MojeKolo

Intercup 2005

Autor: Petr Slach, vydáno: 29.8.2005

Přerov
Za krásného počasí se v sobotu 27.8. do Přerova sjelo cca 130 jezdců, z toho bylo do kategorie licenční MTB přihlášeno 16 jezdců .Dvě plné rampy těch nejlepších riderů na horských kolech. Závod se jel na 5 jízd, ze kterých postupovalo nejlepších 6 jezdců přímo do finále. Další dva si pak mohli postup vybojovat z opravné jízdy. V první jízdě vystřelil jako z praku Honza Švéda, následovaný přerovskou tlupou Miko cycles a jedním brňákem. Na třetí překážce jsem dal já(Petr Slach)lokýtek následovaný crashem. Tím jsem zamotal trošku pořadím a roztrhal startovní pole. Asi nejvíc poškozen byl domácí Honza Maček, který brzdil jak mohl, aby mě nepřeválcoval. Druhá jízda byla vcelku klidná, vyhrál opět Honza Švéda před Standou Michalem a Petrem Slachem. Ve třetí jízdě jsem zaspal start, který je v takto vyrovnané kategorii hodně důležitý. Pokoušel jsem se ještě dostat v první zatáčce před Ondru Klimeše, na následující rovince jsem ale neroztočil na, pro mě bezpečnou rychlost, místní mega dvoják ,,zubr´´ a zvolil jsem jistější průjezd. Ondra,coby domácí,věděl co si může dovolit a zubr vyslal. To už kolem mě proletěl Josef Kubiena, který ohranil a hodil neuvěřitelnej crash. Nehorázně zničil svýho Mongoosa. Asi po minutě za asistence lékařů odešel do sanitky s podezřením na otřes mozku. Ve čtvrté jízdě po mega startu šel do vedení opět Honza Švéda, za ním jsem opět bojoval s Ondrou Klimešem. Na druhé rovince jsem už Ondrovi nedal šanci a na třetí trailsovou rovinku jsem najížděl na pohodovém druhém místě. V technické pasáži dokázal Ondra neuvěřitelně zrychlit a snažil se mě přeskákat. Já se ale pochopitelně bránil a zavíral jsem mu to na vnitřní stopu levotočivé zatáčky. Na posledním trailsu jsem se s ním potkal ve vzduchu. To mě vymrštilo křivákem až za dopad. Pak si jen pamatuju, že jsem viděl střídavě oblohu a dráhu. Jak jsem se dokutálel a cítil jsem jen bolest dvou prstů, kostrče, naraženýho boku a bolest hlavy. I přesto jsem nastoupil do páté jízdy, ve které jsem se raději šetřil na opravku. Pátou jízdu vyhrál Honza Maček. V opravné jízdě jsem dokázal slušně odstartovat, dostat se do čela, a vedení si po celou dobu udržet. Ve finále se bojovalo o přední příčky doslova na krev. Honza Švéda svým raketovým startem vybojoval první příčku, kterou si udržel. Za ním tvrdě bojovali Miko cycles riders: Honza Maček, Standa Michal a Ondra Klimeš. Z boje nejlépe vyšel Standa Michal, jako třetí dojel Honza Maček.
Co bohužel musím vytknout těmto skvělým závodům, je rádoby rychlá záchranná služba, která dorazila ke zraněným bikerům až jako poslední.

Hranice
Závod pokračoval ještě druhý den v Hranicích na Moravě. O tom se nehodí ani psát, protože pořád jen pršelo a pršelo. I přesto musím pochválit místní trať, která i za tak vydatného deště byla stále neuvěřitelně tvrdá a rychlá. Přestalo pršet až po odjetí všech 5 základních jízd. To už jsem měl vyčerpány baterie jak po fyzické, tak i po psychické stránce a po opravné jízdě B kde jsem vypadl, odjel domů.Závod vyhrál Honza Švéda před Ondrou Klimešem a Pavlem Červenkou. Čtvrté místo obsadil Jaroslav Peškar.
Další report a fotky z Intercupu naleznete na více bikrosově orientovaných stránkách
www.tbb-bike.cz

Fotogalerie Přerov


Fotogalerie Hranice

 



Text:Petr Slach
Foto:Martina Slachová

Diskuze

  • anonymní uživatel Kolca 31.8.2005 v 20:37

    V té první jízdě sem brzdil jak moh já, mačes už byl v tu dobu dávno na zemi, dobrej report + foto!! v hranicích to byl pure motocross!!!

  • anonymní uživatel piere 1.9.2005 v 0:32

    tak dik zes me neprejel...ja myslel ze me fakt nekdo prevalcuje

  • anonymní uživatel Stan 1.9.2005 v 10:47

    Tyfole Kesan vam v Hranicich celkem huste zatapel! Viz foto druha rada zespod, ulne vlevo.

  • anonymní uživatel petulka 31.1.2006 v 19:02

    honzíšek je nejvíc supééééér :-*

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí