MTBNB - staň se členem party a poznej nové kámoše

Autor: Keli, vydáno: 12.9.2017

Stejně tak jako Airbnb změnilo krátkodobé ubytování, tak i MTBNB si něco podobného dává za cíl. Spojovat různé bikery z různých lokalit, umožnit setkání lidem stejného myšlení a ukázat, že bajkování ve více lidech je lepší než jezdit sám. Sdílená radost je totiž dvojnásobná radost.

Snad každý kdo kdy hledal ubytování v cizím městě či zemi narazil na Airbnb, obdobu fenoménu zvaného coachsurfing – člověk, který má volnou postel, pokoj či byt jej nabídne ostatním, díky tomu se seznámí s cizími lidmy a ještě přitom může něco vydělat. Výhodou je, že takto nabízené ubytování je výrazně příjemnější než to které najdete v hotelu či hostelu, domácí prostředí je prostě domácí prostředí. A navíc je zde ještě výrazný sociální podtext.

Za celým projektem MTBNB stojí dva kámoši z Jonathan a Sébastien, kteří pocházejí z Reunionu, a při svých cestách po světě řešili problém, kde najít místňáky, kteří jim ukážou svůj revír.

Zkratka MTBNB znamená mtb a buddies – mtb a kámoši. MTBNB funguje podobně jako Airbnb, jen se týká trailů – například znám místní traily a prostřednictví MTBNB nabídnu všem potenciální bajkerům své „průvodcovské“ služby.
Příklad situaci snadno osvětlí, jedu na dovolenou do Německa, například do nejzapadlejší vesnice v Prusku, nikdy jsem tam nebyl, nikoho z místních neznám a chci tam jezdit na kole. Co udělám, rozjedu internet a všechny dostupné aplikace a hledám gps záznamy tras v okolí, pokud mám štěstí, tak něco najdu, ale většinou to skončí tak, že nenaleznu nic. MTBNB ti sice trasy nenabídne, ale zato ti nabídne buddyho, kámoše, který dráhy v jeho okolí zná a ten tě po nich protáhne. Stačí prohledat mapu na webu nebo buddyho najít přes vyhledávač. Jezdit s lokálem je vždy lepší než podle elektronické krabičky, s gpskou si pivo po ježdění nedáš a taky si s ní ani nepokecáš.

A nemusíš čekat až tě někdo vyhledá, každý může vypsat a naplánovat společnou vyjížďku. Stačí zadat kde a kdy se pojede, jaká disciplína (od silničky až po sjezd) a proto jakou výkonnostní skupinu je vyjížďka vhodná a pak už můžeš jen čekat koho jsi zaujal a kdo se k tobě připojí.

Projekt samozřejmě cílí i na profesionály, certifikovaní trenéři či guidové skrze něj můžou nabízet své placené služby, ať už se jedná o provádění nebo výuku. Možností rozvoje je spousta a uvidíme, kam až se MTBNB dostane.

Celý projekt je zatím v plenkách, nyní má funkční webovou stránku a zaregistrovaných pár stovek lidí po celém světě. V budoucnu je v plánu mobilní aplikace jak pro Android, tak pro iOS. Dá se očekávat silný rozvoj, protože myšlenka celého projektu je přínosná, spojuje bajkery, dovolí jim jezdit na lokálních, často ilegálních, drahách a přitom tyto tratě zanechat v „utajení“. GPS záznamy tras totiž v MTBNB nenajdete.

Nám se projekt líbí a fandíme mu. A že v tomto ohledu nejsme jediní, dokazuje i ocenění z nedávno skončeného veletrhu Eurobike, kde tento projekt dostal ocenění v kategorii Start Up.

Více o MTBNB najdeš na jejich webu a nebo taky facebookové stránce.

Diskuze

  • anonymní uživatel mike 12.9.2017 v 16:48

    Dobry nápad mohl by i fungovat. Jen škoda že to není pro mě to bych musel dělat ve

  • profilová fotka SandWolf 12.9.2017 v 16:52

    chtělo by to trošku poladit komentářovou sekci teď ani nemůžu opravit co jsem napsal níže

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí