Test: oblečení Madison jarně-podzimní: Zenith Softshell a DTE Softshell

Autor: Čert, kategorie: Test, vydáno: 1.10.2018

Danny Hart od letoška jezdí za Madison Saracen. Saracen jsou kola, ale co znamená to Madison v názvu? Madison je anglická značka oblečení. A když oblečení na ježdění v proměnlivých podmínkách, tak z Anglie.

Do testu se nám dostal podzimně-jarní-blinduro-bahno-specific komplet, bunda Zenith Softshell a kraťasy DTE Softshell.

Mokro, poprchává, zima, vlezlo, mlha, občas to spadně pod nulu… Prostě červenec ve Velké Británii jak má být. Zhruba takhle nějak vypadal start letošní bikové sezóny, alespoň pro mě. A bylo potřeba se nějak oblíct. Moje volba padla na tyhle dva kousky z produkce Madisonu. Ten do české republiky dodává firma Singltrek Distribuce.

Kraťasy DTE Softshell

Základ je samozřejmě suchej zadek. Mokro v trenkách je moje nejmíň oblíbená podzimní část tohoto ročního oobdobí, proto to chce kraťáky, co udrží tuhle oblast v suchu. No a když je zima na vršek, taky to není ono.

Kraťasy DTE Softshell jsou ve zkratce „do mokra a do zimy“. Tomu odpovídá protažení nohavic přes chrániče kolen, aby nenasákly a nestudily, pogumovaná zadní část kraťasů, aby nenateklo do trenek, vodotěsná a parotěsná kapsa na telefon v místě, kam by snad nikdo padat neměl. A pokud se oteplí, je možné rozepnout ventilaci zipem po celé délce nohavice. Parádní. A udržující sucho a teplo.

Střih příjemný, při jízdě nikde nic neplandá, netlačí, je vidět, že u návrhu a výroby někdo přemýšlel. Jedinou slabinou je asi určení, rozhodně to nejsou celoroční kraťasy, pokud nejsi fanoušek finské sauny, tak je použiješ jen v chladném období.

Musím jen dodat cenu – 2248 Kč.

Bunda Zenith Softshell

Stejně vychytaná je i bunda Zenith Softshell. Série Zenith je situovaná spíše na celoroční ježdění (ale v Anglii, takže se není čemu divit že sem patří softshell bunda). 3 vrstvý DWR materiál je voděodolný a přitom větrá a pokud větrání nestačí, všechny kapsy jsou jenom ze síťoviny, takže dvě kapsy na hrudníku a dvě kapsy na bocích jde zároveň použít jako ventilaci. Střih mi docela sedl, ale vzhledem k tomu, že i mě byla trochu větší v pase oceňuji, že Angláni nechávají dost místa pro poctivý pivní mozol, aka přední camelbak. Zkrátka můžete po vyjížďce dlouhé měsíce tlačit dost piv a zakulacovat se a bunda vám pořád bude. Chlapi mají priority správně.

Ne teď vážně, určení bundy prozradí třeba prodloužená zadní část, aby netáhlo na záda, zúžené rukávy na koncích, aby nefoukalo a voda netekla dovnitř ani tudy. Kapuce je samozřejmě dost velká, aby se do ní vešla hlava i s helmou a když není potřeba, jde stáhnout, aby nezavazela a nedělala padák.

Je trochu škoda, že úděl bikové bundy je většinou být kompletně špinavá, softshellka od Madisonu je totiž dostatečně parádní i na běžné nošení.
Prostě oblečení do anglickýho počasí, které udělali Angláni. Co čekáte, je to samozřejmě vychytaný a dobrý. Tečka. Cenovka je u této bundy nastavena lehce pod 2700 Kč.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Mireczech85 (jackliveshere (a) seznam.cz) 1.10.2018 v 10:01

    Měl někdo možnost vyzkoušet a porovnat s MT500 II? Vzhledem k tomu, že kvalita Endury obecně jde dolů, tak zvažuji, čím jí nahradit. Navíc za lepší ceny. Takže otázka, MT500 II nebo DTE Softshell.

  • anonymní uživatel Mireczech85 (jackliveshere (a) seznam.cz) 1.10.2018 v 10:54

    Ještě dotaz k velikosti kraťasů. Mám 186cm/92kg a tápu jestli L nebo XL.

  • anonymní uživatel Jirka 1.10.2018 v 21:29

    Takovou maj teď v Lidlu za 300,-

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí