Pozvánka: zlepši si svou techniku s d:key - kurz pro začátečníky

Autor: Keli, vydáno: 27.9.2017

Na kole jezdíme již dlouhá léta, neustále sledujeme základní chyby u spousty jezdců a proto jsme přišli se školou, kurzem správné techniky jízdy na horském kole. Ano, na horském kole, nezáleží jestli je to sjezďák, enduro nebo XC kolo, se správnou technikou se posuneš dál, pojedeš rychleji, bezpečněji a projedeš i úseky, které se ti dříve zdáli neprojetitelné.

Naše kurzy vedeme každý týden v úterý odpoledne v Brně, ale rozhodli jsme se především kvůli brzkému nástup tmy posunout kurz na sobotní dopoledne. V letošním roce se zaměříme především na začátečníky a mírně pokročilé, probereme si naprosté základy, od základního nastavení kola, správného postoje, stability, projíždění zatáček a přejíždění malých nerovností.

Začneme teoretickou částí, kde se ke každému tématu dozvíš co, jak a proč a následně získané znalosti procvičíme v praxi, nejdříve na cvičišti a následně i v reálném prostředí na jednoduché dráze. Náš kurz je zaměřen na získání správných návyků a skillu, postupujeme dle metodiky mezinárodní organizace Professional Mountain Bike Instructors. Hned po prvním kurzu poznáš ve svém ježdění rozdíl, budeš více využívat terén, tím jednak šetřit síly a také se jím více bavit a celkově si jízdu užívat.

Počet účastníků je omezen na deset (10) a je určen pro kohokoliv včetně dětí (ty však musí být v doprovodu rodiče), kurz proběhne 7. října v čase od 9:00 do 12:00, kurz povede Filip „Keli“ Švrček a „Děda“ Eda Šešulka. Cena za kurz 400,–/osoba. Přihlášení zde.

A na závěr bychom rádi připojili referenci od Dana Klimeše, který již naše kurzy dvakrát absolvoval a zde je jeho zkušenost:
Už jsem několik kurzů jízdy absolvoval. Ale toto byl první pro začátečníky, takže vlastně co tam budu dělat? Na kole jezdím 35 let, tak to už nejsem žádnej jouda a navíc na ježdění není vlastně nic zas tak těžkýho, že?! Ok. tak jsem jouda, furt je co se učit. Kola se mění, mění se terény ve kterých jezdím, chci dál, výš a hlavně zábavněji dolů. a to bez nějaké najlevárny asi nepůjde. Takže proto jsem absolvoval d:key kurz jízdy pro začátečníky pod vedením Keliho a Edy.

No a vůbec to nebylo špatný. Spíš by se hodilo říct, že to bylo výborný. I když jsem si fakt místy připadal jako jouda, tak už vím, proč některý věci intuitivně dělám, tak jak je dělám, proč mám na kole mít vostrý lokty (sorry Petr Slavík, ale kvůli focení to není) a hlavně co mám zlepšit. Začali jsem na pumpě, pokračovali zatáčkou, pak klopenkou, pak to spojili a nakonec bunny. Dvě hodiny našlapané informacemi, ze kterých odjíždím s pocitem, že jsem se dozvěděl nejen o tom v čem se mám zlepšit, co dělám dobře, ale i něco o fyzice jízdy na kole, což se mi zatím nikde nestalo. Dík.

Diskuze

  • anonymní uživatel Ken 27.9.2017 v 13:46

    No ty vole...mistři budou učit:) jak to je, kdo umí, kdo neumí učí...

  • anonymní uživatel Ken 27.9.2017 v 13:49

    přihlásim tam celou naší panelákovou partu a ty pak budou posílát chyby dál a ty co se to naučej,tak zase dál a tak. Chápu to, když kurzy vedou třeba Tatarka nebo Charavát, maj co nabídnout, tam není co řešit, ale takhle mi to kluci ruku na srdce přijde mooooc

  • anonymní uživatel Barbie 27.9.2017 v 14:26

    Kene, nebuď zapšklej zmr.d

  • anonymní uživatel Ken 27.9.2017 v 19:53

    Barbie: Keli myslim, že ten report od Kena je od věci a myslim si to taky

  • anonymní uživatel Roman 28.9.2017 v 13:52

    Ken: Bože to jsou kecy, na to aby jsi někoho naučil bunny hop nemusíš být mistr světa ve sjezdu. A naopak kolikrát tyhle lidi umí poradit víc jak závoďák co neumí vysvětlit nic protože dělá všechno automaticky.

  • anonymní uživatel Matt 28.9.2017 v 14:43

    Kluci z dkey nejsou mistri sveta ve sjezdu, ale na kole jezdit ucite umi a začátečníkům muzou predat cenné rady. Mi se tahle myšlenka hodne líbí, jen tak dál chlapi

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 29.9.2017 v 12:01

    Každý zboží má svýho kupce, takže ten hejt moc nechápu - z vašeho "krev neteče", tak kde je problém? Osobně si myslím, že lektorský programy pro gravity disciplíny můžou pomoct jen člověku, kterej to má v mozku od přírody přehozený.....ten začne ale sypat bomby i bez lektorskýho programu, sice na prase a zbytečně si vypěstuje zlozvyky - ale sypat bude. Na druhou stranu hypochondr, kterej je levej, levej zůstane a jsou to pro něj vyhozený prachy - ale když to zaplatí, co je komu po tom :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí