Test: Nalini Prime - jednoduché, ale na nošení velmi příjemné kraťasy

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 12.4.2018

Nalini je mezi silničáři pojem a nejen mezi nimi. Tato italská firma píše svoji historii již od roku 1970 a zaměřuje se na vývoj a výrobu špičkových sportovních oblečení a to nejen pro cyklistiku. V její nabídce se dají nalézt hadýrky vhodné od lyžování až třeba po triatlon.
Jako jedna z mála firem stále produkuje svoje výrobky v Evropě, přímo v Itálii. Výhody jsou zřejmé, absolutní kontrola výrobku od jeho vzniku až po expedici. A že na své výrobky kladou velký důraz je patrné i z toho, že si třeba látky tkají přímo u sebe v továrně.

Dnes se blíže podíváme na volné kraťasy Nalini Prime. Tyto šortky jsou určeny od XC až po enduro, jedná se o střihem jednoduché funkční kraťasy, které disponují dvojicí bočních, zipem jištěných, kapes a odnímatelnou vnitřní vložkou. Na zadní straně je tenká linka tvořená odrazivým materiálem, takže i na bezpečnost bylo myšleno.

Materiál nese označení Hot Moa Light, jedná se o nejvíce lehký a nejprodyšnější materiál, který Nalini pro kraťasy nabízí. Toto označení je pravdivé, protože tyto kalhoty oceníš především v teplém až horkém počasí, protože fantasticky větrají i přesto, že na nich nenajdeme žádné ventilační otvory. I když vnitřek kapsy tvoří síťovaná podšívka, takže pokud necháš kapsy rozepnuté, dvě ventilace jsou na světě. Zadní strana kraťasů, černá látka, je z jiného materiálu, jak vzhledem, tak strukturou, jedná se o otěruodolný materiál, tak aby se ti v místě tvého pozadí Hot Moa neprošoupalo.

Na omak je materiál velmi příjemný, hebký a co potěší víc, je jeho natažitelnost, lze natáhnout do všech směrů, takže nikde nic netahá a netlačí. Prostě, nosí se velmi dobře.
O nepromokavosti se ale bavit nedá, látka má sice vodoodpudivé vlastnosti. Když kalhoty postříká voda, tak vytvoří kuličky a steče, ale ani lehký deštík už kraťáky příliš nedávají. Jsou to prostě kraťasy do tepla a sucha.

Střih je italský, tedy pro normálně rostlého Čecha je nezbytné volil minimálně o jednu velikost větší. Italové to buď mají rádi hodně obepnuté nebo jsou prostě menší. Osobně nosím kraťasy velikosti XL s tím, že je mám rád volnější, u drtivé většiny značek jsem schopen v pohodě nosit velikost L, ale Nalini, tam mám XXL a rozhodně v pase není místa na rozdávání. Co se týče nastavení velikosti pasu, tak chybí jakýkoliv stahovací systém, na zadní straně pasu je drobný pružný panýlek, ale tím velikost nezmenšíš, jen dodá pasu na pružnosti. Můžeš samozřejmě použít pásek, ale u takto lehkých kraťasů mi použití pásku přijde nevhodné.

Vnitřní velmi síťované a z elastického materiálu vyrobené kraťasy jsou odnímatelné, drží na několika poutcích. V sedací oblasti klasickou antibateriální vložku, velmi pěkně zpracovanou, s několika tloušťkami materiálu – pohodná a dobře tvarovaná, tleskáme.

Délka a šířka nohavic je tak akorát, aby se pod ně vešly chrániče kolen. Na fotkách jsou ION K_Pact, které mají jak chytrou pěnu, ale také plastovou výstelku, o více o nich zase někdy příště.

Cena 1599 Kč nijak zásadně nevybočuje z průměru ani na jednu stranu. Za své peníze dostanete jednoduché, ale přitom dobře funkční kraťasy, které sice neoplývají spoustou vychytávek, ale naopak nabízejí skvělé nošení, výtečnou prodyšnost a dost příjemný materiál. K dispozici jsou jak v této křiklavě neónově zelené, tak v decentní černé.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí