Report a video: Czech Downhill Tour 2018 Monínec - pozdě, ale přece

Autor: Souky, kategorie: Report, vydáno: 30.5.2018

V polovině května se rozjel třetí ročník Czech Downhill Tour a jelikož si první zastávku naplánoval už před festival v Kálnici, byla potřeba trochu zamíchat pořadím závodů. Tradičně první zastávka v Peci pod Sněžkou se musela přesunout na druhé místo, jelikož hrozilo, že Bramberk bude ještě pod sněhem. Czech Downhill Tour 2018 tedy odstartovala na Monínci, na přechodu Středočeského a Jihočeského kraje. Místní bikepark měl týden před závody otvíračku, takže vše bylo perfektně připravené a po sněhu v místním parku, nebylo ani památky. Nově tour přilákala také nové partnery do svého týmu, kterým bychom rádi poděkovali za podporu.

Místní DH lina určitě patří k těm lehčím a kratším v rámci tour a spousta závodníků právě zde využívá možnost vynechat jeden závod, jelikož se počítá 6 nejlepších výsledků, na startu se sešlo lehce nadprůměrně závodníků. Nakonec bylo během sobotní registrace přihlášeno přes 130 závodníků. Co bylo velmi pozitivně hodnocené, tak přesun některých závodníků do kategorie ELITE. Někdo musel kvůli věku, někdo dobrovolně přešel, protože se chce prostě porovnávat s těma nejlepšíma.

Ať tréninková sobota, tak i závodní neděle, oba dny byly ve znamení velmi přátelské atmosféry, nadrženosti po závodění, po půlroční pauze a hlavně slunce, horka a všudypřítomného prachu. Naštěstí se do závodění všichni obouvali pomalu, takže nedošlo k žádnému úrazu. Jediný, kdo si místní trať zapamatuje, protože ještě o Vánocích bude plivat místní prach, bude Filip Dankanič. Filip tak dlouho přemýšlel na ideální stopou v místním rockgardenu, až si při kvalifikaci musel své myšlenky asi posbírat. Nakonec to naštěstí byl jen stylovej monokl.

Už kvalda ukázala, že mezi nejlepší se zařadí známé stálice a finálová jízda to už jen potvrdila. Trochu se očekával větší boj v elitě, která byla v kvaldě slušně nahuštěná. Honza Čepelák ale nenechal nic náhodě a ve finále zajel absolutně nejlepší čas dne.

Výsledky Monínec:
Kvalda: https://vysledky.timechip.cz/#…
Finále: https://vysledky.timechip.cz/#…

Rádi bychom všechny pozvali na další závod, který se uskuteční 9. – 10.6. v Peci pod Sněžkou na jedné z nejhezčích tratí u nás na Bramberku. Můžete se těšit krom tradičního závodního programu i na koncert na Sasance v depu. Sledujte fb:Czech downhill tour 2018 kde se dozvíte veškeré potřebné info.

Další kolo hostí Pec pod Sněžkou, veškeré info zde.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Hanz (Hector200 (a) seznam.cz) 30.5.2018 v 15:20

    Jako sorry, ale jestli někdo závodí profesionálně a pak se snaží zároveň ojebávat trať, tak si myslím, že se karma dostavila rychle aka Filip Dankanič..
    Při trénincích jsem stál u rock garden.Kluci zjistili asi 30 minut před startem, že na cca 1 metru chybí mlíko hned vedle sjezdu po dřevě a dvakrát si to zkusili najet..Ne jen, že se musíš proplést mezi stromy, ale zároveň je tam takovejch dobrejch 30 cm převýšení, kde si šikovně hodili šutr, aby je to tolik nenakoplo. Přitom už jen z pohledu jezdce bylo jasný, že sjezd po prknech je jasně zakázanej a jezdí se rockgarden. Stejně jako celých 5 let před tím..Přijde mi to vůči ostatním závodníkům jako drzost, ale tak to bude spíš asi mentalitou mladýho kluka, kterej evidentně není schopnej závodit fér..

  • anonymní uživatel A 31.5.2018 v 18:36

    Hanzi, kudy jel finálovou jízdu ?

  • anonymní uživatel Pilatos 31.5.2018 v 19:23

    :D Hanzi mě to spíš přijde, že jsi už nějakou chvíli frustrovanej. Kolik ti ten Dankanič s jedním okem nandal ? :D Finálovou jel úplně ferově rockgardenem i tak napálil super čas. Viděli jsme ho. Řešíš pitchoviny. Jezdi for fun. Vsadim litr, že ti nandá na každý trati ;)

  • anonymní uživatel Jirka 1.6.2018 v 8:04

    Hanzi představíš se nám, když už tu píšeš cosi o ferovosti ? Tyhle ubohý udavačský a anonymní nářky spíš vypovídaj o tvých mindrácích. Popisuješ úsek kudy jezdil každej třetí a mě to přišlo daleko riskantnější o čemž vypovídá kvalda a jeho pád ty karmo. Je to normálně v trati. Finálovku jak tu psali jel na jedno oko stopou přesně jak mu nařizuješ a s časem elity. Dankanič objíždí kde jaký závody včetně městskejch a pokaždý s nadprůměrným výsledkem. Jsi holt jeden ze zástupců závistivců, kteří se s přibývajícím úspěchem jedince rozrůstají. Možná jsi dokonce jevem patologickým, který Dankaniče tajně sleduje a číhá, kde by mu mohl z anonymity uškodit. Prober se.
    Jirka D.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí