Skibikecentrum.cz team lítá na Mondrakerech, představil se v Koutech

Autor: Ondřej Paur, vydáno: 24.5.2018

Nově vzniklý enduro team čítající na deset členů zahájil svojí první sezonu v Koutech na české Enduroserii. Dresy jsou odlišné a lidé si jich začínají všímat.

Nejeden závodník využil výhodných podmínek „RACING PROGRAMU“, který nabízí opravdu lákavé cenovky na kola Mondraker. E-shop SKIBIKECENTRUM.CZ zastupující distribuci značky chce letos dostat Mondraker hodně do podvědomí.

„V disciplíně XC už jeden team máme, který prohání modely Podium na maratonech a XCO. Španělský Mondraker nabízí především širokou nabídku v modelech pro enduro/DH a tak vznikla myšlenka vytvořit enduro team, kde nabídneme jezdcům opravdu zajímavé ceny na kola a oni na oplátku budou závodit a hrdě reprezentovat SKIBIKECENTRUM.CZ. Chceme vytvořit pohodovou partu kluků jezdících na stejných kolech, proto jsme se stali i partnerem seriálu Česká Enduroserie,“ sdělil kapitán teamu Ondřej Paur, který po 15-ti sezonách v XCO přesedá taktéž na enduro.

A jak si vedli ti nejlepší z teamu na prvním podniku seriálu, jaké byly pocity? Nejlepší riderem byl Jirka Paták, 42. absolutně / RACE, kterého jsme lehce vyzpovídali:
Proč Mondraker? Protože forward geometry a zero suspension, jezdím Duna v AMG paketu :) ve zkratce z kopce regulérní Dháčko nahoru rychlý xcéčko, závoďák jak má být.
Plány? Užít si Českou enduro sérku, Blinduro a když to klapne i nějakej závod v zahraničí.
Pokud si to dobře pamatuju, dřív jsem jezdil, pak až chodil. Enduro je jak švýcarák od všeho něco, to mě na tom baví.
Kouty mám rád, myslím že nejtěžší závod u nás, vybojoval jsem 23. flek v elitě, celkově 41. Závod byl náročnej s účastí někde kolem 500 závodníků, za mě super víkend.

A velkou nadějí do budoucna je určitě mladý talent Zdeněk Fiedler (r. n. 2002), který obsadil v kategorii HOBBY absolutně 5. místo (2. v kategorii).

Zvyknout si na o dost delší kolo mi dalo celkem zabrat. Chtělo to trochu změnit styl jízdy, ale teď už bych se na krátké kolo nevracel. Cíl? Zase se posunout s časy o kus dále ve výsledcích. Jestli se mi Kouty líbíly. Závod v Koutech jsem si užil, tratě byly super. Vítězství v kategorii mi uteklo o pár vteřin, ale o to víc se těším do Klínů.

Cíle teamu jsou samozřejmě ještě vyšší, avšak prioritou celého snažení je vytvořit pohodovou partu, která uznává „enduro lifestyle“.
Už za dva týdny se team opět představí na druhém podniku Enduroserie v Klínech, kde si budete moci otestovat i novinku FOXY 29".

Sestava: Zdeněk Fiedler, Jirka Paták, Ondra Paur, Štěpán Landa, Martin Mauer, Martin Durchánek, Zdeněk Fryč, Radim Odstrčilík, Honza Vošta a Karel Kuric.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Tony 24.5.2018 v 16:12

    V sobotu jejich stan zel prazdnotou.načež málem uletěl nebyt kluků z katmaru.v nedeli se na zemi valelo 5 kol.tot vše..tomu rikam dostat se do povědomí...:))))

  • anonymní uživatel Mike 24.5.2018 v 16:57

    Mladýmu fandim

  • anonymní uživatel foxshox1 (foxshox1 (a) seznam.cz) 25.5.2018 v 9:29

    Takhle zazdit špičkovou techniku

  • anonymní uživatel pííít 30.5.2018 v 12:29

    Přesně.Stačilo angažovat jezdce ze z české špičky.Je jich tam dost.

  • anonymní uživatel T (R) 30.5.2018 v 18:23

    R

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí