MojeKolo

Report: Svatohorský Downtown - lovci adrenalinových zážitků zaplnili v sobotu Příbram

Autor: Shotek Tiskarz, kategorie: Report, vydáno: 5.6.2018

Atraktivní městská varianta sjezdu horských kol ovládla sobotní příbramské ulice a Svatou Horu.

Ulice Příbrami se v sobotu 2. června staly dějištěm 2. ročníku závodu Svatohorský Downtown, který je letos nově také součástí seriálu městských sjezdů pod názvem Czech Downtown Series. Na trati, která startovala v prostoru Svaté Hory čekalo jezdce 20 překážek a některé z nich byly doslova obloženy diváky. Vrchní část Václavského náměstí doslova praskala ve švech a náladu diváků povzbuzovala i hudba, kterou servírovali podobně jako na dalších místech zkušení DJ.

Kromě adrenalinových zážitků na všech místech tratě, připravili organizátoři pro návštěvníky akce, kterou opravdu Příbram žila, i show v biketrialu. Na malé ploše před místním úřadem práce tak bavil řadu minut „Žoržo“ se svými skoky. Produkce natolik diváky uchvátila, že potlesk a obdivné výkřiky téměř neutichaly.

Po dvou odjetých kolech se řada diváků přesunula do prostoru cíle na náměstí T.G.Masaryka, aby s napětím očekávala výsledky finálové jízdy. Po dojezdu se pak podle posledního nejlepšího času postupně střídali v cílovém křesle ti nejlepší jezdci. A jedna z dalších lahůdek znovu rozproudila nadšení v cílové rovince. Byly to chvíle, kdy se jezdci znovu a znovu rozjížděli na poslední překážku, aby předvedli ten nejlepší skok. Bylo se opravdu na co dívat a předpoklad, že Příbram tímto závodem bude žít, se zcela naplnil.

Oficiální pořadí v cíli 2. Svatohorský Downtown:

Ženy:
1. JIRKOVÁ Simona Ústí nad Labem 2:41:33
2. DUŠÁKOVÁ Šárka Český Krumlov 2:48:83

Junioři:
1. HORÁK Tomáš Jablonec nad Nisou 2:18:02
2. KRÁL Tomáš Čkyně 2:19:13
3. BARTONÍČEK František Jirkov 2:21:44

Hlavní kategorie:
1. ŘÍHA Jakub Protivín 2:00:19
2. PROKOP Michal Praha 2:01:98
3. LETÁK Petr 2:05:56

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí