Andy v Kanadě - Whistler SS - report

Autor: -andy-, vydáno: 11.8.2005

Ahoj vytrznici!

Asi bych mel zacit omluvou. Sliboval jsem sice galerku z lavek na North Shore, freeride tripu atd. ale preci jen radsi bikuju nez sedim u poce a tak se stalo, ze proslo par dnu a najednou na dvere klepal Crankworx ve Whistleru a s nim velka show v podobe Slopestylu. Na popisovani trailu nad Vancouverem si holt budete muset pockat do priste, protoze tohle mi jeste ted bubla v krvi.

Do Whistleru jsem prijel v sobotu rano a protoze do treninku a odpoledni show bylo jeste dost casu, potuloval jsem se kolem a nestacil kroutit hlavou, co bylo vsude bikeru na vymazlenejch masinach. Okem jsem, ale porad checkoval bikepark a jakmile se tam zacalo sjizdet neco bikeru, vyrazil jsem na svah okouknout, co organizatori letos pripravili. Chtel jsem puvodne nafotit prekazky, tak aby bylo poradne videt „wo co go“, ale za mliko a zabrany jsem se bez novinarsky akreditace nedostal a tak nezbylo nic jinyho, nez se snazit vtlacit mezi lidi, kterejch uz v tu dobu par podel trati postavalo. Polety a prekazky uz z dalky vypadaly mocne, ale bikeri si je davali naprosto v klidu, vetsinou vsak bez triku – ze by prekvapko na vecer? Holt mistni vedi koho pozvat. Sem tam se kolem proritil rider v ukrutny rychlosti, ale tesne na hrane odrazu se zastavil, zakroutil hlavou a sel zpatky nahoru, aby se znovu rozjel o poznani rychlejc a jen tak tak skok potom dolitnul. Hehe, ted me tak napada, doufam ze jste nebrali moc vazne tu moji fotku bikeparku s popisama – to ja jen tak, ze se tu musi vsecko zmerit a popsat.. ;-)

Obrázek k článku - Whistler_SS_park.jpg
Pohled na celý park


Ale abych vas o to neochudil pridam ji neupravenou do galerky a ted jen pro strucnost: Celej Slopestyle (SS) se jel na dojezdu vsech trailu v bikeparku. Hned po startu cekala na bikery lavka a prvni rozhodnuti. Bud klasicky drop z lavky nebo preskok na dalsi lavku – resp. houpacku a z ni
teprve dolu. Potom uz nasledovalo neorganizovane vymetani vsech prekazek co staly v ceste. Quarterpipe, nekolik transferu, 3 veliky dirty, mocnej roadgap, C-Wall po ktery se dalo jezdit i vrchem jako po lavce do zatacky a na konci dropnout, box s wallridem a koncova Giro bedna, na kterou se vyskakovalo z dirtovyho odrazu a mezi tim vsim se jeste povalovalo nekolik drevenejch odpalovaku, ze kterejch si clovek mohl vybrat dopad. Proste labuzo.

V semifinale vsichni jezdili ciste a skoro se zdalo na jistotu. Padali nejaky nofooty, suicidy, protazeny tejbly, obcas 360, jedno nebo dve beka a lidi celkem spolupracovali hlasivkama se spikrem, kterej odspoda hlasil, kdo jede a co tam sazi. Cela ta parada se pak prenasela na obri obrazovku v cili. Po skonceni semi nasledovala asi pulhodinkova pauza a dav lidi podel trati se minimalne ztrojnasobil. Vsichni preslapovali v prachu a cekali na
sluncem vysmazenym kopci, az spikr najednou zahlasil, ze je tu finale. Atmosfera byla fantasaticka a dvanactka vyvolenych ze semi se zacala postupne poustet dolekop.com v nescetnych rotacich a poletech. Nebudu jmenovat kdo co jel, urcite se to objevi na spouste videich, ale zminil bych se aspon trochu o prvni 5ce.

Obrázek k článku - Whistler_Bourdon_on_gap.jpg
Bourdon na gapu


To co tyhle panove predvedli, patri do kategorie mladezi nepristupno a pro ostatni pouze na vlastni nebezpeci. Na kazdym skoku trik. Pocinaje X-UPama, barspinama, pres suicidy a konce mocnou 360 na roadgapu v podani Berreclothe (az uvidite ten roadgap na fotce nebudete chapat), tailwhip (myslim ze Cam. Zink) a potom supermanseatgrab (Basagoitia) z Girobedny – totalni ulet a lidi rvali jak o zivot. Zminit bych se mel jeste o 360backflip, kterej natrenoval Gracia a strasnym drzkopadu Kyla Straita z Girobedny – odesel nastesi po svejch, ale tvaril se u toho osklive. Nu a to uz se z kopce ritili davy lidi na vyhlaseni a naslednou party. Vecer jsem pak usinal z pocitem, ze ten „film“ mel super pocitacovy triky dotazeny k dokonalosti.. :-) Tak toliko asi k sobotnimu deni na jednom kopci kdesi v Kanade.

V nedeli jsem pri courani mestem potkal jeste Gaspiho, kterej se bohuzel zrakvil pred SS v dirtparku a odnesla to klicka. Sedel u kluku z Flowshow a vypadal nemocne. Chvili jsme pokecali o tom, jak se ma a o tom co se planuje v Cechach (bikepark). Pak uz nasledovala cesta domu do Vancouveru a pocit super vikendu.

Jeste takovej dodatek k fotkam – Jak uz jsem psal, nedostal jsem se na mista ze kterejch by se fotilo o neco lip a s malym kompaktem toho clovek taky moc nesvede tak me moc neprudte.. ;-)

cago!
 
  • andy-



Rozsáhlá fotogaleri je zde

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel fousmen (fousi (a) centrum.cz) 11.8.2005 v 21:28

    to je jen predkrm na report ze slope stylu z kozz.. (((-: ba ne, kanada je holt mazec..

  • anonymní uživatel KUbajsz (fi-si (a) volny.cz) 11.8.2005 v 22:51

    chjo ... když pak vidím, čemu my říkáme odpal a čemu říkaj oni odpal tak mi není moc dobře ... :( nicméně velmi pěknej report

  • anonymní uživatel mkds (mkds (a) volny.cz) 12.8.2005 v 9:32

    Na to čím fotíš, to jsou dost slušný fotky.

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 12.8.2005 v 13:26

    Andy, brácho, paráda. Zitra odjíždím na brigádu na Kozzy připravovat ten slope style, tak máme ted motivaci to hodne nakopnout. V pondelí budou fotky na Da-li-da, zčekuj to. A měj se tam krásně. PS:Žádný zranění sis eště neudělal?

  • anonymní uživatel madcat 12.8.2005 v 16:58

    to je prostě peklo....

  • anonymní uživatel Baffffffff 12.8.2005 v 19:55

    co ten bikepark???????? celkem bych ho chtěl... přece jenom Špičák je kousek

  • anonymní uživatel gali 3.9.2009 v 10:21

    fest dobrí

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí