PRULET - DOWNTOWN PRAHA už klepe na dveře

Autor: Vítězslav Stránský, vydáno: 19.9.2018

Již o následujícím víkendu se pozornost fanoušků upne k vrcholu downtownové sezóny. První ročník akce PRULET – DOWNTOWN PRAHA hostí Riegrovy sady v sobotu 22. září. Organizátoři dílčích závodů Czech Downtown Series spojili své síly a za pár dní přivítají nejlepší jezdce a nejvíce diváků v centru Prahy.

Do závodu se kvalifikovali rideři z předchozích závodů Serie. Kromě TOP 50 mužů a TOP 10 juniorů pořadatelé pozvali dalších 10 jezdců z ČR i zahraničí. Na FB akce se postupně odhalují jednotlivě, a tak známe již takové borce gravity scény jako je Milan Myšík, Hynek Strouha či Vlasta Hynčica. Na startu se objeví jezdci pěti národností. Největší hvězdou bude bezesporu italský závodník Carlo Gambirasio, který se pohybuje na DH, 4X a DT scéně od roku 2004. Kromě závodění pořádá tento sympatický chlapík obdobnou downtownovou sérii doma v Itálii, takže moc dobře ví, jak se závodí ve městě.

Závodníci se rozdělí do třech kategorií, ženy, junioři a muži. Jede se na 2 kvalifikační kola, lepší čas se počítá a TOP 20 mužů resp. TOP 5 juniorů postoupí do finále, kde se jede podle časů od nejpomalejšího. Mezi ženami se těšíme na souboj úřadující mistryně světa ve 4X Romany Labounkové s vice mistryní ČR ve sjezdu Simou Jirkovou. Do tohoto souboje bude chtít vstoupit i juniorská polská závodnice Martyna Gruszka.

Trať měří 700 metrů, na jezdce čeká 10 dřevěných překážek. Diváci budou moci závod sledovat na velkých televizích, ozvučený areál nabídne občerstvení a stánky partnerů. Streaming poběží na FB stránce Czech Downtown Series.

Po skončení finále downtownu své umění předvede česká freestylová špička ve svém samostatném závodu. Teodor Kováč přijal ambassadorství, a opět se tak postaral se o velmi zajímavá jména na startovní listině.

Rádi bychom pozvali všechny příznivce adrenalinu na tuto unikátní akci a samozřejmě i na následnou afterparty v klubu Akropolis od 22:00. Bude to průlet!

Harmonogram dne

Prezentace 10:00 – 12:00
trénink: 12:00 – 14:00
1. kolo kvalifikace: 14:00 – 15:00
2. kolo kvalifikace: 15:30 – 16:30
Finále: 17:00
Vyhlášení DT: 17:30
Freestyle contest: 17:45 – 19:00.
Vyhlášení FREESTYLE: 19:15
Afterparty Palác Akropolis: 22:00 – 04:00

Místo konání:

Riegrovy sady, 120 00 Vinohrady-Praha 2
Parkování: doporučujeme dojet hromadnou dopravou, parkování pro diváky bude vzhledem k lokalitě v centru města obtížnější.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí