Test: vodítko řetězu ManoBike EN Top - funguje na jistotu

Autor: Čert, kategorie: Test, vydáno: 10.10.2017

Sezóna se nachýlila ke svému konci, ptáci odlítaj, malí smrádci sedí v lavicích a suchý listí p***l čistí… teda opadává. Takže je čas bilancování a celosezónních testů. Jedním z produktů, co mi letos dělal společnost skoro na všech závodech, byla jedna drobná, ale o to zásadnější blbovinka českého výrobce ManoBike.

Endurové vodítko EN Top je nenápadný kus hliníku a plastu. Konkrétně, tělo je vyrobeno z hliníkové slitiny 7075, nárazník ze spešl makrolonu. Horní vodítko je vyrobené z měkčeného plastu. Tohle všechno váží skvělých cca 60 gramů a hlavně, má za úkol udržet vám řetěz na převodníku a ten převodník neohnutý.

Test věci, kterou nasadíte, aby vám neškrtal řetěz naladíte poměrně lehko pomocí podložek a pak o ní půl roku nevíte, se nepíše lehko.

Jedním slovem, bezchybný. Vodítko s bashguardem dělá přesně to, co od vodítka s bashguardem chcete. Řetěz mi nespadnul ani jednou, převodník jsem neohnul ani jeden (a že bylo kde, namátkou si vybavuju tak dvě až tři místa jenom na Trutnovském enduru, kde šel nárazník do kamene nebo do pařezu). A není na něm ani známka po jakémkoliv týrání. Obzvlášť oceňuji, že horní vodítko jde super lehko sundat pomocí jednoho imbusu a výrazně usnadňuje případné výměny převodníků. A další pochvala za to, že naprosto skvěle funguje i s oválnými převodníky! A ještě jednou pochvala, že mi řetěz ANI JEDNOU NESPADNUL. A že jsme spolu zažili věcí!

Krátký, ale možná proto všeříkající test. Vodítko ManoBike EN Top je pro mě TOP a jasná volba pro příští sezónu. Kluci Kolářovi udělali skvělý napínák, který naprosto ukázkově slouží, nic neváží a hlavně vydrží víc než jednu sezónu. A pozor, stojí pár korun, konkrétně 1190 Kč. V nabídce je provedení buď pro menší převodníky (30–32 zubů), nebo pro větší (34–36 zubů) a výběr ze tří barev. K barvám mám asi jedinou výtku, po sezóně už červená barva není tak červená jako byla na začátku, ale na po těch blátivých koupelích, který vodítko zažilo je to docela pochopitelný.

A jsem rád, že pokud se mě někdo zeptá jaký napínák na závodní enduro a případně tvrdší trailování vybrat, okamžitě a bez rozmyslu říkám ManoBike. Pokud honíte váhu nebo nejezdíte vyloženě mordor, můžete kouknout i na levnější variantu EN TOP Mini bez bashguardu (doporučujeme především pro kliky s čtyřpackovým pavoukem, na kterém převodník v poho přežije u nějaký ten náraz, direct mount převodník, ten bez pavouka rovnou namontovaný na kliku se rád ohne už jen když se kámen přiblíží), případně pro sjezdaře doporučuju zkouknout ověřený model G-175 i se spodní kladkou, ten třeba sériově najdeš na sjezďácích od CTM.

Víc info tady webu ManoBike a nebo na jejich fejsbůčku.

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka ICE 10.10.2017 v 10:10

    taky můžu jen doporučit!

  • profilová fotka mazy 10.10.2017 v 15:57

    vozím téměř rok, vodítko perfektní a nárazníček odvádí skvěle svou práci

  • anonymní uživatel Fany 10.10.2017 v 19:41

    teda ja uz mam ten naraznik prasklej a znamej rikal ze je natom stejne.takze zadna hitparada

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí