Tomáš Slavík i přes vysokou horečku druhý na Copa de America 4X

Autor: Keli, vydáno: 24.1.2018

Mohlo by se zdát, že fourcross je dávno za zenitem, ale zdání klame. V Jižní Americe valí neuvěřitelným způsobem, přímý přenos v tv, sledovanost v milionech diváků. Na letošní ročník Copa de America 4X vyrazil i Tomáš Slavík a já jej krátce po jeho návratu vyzpovídal.

d:key: Datle, až druhej flek, není to zklamání?
Tomáš Slavík: Za normálních okolností a bez chyb by to asi bylo easy pro mě, ale za této spešl situace mužů být rád i za druhý místo :) Je to závod, kterej v TV sleduje 7 milionů lidí a pro jezdce z Jižní Ameriky je to strašná událost (hlavně teda pro jejich sponzory). Borci se na tento závod systematicky šest měsíců připravují a dávají do toho všechno. Já tam stál jen z otevřenou pusou a čuměl jsem na to!

d:key: Spešl situace? Co se stalo?
Tomáš Slavík: No byla to fakt zajímavá zkušenost, hele už před odletem jsem dostal chřipku, ale hecl jsem to a letěl jsem. Což s horečkama a totálně bezmocnej dát 14 hodin v letadle je sakra větší zkouška než jakejkoliv závod. Normálně jsem myslel, že mě v Sao Paolu vytáhnou z letadla na Ježíše :)

d:key: Jak probíhalo finálko z tvýho pohledu? Proč jsi na konci nešlapal?
Tomáš Slavík: Finále bylo trochu nešťastný, asi bych je obložil, ale zmastil jsem totálně start a hned nato jsem se požďuchal s bmx borcem vedle mě, zbrzdil nás tím a další týpek nás mohl oblítnout. Nicméně to byli olympionici z BMX a fakt rychlí rideři, o tom žádná… Do cíle jsem nešlapal jelikož v 75km/h moc nešlapu :).

d:key: Osobně jsem nikdy o závodě Copa de America 4X neslyšel. Co je to za akci?
Tomáš Slavík: Musím říct, že ačkoliv je to jejich největší 4X závod, kterej sledují milióny lidí v TV a borci mají díky tomu sponzory, tak musím říct, že místo dění bylo fakt zajímavý. Kdysi jsem něco podobnýho slyšel od Michala Prokopa na sérii JEEP v Americe, kdy byl závod vytvořeny čistě pro TV. Tady v Sao Roque to bylo úplně stejný a ačkoliv zájem diváků dorazit na závod byl, tak to bylo pro veřejnost uzavřené, prakticky žádné zóny pro diváky a dohromady tam mohlo být maximálně tak 200 diváků. Když jsem stal na startu finále a šlo „o všechno“ tak jsem si tak v hlavě říkal, že se musím zmáčknout jelikož si připadám jak na okresním přeboru díky počtu diváků a atmosféře :). Byl to hodně zajímavej pocit a zajímavá zkušenost. Rád to znova vyzkouším a doufám, že už bez horeček a bez chyb.

d:key: Sledují to miliony lidí, mazec. To jste trochu jak filmový hvězdy, co?
Tomáš Slavík: Hned pár hodin po tom co skončil závod, tak jsem to zabalil a ze Sao Paola letěl domů, když jsem dorazil na letiště, tak nás lidí poznávali a fotili se s náma! Takže to asi fakt sleduje hodně lidí, je to nepochopitelný, dokud to člověk nevidí na vlastní oči. Jižní Amerika je prostě trochu jiná!

d:key: Díky za rozhovor a držíme pěsti v tvých dalších závodech. Sezóna městských sjezdů ti klepe na dveře.



Pro více informací sledujte sociální sítě Tomáše Slavíka: www.tomasslavik.com www.instagram.com/tomasslavik63 www.facebook.com/tomslavik63

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Stanislav Michal (stan.mi (a) centrum.cz) 29.1.2018 v 22:53

    Hej jakou řečí mluvil ten kluk v závěru videa? A proč u toho brečel? vyjadřoval snad lítost z porážky Datla a má strach z odvety nebo ku..a co? :-D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí