PRULET - DOWNTOWN PRAHA se nezadržitelně blíží

Autor: Vítězslav Stránský, vydáno: 30.8.2018

Dlouho se o něm šuškalo, dlouho se ladil, konečně ho máme tady. Řeč je o posledním downtownu sezony, který se koná po pěti letech opět v Praze. Přirozené návštěvní místo nejen Pražanů, ale i turistů, to jsou Riegrovy sady. V sobotu 22. září se právě zde, v samotném centru metropole, bude konat nejprestižnější podnik české downtownové scény. V případě solidního počasí se můžeme těšit na sakra pořádný mrak natěšených diváků.

Jak bylo avizováno před startem sezony, do závodu se kvalifikuje prvních 50 jezdců žebříčku CZECH DOWNTOWN SERIES. Dalších 10 riderů dostane od pořadatelů divokou kartu. Těšit se jistě můžeme na zajímavá jména nejen z našich luhů a hájů. Ty budou pořadatelé postupně představovat. „Chceme podporovat i mladou krev, i proto se nominuje na vrchol sezony 10 nejrychlejších juniorů letošní downtownové sezony, kteří pojedou ve své kategorii. Nabušené startovní pole doplní několik odvážných žen v čele s mistryní světa ve 4X Romanou Labounkovou,“ poodhalil první zvučné jméno duchovní otec akce Vítězslav „Stráňa“ Stránský

Na jezdce čeká 700 metrů velmi rychlé tratě, 10 dřevěných překážek a tvrdý asfaltový povrch, který chybu neodpouští. Vzhledem ke skutečnosti, že do závodu se nemůže přihlásit každý, ale jen ten, který prokázal na předchozích downtownech svůj skill, bude trať náročnější a pro diváky atraktivnější. Pojedou se 2 kvalifikační kola, rychlejší čas se počítá a TOP 20 mužů, respektive top 5 juniorů si vyjede účast ve velkém finále, které určí pořadí na bedně. Na nejrychlejší střelce čekají trofeje z dílny Jiřího Korce, ceny od sponzorů a prize money.

Kamerový přenos ze sedmi kamer bude stříhán na LED obrazovku s grafikou, slovy našeho ambasadora Máry Petelíka, „jak na svěťáku“. Ta přinese informace o časech a pořadí každého ridera. Bubův komentář z přenosového vozu si budou moci vychutnat diváci na live streamu z pohodlí domova. Kdo ale dorazí do Riegráčů, ten si vychutná legendární diktát hlavního speakera. Jiří „Haff“ Haferník a jeho precizní moravština v kombinaci s občasnými ale o to ladnějšími tanečními kreacemi, zvedne z trávníku parku nejednoho životem znuděného Pražana. Když se to nepodaří Haffovi, postará se o to DJ FEFE.

Aby emocí a pozitivních vibrací nebylo snad málo, po finále downtownu se odjede Freestyle MTB contest. Své umění předvede špička česká scény. Libo backflip, frontflip, neskutečné motanice, kombinace, permutace či stylové protažené triky? To a mnohem víc zažijí diváci pod taktovkou ambasadora akce Teodora Kováče. Kdo byl na UL-LETu, ten ví…

Na organizaci závodu se budou podílet strůjci jednotlivých zastávek CZ DT Series, kteří spojí síly a rozpumpují Prahu, která se stane hlavním městem české downtown scény. Přesný časový harmonogram a další lákadla pro diváky brzy představíme.

Nejlepší jezdci, davy diváků a výživná afterparty. Zkrátka parádní adrenalinová show hodná naší metropole. Pište do diářů – celá crew složená z organizátorů předchozích dowtownů, 22. září, Riegrovy sady. Ratata.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí