Fox ukázal nový Flux - zcela inovovanou allmountain helmu

Autor: Keli, vydáno: 12.2.2018

Flux byla a je doslova legendární allmountain přilba od Foxu, byla na trhu více jak dekádu a stala se nejprodávanějším produktem MTB řady Foxu. Uvedení její nové verze na trh je tedy pro americkou značku velmi důležitý okamžik.

Nový Flux navazuje na svého předchůdce, zachovává jeho ducha při současném modernizování. V novém Fluxu najdeme ty nejmodernější technologie, které jsou v současnosti k dispozici, ať už je to MIPS – ochrana mozku proti rotačním silám při pádu nebo Varizorb technologie od Foxu, což je základní pěna mající různou tvrdost pro rozložení nárazu do větší plochy. Zcela přepracovaný je upínací systém, který obepíná skoro celou hlavu (v rozsahu 300 stupňů) a obepnutí lebky je dokonalé a helma by měla sedět na téměř každé hlavě.

 

Nový Flux si vzal hodně z helmy Metah a fullface helmy Proframe, ať už je to materiál Varizorb, zapínání na magnet Fidlock a nebo také částečně design. Bude k dispozici ve dvou variantách jedné vyšší, která bude mít spoustu vychytávek jako MIPS, lepší vycpávky a variantě nižší, která tyto vychytávky mít nebude, ale zato cena bude stejná jako má stávající Flux. Konkrétně 4 varianty s MIPS, 7 bez MIPS a tři dámské verze.

Tolik krátké info, podrobnější test co nevidět na d:key…

Foto: Fox, Luigi Sestili

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí