ZDE. (odkaz google maps)

Díky za přečtení a těším se zase příště!

Matěj Charvát

Sledujte Matěje a jeho Vlogy na YouTube kanálu a nenechte si ujít novinky na jeho profilech na facebooku a instagramu @matejcharvat. Tohle není ještě zdaleka cílová destinace a čeká vás po boku Matěje mnoho dobrodružství!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel TOM 25.8.2017 v 12:22

    To nemá chybu...gratuluju nejen k výsledku, ale k tomu přístupu, to je mi sympatický

  • anonymní uživatel dfgc 25.8.2017 v 17:06

    Přitakávám, hezká videa a vždy se rád podívám. Sympatický jezdec. Né jako arogantní a namistrovaný prokop a maroši :) Super výsledek :)

  • anonymní uživatel Martin 27.8.2017 v 19:22

    pěkný

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí