RockShox představil novinky na rok 2019 - Pike DJ a Sektor RL

Autor: Keli, vydáno: 28.2.2018

Přestože rok 2018 je v podstatě ve svém začátku, tak americký RockShox uvolnil informace o nových vidlicích, které připravuje na příští rok. Z těch představených jsme vybrali dvě, které stojí za pozornost čtenáře d:key. Dirtový Pike DJ a levná trailová vidlice Sektor RL. U ostatních vidlic (Recon, Judy, 30, Bluto a Reba) se nejedná o žádnou revoluci, ale především o další funkční vylepšení, grafiku a uživatelskou přívětivost.

RockShox Pike DJ

Dirt jump je sice okrajová disciplína horských kol, ale přesto, a za to jim díky, RockShox ani tuto kategorii nevynechává. Menší brácha allmountain/enduro vidlice Pike, Pike DJ. DJ jako dirt jump, rozumíme si, že.
Nechybí 35mm tlusté nohy, speciálně vyladěná Charger patrona pro dirt a slopestyle, tedy nabroušená komprese, tak aby se ti vidlice nenořila na odpalech. Pružení je vzduchové, Solo Air s úpravou pro limitování dorazů, pokud by bylo málo, odpružení je laditelné pomocí Bottomless tokenů. Co se týče zdvihu, budou dvě varianty 100mm a 140mm. Cena se bude pohybovat okolo 24.500,– Kč.

RockShox Sektor RL

Asi největší změna se odehrává ve velmi oblíbené řadě vidlic RockShox Sektor, která se rozšiřuje o novinku Sektor RL. Tato vidlice má jak již nové ovládací prvky, tak povrchovou úpravu Fast Black s indikátory sagu na jejích 32 mm širokých hliníkových kluzácích.

Nejzásadnější změnou je ale přidání pokročilého vzduchového pružení DebonAir, známé především z vyšších pater nabídky značky. I tento systém prošel úpravami, kdy navýšený objem negativní komory přináší lepší funkci při pohlcování malých rázů. Pro finální tuning pružení lze využít i Bottomless tokeny.

Vidlice Sektor RL bude dostupná pouze v Boost provedení pro 27,5" i 29" kola a s rozsahem zdvihu 100–150 mm. Její maloobchodní cena by měla startovat zhruba na ceně 12.500,– Kč.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí