Nový RockShox BoXXer je zase v červené

Autor: Keli, vydáno: 17.4.2018

Pamatujete si první BoXXery, ty úplně původní? Ty, co měly červené spodní nohy. A nový RockShox BoXXer je zrovna ve stejné červené. A nezměnila se jenom barva. Změn je mnohem více.

Již na první pohled, kromě barevného provedení, jsou některé ze změn patrné. Tak především, nízké korunky, zde je jasná inspirace motokrosem. Nižší korunky jsou samozřejmě kvůli nižší výšce řídítek, nový BoXXer totiž počítá i s velkými 29" koly, které se mohutně rozšiřují ve sjezdu – k dispozici bude jak v 650b, tak 29", obojí pouze v Boost variantě. Kromě korunek jsou viditelné změny i na spodních nohách a to nemluvím jen o polepech.

To jsou však kosmetické změny, to zásadní se odehrálo uvnitř. Tam totiž najdeme a to i u verze RC vzduch. Vzduchové odpružení využívá DH-specific naladěnou DebonAir pružinu, která má spojovat to nejlepší ze vzduchového i pružinového: nízký odtrh, oporu ve střední části zdvihu, lineární chod a především laditelnou progresivitu. Chod lze ladit i pomocí tlumení Charger2 RC2, které nabídne jak pomalou, tak rychlou kompresi. To mluvím o World Cup verzi, verze RC nabídne o generaci starší Charger RC patronu.

World Cup bude jak v červeném, tak černém provedení, RC bude pouze v černé. Ceny jsou následující BoXXer RC 36.950,– a World Cup 48.170,– (cena jsou shodné jako pro 29", tak pro 650b verze), k dispozici vidlice budou cca v červnu letošního roku.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí