Standa Sehnal 5. a Jana Bártová 3. na IXS v Kransjke Goře

Autor: Keli, vydáno: 18.6.2018

Po dvouměsíční přestávce pokračoval druhým závodem Evropský sjezdový pohár ve slovinské Kranjské Goře. Toto místo leží nedaleko rakouských hranic a přestože závodu konkuroval sjezd na Crankworxu v Innsbrucku, tak sem zavítala poměrně slušná konkurence.

Naši jezdci a jezdkyně byli vidět. Dráha nepatří mezi nejdelší, ale přesto je velmi náročná, především kvůli svému sklonu, množství kořenů a také kvůli suchému, prašnému a přitom docela kluzkému povrchu. Velkou naději na dobrý nedělní výsledek pro české barvy slibovala kvalifikace, především v mužské Elitě, tam totiž vyhrál Standa Sehnal. Rozdíly byly velmi těsné a každá i sebemenší chyba znamená posun výsledkovou listinou dolů.

Toto se bohužel potvrdilo ve Super finále, kdy Stanley udělal jednu drobnou chybu a se ztrátou 0.6 sekundy skončil až na pátém místě. O těsnosti závodu vypovídá to, že prvních sedm jezdců se dostalo do jedné sekundy rozdílu. Další z českých jezdců skončili těsně za top ten, 11. Ondra Štěpánek, 13. Tonda Král.
V ženské kategorii potvrdila skvělou formu z Leogangu Jana Bártová a připsala si třetí místo. V U19 v Top ten končí Tomáš Cvinger. Výsledky zde.

Těšíme se na další kolo, které v průběhu července hostí šumavský Špičák.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí