Bikecheck: Commencal Supreme DH V4.2 Race Petra Folvarčného

Autor: Keli, vydáno: 21.4.2018

Nový rok, nové barvy pro Folvarčného! Tak by se dal shrnout následující bikecheck ve kterém nám Petr Folvarčný představí svoji novou sjezdovou mašinu Commencal Supreme DH V4.2 Race.

Commencal Supreme DH V4.2 Race ve velikosti XXL osazený odpružením od FOXu, vepředu FOX 40, vzadu sekunduje FOX DH X2 Air. XXL velikost mám kvůli tomu, že měřím 189cm a hlavně se cítím na větším kole lépe. Mám teď velice krátkou zadní stavbu (425mm), díky ní je kolo dost hravé, ale kvůli přednímu trojúhelníku velice stabilní. 

Závodím na tlacích 30/27 PSI. Také pro letošní rok budu závodit na vzduchovém tlumiči. Chtěl jsem to vyzkoušet hlavně na Commencalu, minulý rok, když jsem vzduchový tlumič zkoušel na Kellysu, tak jsem s tím spokojený nebyl. Tady je to něco dost jiného, zdvih má o 2 cm víc a chová se to úplně jinak.

Celý kokpit je od značky FUNN. Říditka Kingpin 785mm, představec RSX 50mm a gripy COMBAT III. Titanové šrouby Carboncage.

Kliky i kola jsou od značky E13, pláště od značky VEE tire, oblíbený model RUMBA. Pro letošní rok mám podporu od Vee tires, které pojede například celý Propain a můžu se podílet na vývoji nových plášťů. 

Většina komponentů na kole je od FUNNU, Carboncage, Crankbrothers.



A jaké mám plány. Ty jsou letos jasné, do května odmaturovat, a poté se soustředit na Evropské a Světové poháry. Sbírat cenné zkušenosti první rok v Elitě a užívat si ježdění! 

Chtěl bych poděkovat všem sponzorům pro rok 2018! Commencal, Kenny, 6D,Atlas, 7iDP, Fivetenshop.sk, Pitcha, FUNN, Flow cycles, Progress cycles, Crankbrothers, Vee Tire, Carboncage, Bikeworx, MudHugger,Meatfly, Skins, Refittnes, Restartenergy. 

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Neznalek 21.4.2018 v 10:18

    Toz hosi. Brzdy nema? Neradi? Jako promo na comencal a fun pekne. Jako bikecheck celkem bida. Umyte byt obcas i lepsi. Ale jinak su rad ze to pro nas delate:)

  • anonymní uživatel Vseznalek 22.4.2018 v 7:51

    Neznalek: Máš oči ne, brzdy a řazení je Sram, o čem by měl chudák asi psát?!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí