Přemek Tejchman druhý na MČR v enduru

Autor: Přemek Tejchman, kategorie: Report, vydáno: 26.6.2018

O uplynulém víkendu se v šumavské Sušici odehrálo historicky druhé Mistrovství republiky v enduru. Na druhém místě po velmi smolné druhé části závodu skončil Přemek Tejchman. Přečti si co se mu stalo.

V Sušici jsem před lety jel svoje první enduro a od té doby se sem pravidelně vracím. Každým rokem se úroveň závodu zlepšuje, asi nejvíc co jsme všichni ocenili byla skvělá časomíra. Tratě byly až na jednu novou stejné, jako už posledních pár let, takže před závodem to tu všichni hoblujou, což trochu ztrácí vizi endura, ale to se holt nedá nic dělat. Erzety nejsou teda moc dlouhé, ale za to jsou zábavné a to je to nejdůležitější.

Závod probíhal do půlky šesté RZ podle plánu. Nic nehrotit, držet si flow a užívat si to. Bohužel poslední jeden a půl RZ byl pro mě horor. V půlce šestky jsem, tak nešťastně upadl, že se mi podařilo poškodit zadní brzdu, takže jsem zbytek RZ musel jet jen na přední, ale i přesto jsem zajel super čas. Rychle jsem vyjel nahoru, abych zkusil dát brzdu nějak do kupy. Trošku jsem si zahrál na MacGyvera a za pomoci otvírání od plechovky, kamenu, kusu izolepy a dvoum stahovacím páskám to zase trochu brzdilo.

No ale to by nebyla Sušice, kdyby tohle bylo vše co se mi přihodilo. Na poslední RZ jsem bohužel cca po 30s. rozpáral bok pláště, zřejmě tam byl někde v hrabance schovaný ostrý kámen, a tak jsem to brousil další 4 minuty na prázdném zadku. Tímto bych chtěl poděkovat Kastar Wheels za parádní karbonová kola, které tu mojí divokou jízdu dolů zvládly bez újmy. Díky poslední RZ beru druhé místo, ale i to je super po tom šíleným závěru závodu.

Gratulace všem vítězům a teď hurá na další EWS!

Mistři ČR pro rok 2018: Martin Pešťák, František Žilák, Petr Reisner, Milan Myšík, Andrea Drengubáková, kompletní výsledky zde, pozn. red.

Foto: Michal Hoffmann

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Tomas (filip.tomas (a) gmail.com) 26.6.2018 v 11:07

    Nejak tomu nerozumim proc titulek mluvi o Tajchacovi kterej byl druhej (stejne bravo) a ne o MCR? neco mi uniklo? On je dvornim riderem DC?

  • profilová fotka Keli 26.6.2018 v 11:34

    Tomas: Nabízíme možnost zveřejnění každému jezdci či pořadateli, Přemek této možnosti využil, pořadatel nikoliv. Podobných příspěvků od různých jezdců z různých závodů na DK najdeš vícero.

  • anonymní uživatel Davlos 28.6.2018 v 1:21

    A co když měl Myšík ještě větší problémy?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí