TZ: Motorola Downhill MTB CUP 2005 - 3. závod

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 11.7.2005

Čistokrevný adrenalin, odvaha, rychlost, napětí a dramatické momenty.
Jezdec proti sjezdové trati, která jeho každou chybu tvrdě trestá
Umění jezdců, které si zaslouží oprávněný obdiv
Frajeři vostrý jako břitva, speciální sjezdové stroje poháněné lidskou energií

To vše je Downhill – extrémní disciplína na horských kolech.

Přijďte na vlastní kůži zažít adrenalin třetího downhillového závodu a Mistrovství ČR, který se koná v neděli 17.7. v Božím Daru na Klínovci – „Motorola Downhill MTB CUP 2005“!!!

Krušnohorský Klínovec alias Boží Dar patří k domácím sjezdovým klasikám. Zdejší trať splňuje přísná evropská i světová měřítka a je výzvou pro všechny, kteří to na kole z kopce dolů umějí. Mistrovství republiky se sem znovu vrací po dvou letech. Zdejší trať je baštou Michala Marošiho, mistrovský titul zde získal v letech 2001 a 2003. Letos se určitě pokusí svůj úspěch z předchozích let zopakovat – tím spíš, že se opět pojede o mistrovský dres, který mu loni sebral další šampion této disciplíny Adam Vágner. O vítězství se také pokusí i další známá jména borců kategorie Elita – Hynčica (vítěz 2. závodu ve Špindlerově Mlýně), Polc, Charvát či Matúš. Zřejmě pouze v pozici diváka bude bohužel skvělý jezdec Kamil Tatarkovič, který měl 2.7. na SP v DH a 4X v Santa Catherině v Brazílii nepříjemný pád a tak se místo závodění musí podrobit léčení získaného zranění (jeho účast na MS je však stále reálná).

Za pozornost a obdiv jistě stojí také zajímavé souboje odvážných amazonek na sjezdových strojích v kategorii Ženy – vítězka prvních dvou závodů Katarina Šišková bude odolávat atakům svých stále se zlepšujících soupeřek – Heleně Boškové (NORCOBIKES), Bohdaně Půlpánové (SCOTT-THULE) či Elišce Sudkové (Haro Tioga) a dalších… Kořením každého sjezdového závodu horských kol jsou nelítostné souboje jezdců kategorií Junioři, Masters či Hobby, a velký obdiv si zasluhují krotitelé zdivočelých kol s pevnými rámy – loňské novinky kategorie Hardtail.

Na jezdce čeká náročná trať o délce 2665 m s převýšením 470 m – jedná se tedy o velmi rychlý sjezd. Start je na horní stanici lanovky ve výšce 1230 m n. m., tedy jen 14 výškových metrů pod vrcholem Klínovce, nejvyšší hory Krušných hor. Cíl se nachází na parkovišti u spodní stanice sedačkové lanovky. Velmi technicky náročná trať vede převážně po sjezdovce jižního svahu a po lesních cestách Klínovce.

Boží Dar – Klínovec se nachází 145 km od Prahy, 27 km od Karlových Varů a 10 km od Jáchymova. Vlastní trať závodu je tři kilometry od centra obce Boží Dar, které je nejvýše položeným městečkem ve střední Evropě.

Podrobné a zajímavé informace o trati naleznete na www.scottmtb.cz v sekci Happy Pulpi News.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí