Bikecheck: Orange Alpine 6 Bena Moora

Autor: Čert, kategorie: Bikecheck, vydáno: 2.11.2017

V rámci Townhillu v Karpaczi (report) jsme měli možnost seznámit se a prohodit pár slov s vysokým sympaťákem Benem Moorem z Anglie, který si do Polska přijel vyhrát. A taky se mu to povedlo.

A v rámci povídání, mě jako velkého fandy strojařiny a jednočepů samozřejmě zaujal Benův závoďák Orange Alpine 6. Tak jsme si ho vyfotili a poprosili Anglána, aby nám o něm něco řekl.

„Můj Townhill speciál je Orange Alpine 6 velikost L ve specifikaci Factory (ta obnáší tlumení od Foxu na Kashimě, Sram Eagle, karbonové klacky RaceFace, kola RaceFace ARC na nábojích Hope pozn. red) ale pro závodění primáně z kopce dolů bylo potřeba je trochu poladit. Nejzajímavějším detailem je určitě sedmirychlostní kazeta a přehazka Sram X01 DH a pro zastavení kde je potřeba jsou jasná volba brzdy Saint.“

Zmínku si ale zaslouží i samotný rám, Alpine 6 jeoOranžovská představa enduro až freeride kola. Hlavový úhel 64,5 stupně, reach 461mm v Lku, zadní stavba 430mm, a bb drop 12mm – to je prostě kolo, co má jezdit rychle z kopce. Kultovní jednočepové odpružení nabídne 160mm zdvihu a kámoší se 170mm vidlicí vepředu.

Z důkladného parkovištního testu musím říct, že Ben asi fakt umí jezdit rychle, protože tlumení, které mu ladí Push Suspension je pekelně tuhé se spoustou komprese a až překvapivě pomalým odskokem… Prostě kolo na velké rány a na velké skoky.

Jo a zajímavá informace pro fandy Orange v ČR, jak už víte z testu trailbike Four (Test: Orange Four – 120 milimetrů na jednočepu), Orange už jsou konečně koupit i u nás díky novému dovozci, Singltrek Distribuce.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel mike 2.11.2017 v 9:44

    Škoda jen cenovky co mají tyhle luxusní kultovky .. ale aspoň nám trochu polevila libra a rám už nestojí 70 tisíc :D

  • anonymní uživatel Quake 2.11.2017 v 15:02

    Hrozna opacha

  • anonymní uživatel Paces 2.11.2017 v 15:44

    Strašný rumpál ????

  • anonymní uživatel MP 3.11.2017 v 7:35

    ..nemít jinou srdcovku, tak Orange je druhý na řadě. V jednoduchosti je krása!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí