MojeKolo

Report: Netopýr Bike Fest 2018 - lokální, ale nadupaná akce

Autor: Martin Pospíšil, kategorie: Report, vydáno: 4.9.2018

Po třech měsících skoro až nesnesitelného sucha, 1. září 2018, přišel déšť právě včas aby zavlažil jezdce a diváky na již pátém ročníku Netopýr Bike Festu. Tradičním programem této akce je závod ve sjezdu, session do airbagu, jam na skokách a jako finale jezdeckého programu disciplína zvaná Dual Speed & Drink. I přes nepříliš příznivé počasí se vše stihlo a mohla následovat výživná afterparty!

Na start déháčka se nakonec postavilo 52 jezdců, 49 kluků a tři odvážné holky. Začátek trati nabízí senzační podívanou, obzvlášť, když místní rock garden takhle zvlhne. Proto i přes vytrvalý déšť přišlo do lesa zafandit hodně lidí. Místní matador Jiří Číla se nechal slyšet, že nepamatuje žádné závody kde by vjížděl do tunelu fanoušků, tak jako je tomu na Netopýru. Nejrychlejší mezi dívkami byla Bára Tesařová, před Kristinou Kleinwachterovou a Káťou Bláhovou. U kluků se bedna semkla do pouhých třech vteřin. Bronz bral místní Standa Lacina, druhý byl o vteřinu před ním Richard Gasperotti a o pouhou jednu další vteřinku zvítězil Petr Komínek.

Následující dvě disciplíny přinesly skvělou podívanou, již v zázemí areálu celé akce. Diváci to kvitovali možností pravidelného doplňování svých půllitrů a vyrazili fandit. Na skocích to nejvíc rozbalili Loose Riders Honzové Špika a Faistaver, společně s domácí hvězdou Petrem Dočekalem.

Jako kvalifikaci mezi 16 statečných kteří se utkají v duálu je potřeba vypít co nejrychleji pivo. Poslední kvalifikovaný to zvládnul za osm a půl vteřiny a bylo jasné, že se máme na co těšit. Každá jízda je zakončená „exováním“ pivka, nejdřív nealka a semi a finále alko. Nakonec se z vítězství v extra vyrovnaném finále, kdy oba jezdci dopíjeli takřka zároveň, radoval domácí Honza Vavřinec a Ondra Papež se musel spokojit s druhým místem.

Letos měla premiéru soutěž týmů, od které si do budoucna slibujeme zajímavé zpestření. Počítaly se dva nej časy ve sjezdu a mezi tříčlennými týmy si nejlépe vedla elita domácích Freeride Pyčo ve složení Standa Lacina, Honza Vavřinec a Petr Dočekal.

Těsně než se všichni na plno vrhli do víru afterparty bylo třeba vyhlásit také absolutního šampiona, který si odnáší putovní Netopýří pohár. Součtem výsledků ze sjezdu, kde byl pátý, bronzu z duálky a děleného best tricku se vítězem nemohl stát nikdo jiný než domácí Honza Lemon, který do pedálů šlapal naplno celý den a řídítek se pouštěl všude kde to šlo!

Ukázalo se, a za to jsme moc rádi, že Netopýr je srdcovka a i přes nepřízeň počasí na něj lidi které baví nezanevřou, takže díky všem co dorazili a už se těšíme na další ročník! Děkujeme Ráj Kol Kladno a dalším partnerům za ceny. Pro vice info sledujte Facebook Freeride Pyčo.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel fany 4.9.2018 v 20:34

    teda 52 blaznu!trat je to zabavna,ale vtom počasí me nelaka:),dobre vy

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí