GT Factory Team má novou soupisku

Autor: Keli, vydáno: 9.1.2018

Není tomu tak dávno, co jste u nás na doleKOPCOM mohli číst zprávu o tom, že tovární tým značky GT opouští jeho největší hvězdy. Mnoho vody neuteklo a je zde oznámení nové soupisky, v ní jsou tři nová jména: George Brannigan, Noga Korem a Joey Foresta.

Členové, kteří pokračují z minulosti, tedy loňští nejúspěšnější jezdci Wyn Masters (1. místo na EWS Rotorua) a Martin Maes (6. celkově EWS 2017). Cílem týmu bude boj o příčky nejvyšší jak na sjezdovém Světovém poháru, tak v Enduro World Series.

Nejznámější novou posilou je bezpochyby George Brannigan, tento dvojnásobný Mistr Nového Zélandu má v archivu i několik pozoruhodných výsledků například první flek na Crankworx Rotorua AirDH v roce 2016 a ve stejném roce i druhé místo na Mistrovství Oceánie ve sjezdu. V roce 2018 má za cíl posunout své ježdění na vyšší level a brousí si zuby i na pódia.

Jedinou ženou v týmu bude Izraelka Noga Korem, tato sympatická holčina do endura přišla z XC a loňskou sezónu si jela kompletně ve své režii, bez podpory silného týmu a přesto se dokázala prosadit, pódium na třetím kole EWS na Madeiře je velkých úspěchem. Uvidíme kam až se posune ve svém prvním profesionální angažmá.

Benjamínkem je šestnáctiletý Amík z Utahu, Joey Foresta, ten s podporou GT už jezdil od mládí, od šesti let. I přes svoje mládí na sebe nejvíce upozornil v roce 2016, když na festivalu Otter Sea Classic zařízl všechny vyjma týmového kolegy Martina Maese.

Martin Maes načíná šestou sezónu pod křídly GT a během těchto let se vyjezdil mezi světovou špičku.

Wyn Masters se bude, stejně jako v minulých dvou letech pod GT, soustředit jak na DH, tak enduro. V něm loni dokázal vyhrát EWS v Rotorua, což bylo opravdu velmi překvapivé (ano, trochu v tom roli hrálo počasí, ale na to se historie neptá).

Rozhodně bude zajímavé na čem bude GT Factory Team závodit, v enduru to asi bude GT Sanction, ale ve sjezdu je otázkou, zda-li to bude produkční GT Fury a nebo prototyp se kterým se Wyn Masters už letos na svěťáku předvedl. Tento prototyp má upravenou zadní stavbu, u níž objevíme chybějící vyztužovací přepáčku mezi předním a zadním trojúhelníkem a také chybějicí přepákování šlapacího středu. Bude to tento prototyp a nebo se třeba dočkáme i nového devětadvacítkového sjezďáku? Na odpověď si musíme počkat na první kolo svěťáku.

Foto: VitalMTB

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí