Pozvánka: KV DOWNTOWN 2017 - jedinej vostrej závod v Karlových Varech

Autor: Pirata.cz, vydáno: 6.9.2017

Dne 16. září se uskuteční v lázeňské metropoli již 4.ročník extrémního bikového závodu, Mercedes-Benz S. & W. Automobily KV DOWNTOWN 2017. Tento závod je poslední letošní zastávkou Czech Downtown Tour 2017 a může hodně ovlivnit průběžné pořadí tour.

Organizátoři, PIRATA.cz, slibují velké změny pro letošní ročník. Tou největší novinkou je změna lokality závodu. Po dvou velmi úspěšných ročnících v centru Karlových Varů, na třídě T.G.Masaryka, se letošní trať přesouvá do historické části města, blíže k pramenům, blíže ke kolonádám, ale hlavně k velkým kopcům. Start závodu bude v prostoru rozhledny Diany. První třetina trati vede lázeňským lesem. Zde se závodníci mohou těšit na lehčí formu downhillu. Druhá třetina patří dlažebním kostkám, kde budou umístěny umělé skoky a celá pasáž je zakončena mohutným gapem u kostela sv. Lukáše. Poslední třetina trati je ve znamení asfaltu, několika umělých skoků, schodů a finálového skoku ze Zámeckých schodů. Když budeme nahlížet na trať komplexně, jde o druhou nejdelší trať u nás, po Jáchymově. Trať KV DOWNTOWNU má ale jedno prvenství, je rozhodně nejprudší. Organizátoři slibují, že na trati rozhodně nebude potřeba šlapat, což doposud ze závodů odrazovalo hodně závodníků věnujících se downhillu.

Další novinkou letošního ročníku „Jedinýho vostrýho závodu v Karlových Varech“, jak zní podtitul závodu, je živý přenos. V prostoru cíle bude připravena velkoplošná obrazovka, na které diváci mohou sledovat průběh závodu. V prostoru Tržní kolonády bude zázemí závodu. V.I.P zóna, občerstvení a několik výstavních stánků. Pro diváky je vypsána soutěž o automobil Mercedes-Benz, kdy nejbližší tipnutý čas k vítěznému času, vyhrává zapůjčení vozu s plnou nádrží na víkend.

Další velkou změnou jsou dva živé koncerty v prostoru cíle. První vystoupení bude pod taktovkou fenomenálního saxofonisty Milana Krajíce s jeho BigBandem Šmeralka, před superfinále, které pojede 20 nejlepších závodníků. Druhý, velký koncert pro diváky začne po vyhlášení závodu v prostorách Tržní kolonády, kde zahraje Karlovarský symfonický orchestr. Toto netradiční spojení extrémního závodu a vážné hudby slibuje velkolepou show.

To ale není vše. Jak je zvykem na KV DOWNTOWNU, vyhlášením akce nekončí. Letošní afterparty bude probíhat v klubu RATINI, kde svou show rozbalí Chris Kaufman a DJ Flux.

Jak je patrné, letošní ročník Mercedes-Benz S. & W. Automobily KV DOWNTOWN 2017, slibuje velké změny. Nová trať, která přidá na vostrosti závodu, nové zázemí, které navodí výjimečnou atmosféru a netradiční druh hudby k takovéto akci… 16. září je den, kdy Vary zažijí něco výjimečného a nikdo by u toho neměl chybět.

Program 16. 9. 2017 Sobota
11:30 Registrace max. 100 riders
12:15 Start tréninků
13:50 Konec tréninku
14:30 Mercedes-Benz S. & W. Automobily KV DOWNTOWN 2017 – 1. kolo
14:30 Start tipovací soutěže – čas vítěze závodu
15:30 Big Band ZŠ a ZUŠ ŠMERALOVA
16:00  Mercedes-Benz S. & W. Automobily KV DOWNTOWN 2017 – 2. kolo
17:30 Big Band ZŠ a ZUŠ ŠMERALOVA
18:00  Mercedes-Benz S. & W. Automobily KV DOWNTOWN 2017 –  SUPERFINÁLE        
20 nejrychlejších
18:15 Vyhlášení vítězů
18:30 Karlovarský symfonický orchestr
20:00 AFTERPARTY – Ratini Bar – Chris Kaufman, DJ Flux

Web závodu: www.kvdt.cz
Přihlášky do závodu: www.czechdt.cz

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí