Czech Downtown Series povede přes 5 měst a udeří i v Praze

Autor: Vítězslav Stránský, vydáno: 19.3.2018

Seriál městských závodů na kolech se pomalu, ale jistě rozjíždí. Stejně jako v minulém roce je v plánu pět zastávek. Novinkou jsou dvě nová města a kompaktnost spolupráce všech organizátorů. Nový je také název – Czech Downtown Series.

Celý seriál odstartuje tentokrát v Ústí nad Labem, kde čeká na ridery 19. května tradiční UL-LET. Trať závodu opět povede z Letního kina do samotného centra města, tentokrát s cílem přímo na Mírovém náměstí. Jezdci se mohou těšit vedle tradičního Mastodonta na další nové dřevostavby. Akce odstartuje již v pátek Whip contestem a nočním dual slalomem za umělého osvětlení. Diváci se můžou nově těšit i na Dirt jump contest v režii samotného Buby.

Druhou zastávkou Czech Downtown Series (dále jen CDS) je Svatohorský Downtown v Příbrami. Tento závod a jeho organizátoři chystají první červnovou sobotu 2.ročník, ale poprvé jsou zařazeni do série závodů, kde jezdci sbírají bodové ohodnocení. Premiérový závod v Příbrami byl diváky i jezdci hodnocen kladně a organizátoři chtějí úroveň závodu udržet na stejné úrovni.

„Vážíme si zařazení do CDS, ale zároveň cítíme povinnost náš event posouvat dále a výše. Závod byl technicky i personálně náročný. Je na místě poděkovat všem, kteří se na něm podíleli a vyzvat je k tomu, aby to "vyhajpovali“ i tento rok," hlásí z Příbram traťmaster Marty Benďák Beat.

Třetí závod celé série bude zároveň Mistrovstvím České republiky v této atraktivní disciplíně a pojede se v Rakovníku 21.července. Místní downtown se jede už podesáté a je nejdéle nepřetržitě pořádaným městským sjezdem v ČR. „Jsem rád, že Rakovník bude prvním městem, kde se pozná mistr ČR v downtownu. Jde však jen o titul. Pro nás je důležité, aby zůstala hlavní myšlenka – kola, přátelská atmosféra a pohodový letní závod,“ shrnul svou filozofii Štěpán Čerw Červený

A kdo bude na řadě další? Demo a jeho Downtown Dačice. Všichni, kdo Sašu „Dema“ Sidora znají, tak vědí, že 8.září to bude v Dačicích opět o srdíčku. Letos se downtown v Dačicích pojede už potřetí a obyvatelé se již pomalu protahují na další mexický vlny u dačický kašny.

„Mám nachystaných pár změn tratě. Kousek od startu přibude pěkný drop z kostelní zdi – hned po zatáčce, takže nic jednoduchýho. Jezdecky nejzajímavější změna bude uprostřed tratě, kde je naplánován průjezd městským úřadem. Mají tam moc hezkou kluzkou chodbu se schodama, takže prolítneme tudy. Natáhnout kopec nedokážeme, ale postarám se o co největší příděl zábavy na nejmenší vzdálenosti,“ nechává nakouknout do své kuchyně Saša.

Vrcholem celé downtown sezony bude 22. září PRULET – DOWNTOWN PRAHA. „Na průlet Riegrovými sady s cílem ve Španělské ulici se může těšit 50 nejlepších jezdců dle aktuálního žebříčku CDS po závodech v Dačicích. Ti vyzvou 10 jezdců na divokou kartu, kteří přijedou převážně ze zahraničí,“ přiblížil formát závodu pořadatel akce Vítězslav Stránský.

Za zmínku určitě stojí i to, co je v rámci CDS nového. Sjednocena byla pravidla pro všechny závody. Organizátoři se domluvili na partnerství pro celou Sérii s několika atraktivními partnery, které už velmi brzy představí.

„Jsme nadšeni z toho, že jezdcům i divákům budeme díky těmto partnerům moci nabídnout na závodech komfort a ucelenost celé Série. Jsme parta nadšenců, kteří chtějí tento sport posouvat a přitáhnout k němu mladé dravce,“ zmínil Vlastimil Ševr, hlavní organizátor příbramského závodu. Nově budou na všech závodech prize money, větší důraz bude kladen na bezpečnostní prvky na trati i pro jezdce. Obecně se zlepší propagace a další detaily, které vytváří celek.

Důležitou informací pro ridery je to, že registrace na všechny závody bude na oficiálním webu www.czechdt.cz , stejně tak jako zde budou oznamovány zásadní informace k jednotlivým sjezdům.

„V rámci tohoto týdne "vykopne“ postupně každý pořadatel svůj event na FB a každý den zároveň spustíme registraci na daný závod," dodává závěrem Štěpán Červený.

Czech Downtown Series již brzy šlápne do pedálů. Kapacita startovní listiny je omezená na každém závodě, tak moc neváhej, koukej se „regnout“ a dorazit!

Diskuze

  • anonymní uživatel lorduskonus 19.3.2018 v 8:32

    Není torchu neštastně zvolená zkratka? CDS mám už zafixováno jako Czech Drift Series. :)

  • anonymní uživatel Vítězslav Stránský (stransky (a) ufo-ride.cz) 19.3.2018 v 9:18

    No vždyť jo. Sprchne a máš to tam :)

  • anonymní uživatel Greg minař? 19.3.2018 v 11:50

    Prejmejoval bych to na Czech štorc Series kdyzby pršelo

  • anonymní uživatel Maverick (Ondrej (a) drivefactory.cz) 24.3.2018 v 4:04

    Super progress! Sjezd ve městech na lepší úrovni než klasický sjezd v lese

  • profilová fotka Čupa Kabra 28.3.2018 v 8:33

    Ul-let je best! Těším se zas!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí