Report: Druhá zastávka Dual & 4X Cupu se odjela v Dobřanech

Autor: Jiří Penc, kategorie: Report, vydáno: 30.5.2018

Minulý víkend 26.-27.5. došlo ke spojení dvou seriálu a to Českého CYCOLOGY 4X Cupu & O'NEAL Dual Cupu s Evropským European 4cross series! Závodníci, tak měli možnost poměřit své síly i se zahraničními závodníky!

Sobotní ráno nevypadalo pro závodníky moc příznivě celý areál, kde bike víkend probíhal byl pohlcen mlhou a nebylo vidět na 5 metrů. Dráha byla kvůli čtvrtečním velkým dešťům podmáčená a měkká. V dopoledních hodinách se však na dráhu usmálo slunce a do 13h, kdy začínali tréninky byla z velké většiny vyschlá a krásně sjízdná.

Závodu ve fourcrossu se zúčastnila většina českých závodníků, ale nechyběli ani závodníci z Polska, Německa a Švýcarska. Zkušenosti zahraničních závodníků se nejvíce projevili v kategorii Kids, kde v kvalifikaci zvítězil německý rider Schreiber Patrick. Kategorii Hobby a Elite ovládlo bratrské duo Michal a Tomáš Brožík. Na začátku prvních závodních jízd na startovním pahorku vládla nervozita. Závodníci se při trénincích seznamovali s nově vybudovaným úsekem, na kterém nejvíce záleželo, a který nejvíce rozhodoval o postupu do dalších jízd. S postupujícími jízdami stoupala rychlost a posouvání hranic jednotlivých jezdců, kteří šli do soubojů o postup naplno a nedarovali nikomu ani centimetr Dobřanské fourcrossky.

Výsledky CYCOLOGY 4X Cupu:

KIDS:
1. Schreiber Patrick
2. Kacper Jakubas
3. Ostrowski Jakub
4. Hansen Max
5. Petráček Jonáš

HOBBY:
1. Brožík Michal
2. Červenka Michal
3. Horák Tomáš
4. Šúlek Jaroslav
5. Vykypěl Matouš

OPEN:
1. Faistaver Jaroslav
2. Brožík Tomáš
3. Dadela Gustav
4. Penc Jiří
5. Malý Milan

Druhý závod O´NEAL Dual Cupu byl už pouze v českých barvách. Nejoblíbenější Dualová dráha seriálu se závodníky plnila od brzkých nedělních hodin. Počasí přálo, jak závodníkům, tak pořadatelům. Teploty stoupaly, slunce pařilo, při rozpravě před startem kvalifikace ne na jednom závodníkovi bylo vidět, že by slunce mohlo lehce ubrat, ale opak byl pravdou.

Velkou část startovní listiny kvalifikace kategorie KIDS zabrali riders z Jablonce nad Nisou, ve které zvítězil Jonáš Petráček. Vítěz kvalifikace HOBBY: Tomáš Horák OPEN: Jaroslav Faistaver.

Výsledky kvalifikace rozřadili jezdce do závodního pavouka a dualové souboje mohli začít. Trať se v průběhu dne stávala více a více prašnou a kluzkou. Podmínky ale byly pro každého stejné a bylo na každém jednotlivci, jak si s tratí poradí a jestli urve příčku nejvyšší. Celý závod probíhal bez jakéhokoliv zádrhelu a zdržení tak, aby jezdce dlouho netrápilo vedro a bylo vše rychle odjeto. Největší překvapení celého dne byl Jablonecký rider Filip Vokurka z kategorie KIDS. Pod náporem soupeře poprvé v semifinále odpálil dvojskok v horní části trati, který co chvíli školil i ty zkušenější a daleko starší jezdce. Celý kopec tak zavalil obrovský aplaus od diváků, protože toto opravdu nikdo nečekal. A díky velké podpoře diváků, která ho hnala dopředu, si dojel pro zasloužené 2. místo.

Výsledky O´NEAL Dual Cupu

KIDS
1. Jonáš Petráček
2. Filip Vokurka
3. Vojtěch Rohlena
4. Jakub Kmínek

HOBBY
1. Tomáš Horák
2. Jaroslav Šúlek
3. Petr Fabián
4. Šperl František

OPEN
1. Jaroslav Faistaver
2. Tomáš Brožík
3. Jiří Penc
4. Petr Pala

Foto: Kája Vykypělová

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí