Pozvánka: RPM Stav Wood Bike Series 2017 pokračuje ve Zlíně

Autor: Haff, vydáno: 4.9.2017

Milí přátelé,
Zlín je plný cyklistů, bikerů, koloběžkařů, závodníků, kochačů a prostě sportovců co musí cítit ložiska, aby byli uspokojeni. Tyhle všechny skupinky a i bezložiskové nadšence bych rád pozval na závod ve sjezdu horských kol Bikerally Zlín 2017, který se koná již příští sobotu 9.9.2017 od 11 hod. v lokalitě nad Gymnáziem u Hvězdárny. Je pátým závodem patřícím pod hlavičku RPM stav wood bike series 2017.

Příběh bikerally je dlouhý. Už jsme přesáhli i dvacetiletku, což by mělo být dobré znamení pro nováčka diváka, který se ještě na žádný závod nevydal zafandit, okusit občerstvení a sdílet neuvěřitelnou atmosféru za doprovodu muziky, komentátora a souboje jednotlivců o každou desetinku směrem z kopce dolů.

Tratě jsou tvořeny velice jednoduše a tak, aby se mohl stát závodníkem i úplný amatér, jen za předpokladu, že dodrží pravidla závodu. A umí si poradit ve chvílích buď a nebo…

Na uchazeče rychlé jízdy v lese čekají 2 RZ a každá se pojede dvakrát. Součet všech čtyř časů nám ukáže vítěze celkem v sedmi kategoriích. Místní les nabízí pro závod ideální prašný povrch s nespočtem přírodních horizontů.

Našlapané video z dílny Richiho Šimka rok 2015, ať víte do čeho jdete!!

Součástí závodu se v tomto roce (a doufáme že i nadále) stala Capri-Sonne Bike školka, která neslouží jako dětský koutek, ale ke strávení společného času rodičů a dětí na upravených překážkách (klopená zatáčka, houpačka, podjezd laťky) na ohraničené ploše, kde si mohou děti procvičit rovnováhu a um řízení kola. To vše za dozoru zkušených instruktorů, které zastřešuje Ondřej Krhánek, který je nejen autorem, ale i realizátorem tohoto nápadu. Navíc už ve Zlíně se budou moci malí dravci po překážkách prohánět na krásných a nových kolech CTM, které zapůjčila cyklo a lyžařská speciálka Ski Sport Hofman – respekt a díky za podporu.

Pro malé bikeškolka a pro závodníky s chutí se zdokonalit máme i páteční dospěláckou Bike school Jirky Gergela. Instruktora, který v tréninku ukazuje svěřencům, kudy tudy nejrychleji.

Můžete, pokud budete mít obrovskou chuť na adrenalin, vyšlápnout nahoru na Lesní čtvrť už v pátek 8.9. od 14 do 18hod a shlédnout i trénink na sobotní závod 9.9. od 8 do 17hod.

Poděkování patří lidem co přiložili ruku k dílu ať už teď před závodem, nebo těm co budou uklízet příští neděli po závodě.

Takže si shrňme, co nás čeká: napínavý závod, online výsledky, Bike školka, Bike school, občerstvení, komentátor, ozvučení, výborná parta a atmosféra… pokud vám to nevadí, dojeďte na kole…

Online přihláška: ZDE
Detaily závodu: ZDE

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí