Report: X-Ride Challenge 2018 - Memoriál Romana Bára

Autor: Radek Jurečka, kategorie: Report, vydáno: 12.9.2018

Letošnímu 11. ročníku předcházelo víc jak skoro 6 týdnů tropického počasí, které dávalo zabrat asi úplně každému. Zrovna ale o víkendu, kdy se rozbíhaly tréninky na výletišti v Lešné přišlo podzimní ochlazení doprovázené trvalými dešti a tak se ročník 2018 zařadil mezi ty blátivé.

Od sobotního rána jsme se potýkali se zhoršeným počasím a  nízkou účastí. Tyto závody se ale kvůli rozmarům počasí neodkládají a do doby, kdy probíhala registrace se nám na startovní listinu postupně poskládalo 32 jmen stálých a i nových jezdců. Vzhledem k tomu, kolik bylo plno jiných různých akcí v daný víkend (Barumka ve Zlíně, Enduro Race v Kopřivné..), to bylo nad očekávání a závod mohl začít.

Za hrané reprodukce DJ Wiruse a komentování hudebníka Jirky Drtila se atmosféra a závod samotný rozjížděl a vyústil do skvělého finále a oproti loňskému ročníku se i obešlo bez závažných zranění. Jezdci museli sice kvůli dešti první kolo kvalifikace bojovat s nánosy bahna na pláštích, které jízdu podstatně komplikoval, ale déšť ustal a trať začala vysychat, vyjezdila se a na finálový dualcross byl povrch skoro přijatelný a rychlejší.

Díky těmto podmínkám, které závod o něco zpomalily, tentokrát finálový dualcross nabídl opravdu těsné souboje loket na loket od startu až do cíle. Kontakt jezdců doprovázely pády a bojovalo se o každý centimetr a setinu náskoku od startu až do cíle. Vítězem závodu se stal Jirka Marek před Martinem Hájkem, na 3.místě se umístil Karel Havlíček.

Kompletní výsledky kvalifikace, dualcrossu a ostatních kategorií zde.

Po vyhlášení vítězů a ukončení závodu se i letos na afterparty poprvé uskutečnil punkrockový minifesťáček, který byl i zároveň veřejnou zkouškou začínajících punkrockových kapel. Jako první bylo na programu akustické kytarové vystoupení Juhyně Bruce Dickinsona, následovala kapela PROMIŇ! a Outsider. Kdo chtěl okusit jiný styl zábavy, pro toho byla připravena druhá stage, kde DJ Wirus rozjížděl drum?n?base party. Afterparty dopadla tedy maximálně na jedničku a příští rok ji zopakujeme.

I přes špatné počasí z rána byl vývoj letošního závodu velmi pozvolný, ale atmosféra závodu a afterparty neskutečně vygradovala a jen nás to nakoplo k tomu, že se předem nesmí nic vzdávat a těšíme se na další ročník v roce 2019!

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí