Polští národní enduro mistři korunování v Srebrné Góře

Autor: Shotek Tiskarz, kategorie: Report, vydáno: 31.8.2018

Žádné další spekulace! Polské enduro mistrovství ve Srebrna Góra potvrdilo, kdo je král a královna polského endura v této sezóně: ??Robert Piekara, Katarzyna Burek a Marcin Motyka – tito vybojovali tituly. Ale nejsou to jen oni, kteří na tento víkend dlouho zapomenou!

170 účastníků si zajisté vzpomene na soutěž pořádanou Enduro MTB Series a Trasy Enduro Srebrna Góra, podpořenou Dolním Slezskem a Kellysem, jako jeden z nejnáročnějších závodů letošního roku. Dobrá organizace, dokonalé počasí a idylické atmosféra v prostoru zázemím závodu, v horském opevnění, které je součástí pevnosti Srebrna Góra.

A samozřejmě na těžký a tvrdý závod! Přestože byl závod vypsán jako dvojdenní klání se sobotním tréninkem, díky oznámení tratí více než tři týdny dopředu byla většina jezdců dokonale obeznámena s jejich záludnostmi a mohli tak dosáhnout rychlostí, které by byly nedosažitelné při závodě na oči. Velká technická náročnost byla červenou nití spojující všechny erzety.
Prostě závodní dráha pro šampiony. Tvůrci tratí, tým PM Bike Experts, připravil pět RZ s více jak 1600 metry nadmořské výšky na 35 kilometrech, což dávalo kolem 30 minut závodění. Mezi zkušenými jezdci bylo slyšet, že z hlediska obtížnosti se jednalo o světovou třídu.

Zvláště slavná vertikála v nové části „Polské píšťalky“ (2. RZ) přispěla k nespavosti mnoha závodníků v noci před začátkem, ale prvky, které vyžadují neustálou koncentraci a bezchybnou techniku jízdy byly i všude jinde: odkloněné šikminy, kořeny, kameny… Kdo tu vyhrál, může bezpochyby tvrdit, že je polským šampiónem. Vyhrát mohl jen komplexní jezdec, protože etapy vyžadovaly nejen techniku, ale i fyzičku.

Na stupních vítězů bylo jasně viditelné, kde jsou vůdcové polského endura (Robert Piekara, Marcin Motyka a dokonce i navrátivší se Mariusz Bryja) a nechyběly ani sjezdové legendy (Maciej Jodko) a ani velmi silní XC střelci (Michał Topór). A ani čeští jezdci nezůstali stranou, Přemek Tejchman druhé místo v Open a František Žilák 5.

Všichni vítězi polského národního mistrovství (kategorie PRO s licencí):
Ženy: Katarzyna Burek (Arek Bike Center)
Elite: Robert Piekara (Kross Racing Team)
Masters: Marcin Motyka (Marin Bikes)

Vítězové kategorie AMATEUR (bez licence):
Ženy: Klaudia Kojro (tým Enduro 2B)
Elite: Maciej Jodko (tým Jodka)
Junior: Jakub Gąsienica (tým Dartmoor Enduro)

Akademické sportovní zařazení:
ženy: Iwona Kurczab (KU AZS Politechnika Wroclawska)
Muži: Michał Topór (KU AZS PWSZ Tarnów)

Chtěli bychom pogratulovat vítězům, ale i všem účastníkům, kteří dokázali závod dokončit!

Zveme vás do sezóny finále, TREK Enduro MTB Series v Mieroszowě (29. září). Registrace je aktuálně otevřená na www.zapisy.enduromtbseries.pl

www.enduromtbseries.pl
www.facebook.com/…uroMTBseries

Diskuze

  • anonymní uživatel Olma 1.9.2018 v 22:47

    Podle galerky na Fcb moc pěknej závod :thumbsup:

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí