SP č.3 - Kálnica

Autor: Keli, vydáno: 9.7.2005

Když jsme se chystali na třetí kolo slovenského poháru měli jsme v plánu zúčastnit se i nedělního čtvrtého kola v Myjavě, kde se koná downtown (sjezd městem), nicméně již v sobotu ráno při odjezdu jsme se se shodli na tom, že nedělní závod vynecháme, takže report z 4tého kola nečekejte.

Obrázek k článku - kalnica_jose.jpg
Když se jsou závodní ambice a není vhodné vozidlo poslouží i MB1000 bez STK – Jose Spáčil na cestě k domovu



Cesta do Kálnice utíkala docela rychle, ale občasný deštík nedodával zrovna důvěru v suchý závod a na místě závodu se to jen potvrdilo, všude mokro a to jsme ještě nevěděli co na nás čeká na trati ;-). Zaregistrovali jsme se a vyrazili na pomu, v provozu byly dvě pomy a cesta nahoru byla docela v pohodě, pokud se podařilo strčit kotouček správně pod zadek, pokud se toto nepodařilo, následoval boj až k koncové stanici. Od cílové stanice bylo potřeba dojít ještě cca 300 metru k startu trati.

Obrázek k článku - kalnica_05.jpg


Na trať závodu jsme se spustili z dřevěné startovací rampy, následovalo několik zatáček na louce a dřevěný odpalovák na placku a nájezd do lesa, kde se projevil celonoční déšť, bylo zde bláto, které nás doprovázelo v podstatě až do cíle, jednalo se o nehorázně klouzavé bláto s konzistencí srovnatelnou s máslem. Cesta lesem byla víceméně rovná, pro ty kdo skákali malé i větší dvojáčky, pro ty co si je nedávali, tak pro ně byla cesta trochu delší, každý dvoják se dal objet. V horní půlce trati bylo pouze jedno krizové místo a to prudká pravá zatáčka do dolíku, samozřejmě to tam kvalitně klouzalo. Po výjezdu z horní pulky následoval krátký přejezd po louce k místu, kde bylo nejvíce diváku a ti věděli proč zde stojí, původně zde byl skok přes kmen stromu, ale ten byl dnešní závod zavřen a muselo se objíždět a zde byl kámen úrazu, nebylo snad jezdce který by zde neměl problémy, hobíci a hardtailisti padali jako hrušky. Pokud jezdec překonal tento úsek na cestě do cíle už nebyl žádný zádrhel, jedna zatáčka na blatě, výskok na louku a hamtačka do zatáčky a do cíle.

Na start závodu se zapsalo okolo devadesáti závodníku a tři závodnice. První se na trať spustili ženy, vítězství pro sebe ukořistila Anna Sojka před Helenou Boškovou, hlavní favoritka a dlouho neporažená Katarína Šišková měla nehoráznou smůlu, když jí to při startu na startovní rampě uchcalo a Katarína se nepříjemně zranila (pravděpodobně koleno) a to se ani pořádně nedostala do závodu. Další kategorií na startu byli veteráni, zde si první dvě místa odvezli do Česka první Pavel Kubíček a druhé místo jistil Milan Suchomel. V hobících bylo po dvou jízdách pořadí v cíli následující 1. Zlatoš Martin, 2. Marchewa Krzysztof, 3.Vendlek Tomáš. V pevňácích byli na stupních vítězů opět češi, první místo bral slovák Pavol Zlatoš, který dal druhému v cíli Michalovi Červenkovi necelou sekundu a třetí flek jistil pro team Cyclo Jiřička, týmový kolega Červa – Martin Pešl. V jelitách (kategorie Elite, na Slovensku se tato kategorie nazývá Muži) bral první flek Maciej Jodko před Vlastimil Hynčicou, který jel pouze trénink a druhou závodní jízdu a ukázal tak, že když na to něko má, tak není potřeba trénovat. Třetí místo opět putovalo do Česka a to v rukou Pavla Čepa.

Kompletní výsledky najdete na webu vos-tpk.sk

Obrázek k článku - kalnica_jun.jpg
Nejlepší trojice v juniorech

Obrázek k článku - kalnica_vet.jpg
Pánové na stará kolena divočili – nejlepší veteráni

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Tuner 9.7.2005 v 20:41

    Motokros na kolech,baheni zavody a pankaci v MBcku :oP

  • anonymní uživatel jose 11.7.2005 v 15:45

    bez stk pres hranice za 500,-, hehe

  • anonymní uživatel s 14.7.2005 v 12:05

    cacscsc

  • anonymní uživatel s 14.7.2005 v 12:05

    cacscsc

  • anonymní uživatel Bazy - www.bazyweb.com 14.7.2005 v 13:46

    Chosému bych nejradši nakopal prdel za tu jeho šádé a to do jakého ji přivedl stavu... :-D

  • anonymní uživatel jose 14.7.2005 v 18:07

    ej bazy, bude se ted vymazlovat...racing tuno

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí