První bikepark v České Kanadě - bikepark Hradiště - podpoř jeho vznik

Autor: Keli, vydáno: 5.2.2018

Alexandr Sidor aka Demo je velmi známá postava jihočeské bajkové scény, jezdec, pořadatel závodů, stavitel tratí a možná i snílek. A jedním z jeho snů byl bikepark. Demo nelenil, sehnal všechna potřebná povolení, razítka, souhlasy a kdo ví je ještě. A teď již zbývá poslední krok – sehnat peníze.

Ahoj kamarádi!
Je to tady… po všech tratích, akcích a závodech co jsem tvořil, stojím na začátku zatím největšího projektu – vlastní bikepark s lanovkou! Sjezdovka Hradiště u Nové Bystřice – jižní Čechy, oblast České Kanady. Malej kopec s velkým potenciálem, lanovka – poma a provozovatel (motokrosař) nakloněn adrenalinu na jednostopých vozidlech..

Po desítkách kilometrů prochozených po kopci a po úřadech se mi povedlo získat povolení od životního prostředí, městských lesů, soukromých majitelů a prvnímu bikeparku v České Kanadě teď papírově nebrání nic.

Kopec to není bůhvíjak velkej, sjezdovka má cca 500 metrů. A tak dvě lajny – Flow a Hard můžou mít každá okolo 600 metrů. Flow – klasická bikeparková lajna, skoky, klopky, ale v Demo módu, kdo mě zná tak ví. Hard – místní laskomina, hned vedle sjezdovky jsou nahromaděný velký kameny z rozšiřování sjezdovky a přesně tudy povede Hard line.

Po všem povolení a plánování jsem narazil na jeden problém… kde na to vzít? A dostal jsem se až ke Startovači – https://www.startovac.cz/…arkhradiste/ a tak je tady kampaň, která by měla pomoci k realizaci tohohle snu, zaplatit bagr, dřevo, brigády a rozjet první bikepark v Český Kanadě.

Jestli vám není lhostejná česká biková sféra, podpořte dobrou věc ! Když to klapne, v červnu otvíráme a jak už to u nás na jihu bývá, rozjedeme bikepark Hradiště po svým – akce, závody,kapely, prostě bike'n'punk jako vždy!

Díky všem za podporu Demo

Diskuze

  • anonymní uživatel Anonym 6.2.2018 v 19:21

    Ahoj, fakt respekt, ze do toho jdete, ale myslim, ze by vam s tim mel financne pomoct hlave pan Hána (nebo komu to tam ted patri), jemu to bude ku prospechu. Taky myslim, ze flow trail je skvelej napad, v lete je v Bystrici spousta cyklistu co na to nalakate, ale bojim se, ze na sjezdovejsi trat je ten kopec moc malej a poma hodne pomala a hlavne! malo lidi na to bude slyset. Taky bych tam rad sjezdovou, ale pokud mate aspon trochu prehled o turistickem ruchu v Ceske Kanade, vyjde vam z toho, ze to chce udelat fakt tahlou a lehkou trat pro rodiny a idealne dve, jedna se rychle omrzi. Rodiny vam krome jizd na lanovce vydelaj i na obcerstveni. Sjezd tam bude brousit jen par nadsencu a na tom nic nevydelate..

  • anonymní uživatel Anonym 6.2.2018 v 19:25

    Viz. Rychleby, tam se o sjezd nikdo ani nesnazi, protoze to je ekonomicky marne. I velka strediska maj problem na sjezdu vydelavat a staveji spis trate pro endurare atd..

  • anonymní uživatel Honajs 6.2.2018 v 19:59

    Myslim,že každej takovej projekt chce podporu,takže za mě jasná 1 a až dostanu prémie za přesčasy, rád vám pošlu sponzoring, takže dobře vy, že se do něčeho takovýho pouštítě, díky:)

  • anonymní uživatel Dali 7.2.2018 v 12:45

    Jo to je fakt, takový projetky jsou důležitý i když to může bejt jen pokus. Kdo nic nezkusí...ale tohle vypadá dobře, jen je na prd, že se to musí navázat jakože na rodiny s dětmi, to je fakt na palici...Ale svědší to o českym přizdisráčství, nejít do toho naplno

  • anonymní uživatel Martin 7.2.2018 v 16:33

    Dali -> souhlasim s tim, ze je treba do toho jit, zkusit to... Nekde se zacit musi, a holt bohuzel u nas je to formou lajny "pro rodiny s detmi". I kdyz to je kravina, protoze normalni mudlove z asfaltove cyklostezky takovou lajnu stejnak nedovedou sjet...
    A pokud v nasledujicich letech dojde k progresu a postavi se dalsi trate, tak jen dobre. A cim driv, tim lip.
    To prizdisracstvi spatruju i v tom, ze lyzarske stedisko (neboli "resort") si necha za dotacni prachy postavit lajnu, dve, max. tri a pak se tam roky nic dalsiho nedeje. Na ty dotacni prachy je navazana potreba te easy trate pro bla bla rodiny... Pak vlekar ceka, ze tam budes utracet sve $$, ale ta jednotvarnost se rychle omrzi ( aneb hobluj dokola jedinou trat na DM za bratru 7kil na den!)
    Je mi jasne, ze Whistler s jeho rozsahem tady asi nevybudujem, a ze tady to je maly kopec nic neznamena, treba takova Kalnica je skvelym prikladem ze i na malem kopci zazijes hoodne muziky.

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 7.2.2018 v 19:06

    Děti jsou budoucí bajkeři, takže je fajn když mají šanci začít možná právě na "family" lajnách.
    Dlouhodobé fungování takového projektu zabezpečí jedině klient, který se pravidelně vrací.
    Je to k zamyšlení. Pokud k tomu budou dobré služby (jídlo, pití, ubytování, alternativní aktivity), tak do budoucna se otevírá mnoho možností.
    Rodina s dětma možná nechá v takovém bikeparku víc peněz než "hardcore biker" který tam přijede na víkend s kartonem plecháčů z Lidlu.
    Rozhodně stojí za to rozjet ten projekt.

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 7.2.2018 v 19:07

    ...já samozřejmě doufám v dobrou NS lajnu... ;)

  • anonymní uživatel Lubo 7.2.2018 v 20:06

    "s kartonem plecháčů z Lidlu"

    bohuzel pravda...

  • profilová fotka Maverick 7.2.2018 v 20:18

    top!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí