Report: Kule chytil na WBS v Kopné závodní ambice

Autor: Kule, kategorie: Report, vydáno: 10.8.2018

Letošní zastávka wébéeska na Kopné se pro mě nesla ve znamení „Jak to asi může dopadnout, když sedíš na kole za tři týdny dvakrát“ a taky když se stejně dlouho přesvědčujes, že „Tu gumu vzadu ještě dojedu“. A protože to poslední dobou nevypadá zrovna na tropický deště, nechávám ji tam samozřejmě i na závod.

Loni, když sme sem dorazili s Frenchiem poprvé, sme řešili podobnej problém. Závistivě sme koukali, jak tátové přezouvaj svišťům wetscreamy a ti nás potom každou jízdou zařezávaj víc a víc. Frenchie tuhle ostudu zřejmě nedal a tak mi letos oznámil, že nikam nejede. Já mu za odměnu kradu káru a razím závodit s miláčkem… teda já závodit, ona se fláknout na čerstvej vzduch.

V pátek plánuju něco natrénovat, rád bych zase vyrazil trošku dřív z háku. To ale zřejmě vůbec nezajímá mé pšonské kolegy, takže se zvládnu tentokrát urvat až po 5té, což znamená příjezd před 7mou na místo, rychlej výsadek, pro číslo, zaregistrovat na noční závod a za pár minut už tlačím na kopec. Oproti loňsku je opravdu výrazně větší sucho, letos to bude lambáda. Na co sem ale zapoměl je, že velké sucho může způsobit velkou prašnost, a prachu je na tratích opravdu spousta… hromady… bazény prachu… a během víkendu se to opravdu nezlepší. A to že to bude průser si uvědomuju hned během první tréningové jízdy, kdy v tzv. výletní rychlosti brzdím před zatáčkou, zadní kolo se sice ani nehne, ale ja se posunuju stále stejnou rychlostí zaparkovat do šáší mimo trať. Aha, tohle bude ještě sranda.

Druhou trať najíždím jen spodní půlku, neb vím, že vršek dneska ještě párkrát pojedu jako součást night race. Jestli sem si myslel, že ta předchozí byla plná prachu, tak nevím, jak přesně popsat tuhle. A nečekaně, ani tady mě zadní pneu příliš nepomáhá zpomalovat. Začínám chápat, že nejdůležitější bude najít si místa před zatáčkou, kde to aspoň trošku drží a brzdit už tam i za cenu ňáké té vteřinky navíc..a že jich nebude málo.

Párkrát ještě nalítnu vršek, pak už ale dávám véču, pivi a nohy hore. Mám čas než se smrákne, takže namotám čajna světlo na blembák a du ho ještě jednou jízdou testnout. Když pak padne opravdová tma, dává Haff pokyn k přesunu nahoru, řadit se na start. První jízda vypadá docela čistě a také náležité pomalu, což se snažím napravit při druhém pokusu. A to se projeví na chybkách, kdy první dvě menší ustojím, bohužel pak ale skáču křivo a musím se rozjíždět téměř z nuly. Co sem nahnal, sem právě tady nechal a ještě k tomu dvě sekundy přidal. Sem trošku rozladěnej, ale nic co by nespravilo pár dráčku před spaním.

Čeknem vyhlášení, tentokrát vynechám párty s otrokovičákama, neb ti stihli naladit formu už během dne a pokoušet se je dohnat by byl holý nerozum. Ještě stíhám zaparkovat kobylu v myslivně, abych se o ní nemusel přes noc starat a pak už se můžu naplno věnovat vyprazdňování kuželek a balení srandy..prostě romantika jak má být.

Budíček v podobě parkujícího autobusu vedle hlavy není uplně top, rozhodně ale příjemnější než otravnej Oskar, kterej vylízá v zápětí. Snažím se mu jakkoliv vyhnout, ale nakonec vítězí a vyhání mě pro snídani do myslivny. Kafíčko a domácí buchta sou top!

Pak už je ale čas na tréning, moc se mi nechce, ale vzhledem k tomu, že je povinný a už loni sme tohle pravidlo lehce obešli – rozuměj lemtali sme od rána pivka u krbu v myslivně – bylo by fajn se aspoň párkrát sklouznout. V 10 už je ale takový vedro, že se du schovat do stínu, z auta vylovím posledního plechovýho kozlíka a čekám na závod.

Nemá cenu moc rozebírat jednotlivé erzety. Jednoduché shrnutí – první RZ průser, koukám dole na čas a jenom kroutím hlavou. Ve druhé zkusím trošku přidat, na pár místech tak tak že se nerozvěsím, ale čas je pořád stejnej nesmysl..opět jenom kroutím hlavou. Na výsledkové tabuli v myslivně je vedlé mýho ména číslo začínající 4kou. Na to nemám co říct, otáčím se a objednávám motanou desinu. Bohužel v tomhle vedru se i to málo alkoholu co v ní je vypařuje eště než se napiješ, takže si dám druhou a sem stále uplně střízliv – tak jak to má u sportu samozřejmě být.

Cestou nahoru přemýšlím, že se nechci zabít, a když to prostě nebrzdí, že se budu aspoň bavit. Moudré rozhodnutí, které ale vydrží pouze než zapípá časomíra. V hlavě to udělá cvak, zapne se race mód a jedem bomby… no bomby… dole koukám na čas a nečekaně akorát kroutím hlavou. Projíždí číslo 58 a komisař v cíli to komentuje: „Hele a zase se mu nechce šlapat.“ Co si asi říkaj o mě: „Hele už zas de ten co furt kroutí hlavou.“ Jasně…

Cestou nahoru, kterou mimochodem na rozdíl od sjezdařů já šlapu, bo enduro žejo, už začínám docela kolabovat. U myslivny sebou škrábnu do trávy a rozdejchávám to s pomocí dvojice nealko desiny a jediný na co dokážu myslet je chill u otevřené ledničky. To ale asi neklapne, protože je čas to vytlačit na závěrečnou stage.

Konečně to vypadá, že sem se trošku rozjezdil. Čistá jízda v první půlce, při průjezdu kolem hotelu si říkám, že tohle by už asi šlo, drž to Kule! Samozřejmě držím žejo, ale co sem nahnal v první půlce s klidem odevzdávám v lese pod asfaltkou a na závěr ještě doplním driftem předního kola v zatáčce na cílovou rovinku… boha ty seš vůl, vole! Ale dobrý, do cíle šlapu, du si ještě zakroutit hlavou a šmatlu hore, kde už na mě čeká miláček s pivem. Zasyčím ho u převlíkání a dem mrknout na vyhlášení.

Vím, že normálně výsledky moc neřeším, ale chtěl bych tentokrát zmínit Malocha, kterej závod vyhrál stejně jako ve Všemině. Jeho jízda připomíná cestu ráno do práce nebo pro rohlíky, žádný drama, všechno krásně čistě, až to vypadá, že jenom čeká na chyby soupeřů. Jasně, samozřejmě jede kudlu, ale 5té místo po RZ1 a první po RZ4 hovoří dost jasně, ne? Jo a taky nesmíme zapomenout na Haffa, kterej se rozhodl taky závodit a ještě do toho zvládá svoji jízdu komentovat life přes handsfree… jak to udejchal fakt netuším.

Díky všem a v září na Trnavě!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Sandwolf 13.8.2018 v 10:17

    Na Wbskach? Zavodni ambice? Tohle spojeni semi nejak nezda.. od kdy jsou Wbska zavody? To se snad ani neda nazvat jako zavod spis neco jako komedie na dvou kolech

  • anonymní uživatel píííítpíííít 13.8.2018 v 12:44

    Nejsi náhodou z čech????

  • anonymní uživatel Steve Peat 13.8.2018 v 12:59

    Jsem slyšel, že WBS jsou závody spíš pro děti, respektive začínající sjezdaře... kolik ti vlastně je, že musíš závodit s dětmi a ty tě pořád poráží? Budeš asi trochu masochista...

  • anonymní uživatel Sandwolf 13.8.2018 v 16:51

    Jsem z vyskova :)

  • anonymní uživatel fox 13.8.2018 v 16:56

    tak dojed,trřeba do Otrokovic a pak teprve piš bláboly

  • profilová fotka SandWolf 13.8.2018 v 21:24

    otrokovice jsem shredil jako malej né dík :)

  • anonymní uživatel Haff (Haff1 (a) seznam.cz) 14.8.2018 v 22:25

    Prijed vyhrat...

  • anonymní uživatel Sandwolf 15.8.2018 v 8:35

    Promin Haffe ze to musis cist ale holt to tak vidim nezlob se.. za ty prachy co dam za ten zavod mi to nestoji to si radeji uziji v nejakym lepsim parku za hranicema a nemyslim tim na slovensku

  • anonymní uživatel Eda 15.8.2018 v 10:22

    Sandwolf: Nějak nechápu, proč kritizuješ něco, co tě vůbec nezajímá...

  • anonymní uživatel Sandwolf 15.8.2018 v 10:50

    Ja vlastne ani ten ne.. je to zbytcne jen sem nejak doufal ze se doctu neco zajimaviho a ze se neco zmenilo na Wbesach ale i tak porad je to komentarova sekce kde muzu vyjadrit svuj nazor

  • anonymní uživatel haff (haff1 (a) seznam.cz) 15.8.2018 v 12:34

    já se nezlobím.....zavolej mi...zaplatím ti cestu, startovné když vyhraješ a ještě ti dám na nanuky, aby jsi střelce co tě zválcujou mohl uplatit
    děkuji za tvůj názor, člověku se hned líp dýchá když ví že je normální...

  • anonymní uživatel Kule @Haff 15.8.2018 v 14:29

    Haha, chtel sem napsat neco podobnyho, ze mu zalepim startovacku kdyz secky sekne, ale s tema nanukama si to zabil!!! TOP, mas u me beer! :D :D

  • profilová fotka SandWolf 15.8.2018 v 21:31

    haha nejde o lidi co tam jezdí určitě to jsou dobří střelci nemůžu říct půl slova zadupali by mě jak seno :D mizím pryč.

  • anonymní uživatel Kikin (m.kikin (a) centrum.cz) 17.8.2018 v 9:55

    hehe no toš co na to říct a napsat? většinou borci, kteří píšou takto chytrý hejty a ani se nepodepíšou, za moc nestojí - na trati ani u kočiček v pelechu...chybí tomu prostě Kule...vypadá to, jako by sis před pár lety na woodbiku odřel koleno a dojel 119., a proto teď píšeš, že to stojí za prd. Moc levnějších závodů neznám - pokud nejsi z Aše, Špindlu, nebo Šumavy tak to daleko nemáš...a jestli si za ty 3 kila startovného zajedeš pojezdit do Leogangu nabo Schladmingu na dva dny, tak ti to fakt přeju, mistře lepších parků. Rok jsem shredil whistler, teď za sebou máme maxiavalanche v cervinii, řekl bych že nějakých pár (tisíc) kiláků trailů za sebou mám...to mě možná naučilo trochu respektu k lokalitám, kopcům i akcím, které někdo dělá - užít kopec srandy, zazávodit nebo pořádně zrámovat se prostě můžeš všude...a wébeso stále náboj má, ikdyž tam není 10 kiláků urolbovaných trailů, které ty máš rád - a když to někde není, tak je to pro děcka. mrkni na časy a jména top borců, kteří woodbikem prošli a jak se to tam seká (nejlíp se dojeď podívat)...a pak buď zase chytrej pane trailmane velký traily ne na slovensko...:D ne-neber to špatně, jen prostě meleš zemáky...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí