Premiérové mistrovství ČR v downtownu bude hostit Rakovník

Autor: Červ, vydáno: 15.7.2018

Stejně jako posledních 10 let bude patřit i letošní konec července Downtownu Rakovník, který je tradičně součástí cyklofestivalu Rakovnické cyklování. Konkrétně se sejdeme v centru historického města v sobotu 21. července.

Největší novinkou pro rok 2018 je historicky první závod Mistrovství České republiky v Downtownu. Závod se koná pod záštitou Českého svazu cyklistiky a jelikož jde o vůbec první MČR v této stále relativně nové disciplíně, bylo s ČSC dohodnuto, že pro tento ročník není potřeba závodní licence, a tedy soutěže o mistrovský titul se může zúčastnit kdokoli. Pro mistrovské dresy si mohou přijet závodníci v kategoriích Muži, Junioři a Ženy. Mistrovská kategorie bude vypsána při účasti tří a více účastníků. Rakovnický podnik je třetím závodem v letošním pětidílném kalendáři Czech Downtown Series, a překlopí tak seriál do jeho druhé poloviny. Pro ty, kdo se chtějí na konci sezony dostat na start pražského závodu PRULET je povinností přijet si pro další body do žebříčku jezdců.

Trať v Rakovníku je známá svou různorodostí, střídají se zde všechny možné povrchy a nejinak to bude i letos. Na startu čeká na jezdce lesopark, aby se potom podívali do rozestavěné ulice, která je skrz sídliště navede do nejoblíbenější části trati, které vévodí klasický rakovnický přescesťák.

„Ten ovšem letos dostane bratříčka. Jestli velkého, nebo malého, to se přijeďte přesvědčit sami“, představuje novinku jubilejního ročníku pořadatel Štěpán „Čerw“ Červený. Po skočném bratříčkování následuje klasická klikatice historickým centrem a po střechách tržnice. Vše zakončí cílový skok přímo na Husově náměstí. Při mistrovských závodech je zvykem bojovat v jediné jízdě a tak tomu bude i v Rakovníku. První měřená jízda poslouží jako kvalifikace pro závodní jízdu, které se zúčastní všichni přihlášení jezdci. Program je připraven do odpoledních hodin a to vzhledem k tomu, že dopoledne se jede městský XC závod. Harmonogram závodu je následující:
10:00–12:45 – registrace
13:00–15:00 – trénink
15:30–16:30 – kvalifikace
16:30–17:30 – závod
17:45–18:00 – vyhlášení + tombola

Online registrace je otevřená do úterý 17.7.

Nezapomeňte sledovat facebook události, kde se dozvíte další detaily.

Další informace ohledně rakovnického cyklování najdete na jeho webu. Tam si také můžete zkontrolovat, jestli jsme vaši platbu startovného dostali.

Pokud hledáte možnost ubytování, nezapomeňte vzít v potaz Tyršovo koupaliště, kde můžete kempit v autě, chatce, nebo ve stanu. Koupání, pití a jídlo jsou na místě jedna báseň.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí