Video: Matěj Charvát - Led v plus 30°C?! - Indonesian Downhill Klemuk 2017

Autor: Matěj Charvát, kategorie: Video, vydáno: 17.11.2017

Trošku se nám v Evropě ochladilo a tak nebylo co řešit, je nutný se trošku ohřát. Závodění není nikdy dost a tak spojuji opět moje dvě oblíbený činnosti. Kolo a cestování. Finále poháru DH Indonésie (Indonesian downhill 2017) se koná v malé vesničce Songoritti na kopci Klemuk na východní Jávě. Je to prudký, slušně namotaný a jednoduše řečeno – super zábava, když je v ČR teplota co nechceš. Co ale rozhodně koluje mezi závodníky hned od mého příjezdu je, že případný déšť by mohl z tratě udělat nesjízdnou klouzačku.

Už několikrát v historii se to odehrálo a tak nezbývá než doufat. Na startu je celá indonéská špička, Japonci, Thajci, Němec Erik Irmich a já. Tohle všechno slibuje super závodění. Ve finále ale bohužel nastává lehkej přelom. Startuju druhej od konce, ale bohužel na jezdce přede mnou začíná dost pršet. To ale ještě nevíme, že dole začalo už o trochu dřív.

S klidnou hlavou jdu zkusit nemožné. Letím vcelku svižně, to se musím pochválit. Začal jsem zvolna se strachem o dostatečněj grip. Když to ale drží… postupně prostě zrychluju. Kousek před cílem se ale za jednou mírnou zatáčkou objevuje lehce odkloněná rovinka a na ní pověstná, naleštěná ledová plocha z místního jílu. Jdu k zemi tak rychle, že sem ani nestihl říct „au“. Jo, tohle je závodění. Občas to prostě není spravedlivý. Občas to bolí a občas to není tak jak si naplánujete… ale i to je jedna z věcí, která mě na tom baví. Nikdo nikdy prostě neví, jak to dopadne.

Tak jo, díky za shlídnutí videa a příště se podíváme do bikeparku na východě Jávy a na sopku Bromo! Velkej zážitek, kterej asi jen tak nezapomenu (pokud jste sledovali stories na mém instagramu @matejcharvat, tak asi víte o čem mluvím.) Takže nezapomeňte odebírat můj kanál, aby vám to neuniklo. Do týdne to zkusím vyslat do světa. Mějte se!

Matěj Charvát



Sledujte Matěje a jeho Vlogy na YouTube kanálu a nenechte si ujít novinky na jeho profilech na facebooku a instagramu @matejcharvat. Tohle není ještě zdaleka cílová destinace a čeká vás po boku Matěje mnoho dobrodružství!

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka nesquick 17.11.2017 v 18:25

    Bude charvat bros kemp 2018 na Malinu nebo na Bali?

  • anonymní uživatel Jara 17.11.2017 v 21:15

    Pecka,prostě pecka, tyhle videa mi dávaj naději,že to někdo dělá na pohodu a žádnej stres od ničeho, prostě INDO

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí