MojeKolo

Norco 4X Rookie Cup 2005

Autor: Keli, vydáno: 3.3.2005

Vážení přátelé,
ačkoli má fourcross za sebou teprve tři sezony, na úrovni mistovství světa a světového poháru jednoznačně potvrdil svou pozici nejatraktivnější a nejdynamičtěji se rozvíjející discipliny horských kol. Hodnoceno mezinárodními úspěchy, díky Michalu Prokopovi, Janě Horákové a dalším jezdcům si český 4X během tak krátké doby získal renomé, o které jiné discipliny usilují marně po celá desetiletí.


Oproti jinak přirozenému vývoji 4X scéna vzniká vlastně odshora. Loni se podařilo stabilizovat úroveň Českého poháru, což byl nutný předpoklad pro další rozvoj discipliny u nás. Vznikají nové tratě, přibývá jezdců přicházejících z jiných disciplin i absolutních začátečníků. Zejména pro nováčky bývá však dost obtížné prosadit se v konkurenci řady mnohem zkušenějších jezdců kategorie Hobby 12+. To nás vedlo k úvaze, jak tyto „rookies“ motivovat k pravidelné účasti na závodech v jim odpovídající konkurenci. Jinými slovy, snažíme se jít vstříc rozšiřování základny, bez které se v budoucnu Český pohár 4X ani reprezentace neobejdou. Výsledkem je seriál sedmi závodů nazvaný Norco 4X Rookie Cup 2005:



07.05. Tachov

14.05. Kaplice

15.05. Přerov

19.06. Litoměřice

03.07. Šumperk

27.08. Nejdek

16.10. Strážovice u Kyjova




Norco 4X Rookie Cup je zaměřen především na začínající bikery a lokální scénu. Naším záměrem je vytvořit plnohodnotný seriál 4X závodů pro jezdce ve věku 12–18 let. Vycházíme ze spolupráce se zkušenými pořadateli tradičních závodů, díky nimž můžeme garantovat sedm pohodových podniků, ze kterých doufejme budete odjíždět s dobrým pocitem. Právě lokálním pořadatelům vděčíme za to, že NRC vůbec mohl vzniknout! Závodit se bude na tradičních drahách Českého poháru 4X, různorodých lokálních tratích i na nově vznikající dráze. Čtyřikrát v Čechách, třikrát na Moravě. POLIS Production koordinuje termíny, vytváříme společná pravidla, dohlížíme na výsledky, zajišťujeme ceny atd..


Seriál je vypsán pro kategorii Rookie a řídí se platným Soutěžním řádem ČSC (viz příloha). Závodníci nepotřebují licenci ČSC, jsou však povinni předložit souhlas zákonného zástupce. Jednotné startovné činí 100 Kč za závod. Bodovací systém je nastaven tak, aby kromě vlastního výsledku zohlednil také množství startujících. Započítávají se výsledky všech závodů. Není povoleno používat nášlapné pedály. Kompletní propozice NRC a Soutěžní řád naleznete v příloze. Jaké další kategorie vypíše pořadatel konkrétního závodu je jen na něm.


Pro finalisty všech závodů jsou připraveny skutečně praktické ceny: pneumatiky HUTCHINSON, řidítka a představce EXU, přilby BELL, dresy NORCO, atd. Celkový vítěz se stane majitelem kola Norco 125 a montážního stojanu Exu, Rookie #2 se může těšit na rám Norco 4Hun, Rookie #3 pak chrániče MACE. Nejlepší trio, stejně jako vítězové všech závodů, oblékne dresy Norco. Tím ale výčet lahůdek nekončí, o dalších přírůstcích v tomto speciálním menu vás budeme informovat:-) Vyhlášení celkového pořadí Norco 4X Rookie Cupu 2005 proběhne při Marosana Party v Benátkách nad Jizerou (termín bude oznámen později).


Mediálními partnery Norco 4X Rookie Cupu 2005 jsou časopis DIRTBIKER a servery MTBS.cz a 4X.cz. Právě tam… hledejte čerstvé informace o jednotlivých závodech, vývoji seriálu a dění na 4X scéně doma i ve světě. Právě tam… najdete reporty ze závodů NRC. Právě tam… se možná vůbec poprvé objeví vaše fotky! Právě tam… může začít vaše kariéra!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Radek Broz (etbikez.com) 3.3.2005 v 13:53

    Já jen dodán, že na závodě v Nejdku bude, stejně jako pravdépodobně na všech ostatních závodech seriálu, ještě kategorie "Open" pro všechny starší 18 let bez ohledu na vlastnictví licence ČSC. Samozřejmě se u nás můžete těšit na pořádnou party po závodě s vystoupením několika kapel (proto je u nás závod už v sobotu). Chystáme také použití startovního zařízení známého z ČP. Video z ročníku 2004 se už brzy objeví na etbikez.com

  • anonymní uživatel Malky (janmalkus (a) seznam.cz) 3.3.2005 v 18:02

    kdo bude speakrovat večerní dirt jump?:)

  • anonymní uživatel Radek Broz (etbikez.com) 3.3.2005 v 18:07

    Malky: To se jeste uvidi. Tebe chci videt, jak delas nocni suicide;-)

  • anonymní uživatel kolca 3.3.2005 v 22:26

    v přerově pokud to klapne bude taky do závodů vzduchová rampa, už je ve výrobě, bude i možnost přespání ze soboty na neděli asi 5 km od trati v chatkách

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí