Report: Poohlédnutí za FFT Slopestyle 2018

Autor: Michal Moravec, kategorie: Report, vydáno: 22.8.2018

Desátý ročník FFT Slopestyle je bohužel minulostí. My si teď projdeme hlavní body celé akce. Začali jsme již v pátek, kdy postupně najížděli kluci z Anglie, Ukrajiny, Rakouska, Polska a České republiky. Celý den probíhaly tréninky a od 19 hodin jsme chtěli rozjet whip off contest pro širokou veřejnost s následným promítáním videí od Fullface Production a historie FFT závodu. Ale jak již na naší akci bývá tradicí, spustil se déšť a bylo po akci. My jsme to ve finále uvítali, protože bike park nezažil vodu asi mesíc v kuse, takže to pro sobotní závod vypadalo nadějně. I tak jsme si nostalgická videa pustili a užili si mini party v dešti.

Víkend byl již ve znamení krásného počasí a letos jsme věděli, že vše klapne. Trať postupně vysychala a již při trénincích se z ní stával neúprosný divoký vyprahlý západ. Shape crew si letos mákla, aby dopady udržela ve sjízdném stavu. To se jim povedlo a patří jim za to veliké díky. Od 12 hodin jsme odjeli dětský pumptrack contest. Děti bojovaly na ostří nože a nakonec si vyšvihly vyhlášení výsledků s profíkama ze slopestyleu.

Do kvalifikace FFT Slopestyle se přihlásilo 12 kluků, ale na start se nakonec postavilo jen devět z nich. Přeci jen jde o největší slopestyle akci v ČR a skoky nejsou pro každého. Sedmi metrový Saloon poškádlí ne jeden bike i těch zkušenějších kovbojů. Mezi devítkou odvážných byl i jeden místní jezdec Aleš Dryml, který se bohužel při své první jízdě zranil a závod nedokončil. Přejeme mu brzký návrat na kolo! Nejlépe se kvaldou prostřílel Vilibald Vítek, kterého doplnila další čtyřka zabijáků do finálových soubojů o prize money 80 000 Kč.

Ve finále se jelo ve stylu do or die. Tedy předveď nejlepší triky nebo jeď domů. Nejlépe se toho chopil pozvaný týpek ze sedmi statečných Teo Kováč, který si svými kombinacemi zajel pro první místo, krásné prize money, flasku unikátního FFTSlopestyle­Meistera a speciální cenu pro vítěze. Diváci opět nezklamali, dorazilo jich okolo tisíce a predváděli super kulisu. Užili si s náma soutěže o věcné ceny a atmosféru divokého západu s hudebním doprovodem od DJ Lucky Boye.

Oficiální výsledky FFT Slopestyle 2018:
1. Teodor Kováč (CZ) – 77.5 points
2. Marcin Rot (PL) – 74.5
3. Gregor Kleindienst (AT) – 69
4. Tom Reynolds (GB) – 65
5. Dorian Macher (AT) – 64
6. Pavlo Kovalchuk (UA) – 56.5
7. Vilibald Vítek (CZ) – 56
8. Sebastian Koczara (PL) – 44
9. Yura Starosta (UA) – 29.5
10. Alex Cahill (GB) – 19

Nejlepší trik letos předvedl během celého dne Yura Starosta z Ukrajiny s trikem backflip double barspin to x-up. Celou dekádu akce FFT Slopestyle uzavřela již legendární after party v klubu Popráč, kde jsme až do rána pařili s DJ LU2 a užívali si nejen vodního zavlažovacího systému klubu! Bylo to krásné a věřím, že na celou akci budeme ještě dlouho vzpomínat!

Kompletní výsledky, fotky a videa na webu www.fftbikepark.com nebo na FB události.

Děkujeme všem partnerům, divákům, bikerům a především pořadatelům za krásný a úspěšný den!

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí