Ondra Štěpánek vyhrává iXSko v Leogangu

Autor: Keli, vydáno: 18.9.2017

Poslední letošním závod Evropského sjezdového poháru se jel v Leogangu, podzim se přihlásil o slovo a na dráze se rozhodně neprášilo. S dráhou i soupeři si nejlépe poradil Ondra Štěpánek a svoje CTM do cíle dovezl v nejrychlejším ča­se.

Leogang je tradiční lokalitou pro iXS EDC a ani letos tomu nebylo jinak, stejně jako v minulosti byl závod součástí festivalu Biketember, Evropský DH pohár zde slavil zakončení desáté sezóny. Byla cítit zvlášní slavnostní atmosféra, ale závod byl i specifická pro Markuse Pekoll, tato Světovým pohárem protřelá hvězda se zde rozhodla ukončit svoji aktivní kariéru.

Organizátoři stejně jako dráha fungovali na 100%, aby ne, zkušenosti mají, na této dráze už letos pořádali Světový pohár. Na dráze proběhlo pár úprav, spíše ale kosmetického rázu. Větší úpravy zařídilo počasí, když se nebe otevřelo a provazy vody bičovaly dráhu a vytvořili z ní docela slušnou bahenní lázeň.

Závody Evropského poháru iXS jsou populární, i na posledním letošním bylo přes 300 jezdců. Přestože o celkových titulech v obou elitních kategoriích (Jure Zabjek, Monika Hrastnik) bylo již rozhodnuto, o další místa se stále bojovalo.

Páteční trénink proběhl za mlhy, v sobotní předpověd slibovala velký déšť, ale nakonec nevyšla, až tak moc nepršelo. I nedělní ráno bylo vlhké a studené, ale to se mělo odpoledně změnit. Naštěstí, dráha v Leoši je docela z kopce, nabízí 2,3km délka a 480 převýšení, takže i v extrémním mokru to na ní pořád jede.

V ženách v Rakousku kralovala Eleonora Farina, která vyhrála jak kvaldu, tak finále. V mužích to bylo napínavější, do velkého finále z kvalifikace postoupilo 32 nejrychlejší a hned druhý na startu, Švýcar Basil Weber, nastavil čas, který ho dlouhou dobu posadil do hotseatu. A to až do chvíle, kdy cílovou pásku pojeli Andrea Kolb, potom už to šlo rychle. Dalším do hotseatu usedl již jistý celkový vítěz Jure Zabjek a pak už přisla Kissákova (Ondřej Štěpánek) chvíle, na tabuli svítí čas 3.41,297 – nejrychlejší ze všech. Kissák vyhrává v Leogangu. Toto vítězství mu nakonec dalo druhé místo v celkovém pořadí a na třetím místě jej pak doprovodil na Kellysu jedoucí Rasťo Baránek.

Z výsledků vybíráme další zajímavé: 8. místo bere týmový kolega vítěze Adam Rojček, hned za ním na 9. místě Stanislav Sehnal. V malém finále mužů 5. místo Kuba Pekař. Ženy 6. místo Simona Jirková. Kompletní výsledky zde.

Diskuze

  • profilová fotka Maverick 18.9.2017 v 13:36

    Je to Kráááál!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí