Prestižní americké komponenty DEITY nově na českém trhu

Autor: Shotek Tiskarz, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 12.3.2018

Od letošního roku se na českém i slovenském trhu objevila nově značka DEITY! Zastoupení této prestižní americké firmy, která se zabývá výrobou velmi kvalitních komponentů, získal FDF Bike Shop v čele s Kamilem Tatarkovičem, který se mimo jiné stará o značky Commencal, ION, MarshGuard a Morgaw. Ať už se u DEITY jedná o řidítka, představce, pedály, gripy či sedla, tyto produkty si našly mezi bikery z celého světa velkou oblibu a důvěru. Není tak divu, že tyto komponenty můžete běžně vidět na závodech světového poháru ve sjezdu, při enduro či slopestyle mezinárodních akcích. Mezi jezdce, kteří jsou vybaveni komponenty DEITY, patří hvězdy jako Brendan Fairclough, Cam Zink, Tracy Moseley a další.

Vše začalo v roce 2004, kdy se manželé Eric a Sadie rozhodli podstoupit risk, vzít svoje veškeré úspory a založit vlastní firmu. Už od začátku se snažili vybudovat značku, která bude odlišná od ostatních velkých korporátních kolosů. Kombinace obrovského nadšení, osobního přístupu, kontaktu se zákazníkem a především skvělého produktu charakterizuje DEITY už od počátku.

Velký důraz klade DEITY na vývoj a testování nových produktů. V dnešní době není zase až tak těžké vyrobit komponent a přivést ho na trh klidně i za 3–6 měsíců. Provést základní standartní testování a je to. Eric a Sadie z DEITY ke všemu však přistupují trochu odlišně. Jejich výrobky vždy procházejí standardními testy, které jsou doplněny o další interní testy, kterými se snaží maximalizovat zpětnou vazbu a konečný produkt vychytat do posledního detailu. Tím to ale nekončí. Následně se vybere několik testovacích jezdců, kteří se vrhnou na pořádnou zatěžkávací zkoušku. Jak jinak taky vyzkoušet, jestli komponenty vydrží třeba seskok z 10-ti metrového dropu? A to několikrát dokola! Kromě toho se během ježdění projevují různé povětrnostní podmínky, počasí, rozličný terén, UV záření atd., což se na počítači bude velmi těžko a přesně simulovat. Proto se potom jednoduše stane, že trvá i 2– 3 roky, než se nový výrobek DEITY objeví na scéně. Možná si řeknete, že to je zbytečně dlouho, ale je to cesta, kterou si DEITY zvolilo a která má rozhodně smysl a opodstatnění. U testování není nutné nikam spěchat a vše má svůj čas. Přece jenom od testování tu není samotný zákazník. Ten už má dostat vyzkoušený a ověřený produkt.

Pojďme se ve zkratce podívat na sortiment DEITY. V nabídce najdeme karbonová i hliníková řídítka, řídítka vhodná na enduro, sjezd, či freeride/ slopestyle. Výběr z různých stoupání je samozřejmostí, stejně tak jsou k dispozici i oba průměry 31,8 či 35 mm. Ruku v ruce s řídítky jdou i představce. Také zde je nabídka velmi pestrá. Můžete vybírat produkty téměř pro všechny bikové disciplíny jako je enduro, trailové ježdění, freeride a nechybí ani sjezdové direct mount představce. Nabídka obsahuje několik typů a rozměrů v kombinaci s perfektním designem!

DEITY je známé také díky skvělým pedálů. Čtyři modely různého provedení a různé cenové hladiny nabízí opravdu dostatečný výběr pro každého. Za pozornost rozhodně stojí top model T-Mac pedály s velkou plochou o rozměru 110 × 105 mm, která nabízí jezdci neskutečnou oporu při jízdě či v letu!

Stranou nezůstávají ani tolik oblíbené gripy, především model Knuckleduster, který díky svému speciálnímu žebrování nabízí skvělý komfort úchopu.

Velký benefit nabízí DEITY i v oblasti designu. Všechny komponenty se vyrábí v několika barevných kombinací, díky čemuž je možné si kolo vyladit k dokonalosti.

Máme velkou radost, že už od prvního roku máme v naší DEITY partě několik skvělých riderů (bikerů) z nejrůznějších disciplín. Honza Špika a Adama Semerák nás reprezentují na pořádném freeridu, Honza Holík bude zase válet na enduro závodech. Nesmíme zapomenout ani na Kubu Hejla, který je mistrem ve skákání, ani na našeho fotografa Járu Sijku, který nejenom že cvaká, ale umí to i pořádně posílat na technických trailech.

Pro více info o DEITY mrkněte na www.fdfbikeshop.cz a vyšperkujte si kolo k dokonalosti.

/ Obchodní sdělení /

Diskuze

  • anonymní uživatel lubo 12.3.2018 v 15:41

    hmm, mozna kdyby..

  • anonymní uživatel bang 12.3.2018 v 19:00

    Neuveritelny marketingovy BS :) Ja myslim ze kdo znacku zna, koupi, kdo nezna omrkne, koukne na zahranicni recenze. Nepotrebuju cist povidky o tom jak to testuji na 10m dropy (to skace kdo?), UV zareni a povetrnostni podminky... Nedelejte ze zakazniku debily.

  • anonymní uživatel Mára 13.3.2018 v 7:47

    Tou kultovní značkou je myšleno to, že se nastříká logo na čínský katalogový výrobek, nebo už mají svůj "vývoj", který opravdu nespočívá v tom, že se objedná 5 predprodukčních kusů.

  • anonymní uživatel FDF Bike Shop 14.3.2018 v 19:29

    to bang: jasně, že nikdo z nás nebude skákat 10m dropy, ale dle nás rozhodně větší důvěru budí produkt, který vydrží akce typu Red Bull Rampage, svěťáky v DH atd. než produkt, který se zničí při sjetí schodů :) Prostě a jednoduše jsou na tyto produkty kladeny větší nároky a to jsme chtěli vypíchnout.
    to Mára: vzhledem k tomu, že trvá i přes 2 roky než se nový produkt DEITY dostane na trh, tak ano, podrobují ho mnoha testů a tedy nejedná se o "nastříkání" loga na existující a vymyšlený výrobek.

  • anonymní uživatel agrrr 16.3.2018 v 20:34

    produkty znacky Deity som mal vzdy rad, ale kto je trochu vasnivy MTB "fanda" tak si urcite nekupi low end predstavec / rajdy a teda mam za to, ze takychto kvalitnych znaciek je na trhu naozaj velmi vela :) A kazda jedna kvalitnejsia predsa robi vyvoj a testuje svoje produkty. Za mna nic prevratne :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí