Via Carpathia Downhill Podkonice 2005 - report

Autor: Keli, vydáno: 19.9.2005

Poslední podnik Slovenského poháru ve sjezdu hostila, netradičně již v sobotu, mála vesnička Podkonice kousek za Banskou Bystricí.
Kvůli časovému vytížení jsme se na cestu z Brna do Podkonice vydali až v pátek večer s tím, že budou stačit sobotní tréninkové jízdy, už v průběhu cesty začalo lehce pršet a tento lehký deštík se postupem času změnil v obrovskou průtrž mračen, která nás provázela po velkou část jízdy. Při příjezdu do Podkonic naštěstí nepršelo a tak jsme postavili stany a zalehli a tom okamžiku začalo pršet a pršelo v podstatě až do rána. Probudili jsme se do hustého oparu a vyrazili se podívat na trať, co že s ní celonoční déšť udělal, nebylo to tak strašné, blato bylo v podstatě až v spodní pasáži, jinde díky kamenitému povrchu to nebylo tak zlé.

Po registraci proběhla nutná výměna plášťu, za mokré, kdo neměl mohl být asi docela smutný. A začal trénink, trénovalo se jak o život, někteří jezdci, především z řad elity, jezdili jako by nebylo všude strašně vlhko, ale sucho, prostě mazec. Trénink pěkně odjsejpal a blížil se čas závodu, v tuto chvíli rozhoduje vedení závodu o tom, že závody se pojedou pouze na jedno kolo, toto rozhodnutí uvítali všichni radostně, protože čekat na další kolo v osmi stupních Celsia není uplně dobrý nápad.

Na start prvního a jedinného kola závodu se postavilo okolo 130ti závodníků z Slovenska, Česka, Polska a Maďarska, první na trať vyrazili tři ženy, při účasti Katky Šiškové je o vítězce předem jasno a tak se závodí o druhé místo, které v Podkonicích získala Anna Sojka, třetí flek brala Helenka Bošková. Při pohledu do výsledkové listiny, mě zarazili časy holek, protože Katka Šisková zajela lépe jak nejlepší hobby fullař, nevím nevím, nic proti holkám, ale tomuto se me nechce věřit.

Další kategorií na startu byli veteráni resp. Masters, zde s solidním skoro 15ti sekundovým náskokem zvítězil „kaktusák“ Roman Zemánek před Pavlem Kubíčkem a dalším kaktusákem Markem Jurčíkem.

Po Masterech se na start postavila pravidelně nejvíce obsazená kategorie Hobby Full, vítězství bral Adam Durdy, před polákem Piotrem Kosiòskim a Martinem Kafkou.

V hobbyhardtail byl jasným favoritem Michal Červenka, který svoji účast proměnil opět v vítězství s jasnou předvahou před zbytkem pole, zajímavé bylo, že Michal se s plášti do mokra nepáral a odjet to na suchých, respect, kdo umí, ten umí. Druhé místo bral Pavol Zlatoš, který na třetí místo odsoudil Mirka Bezka.

V juniorech to vypadalo na Mistrovství Polska, poláci na stupně vítězů nikoho jiného nepustili a obsadili stupně vítězů v tomto pořadí: 1. Arek Perin, 2. Maciej Bochenek, 3. Mikolaj Wincenciak.

V poslední kategorii Elite, na Slovesku se tato kategorie jmenuje Muži svoji formu opět ukázal nadějný hudebník Vlasta Hynčica, který druhému Polcíkovi nadělil víc jak sekundu, třetí Maciej Jodko již ztrácel na vítěze 5 sekund.

Po skončení závodu proběhlo vyhlášení a velká část závodníků se sbalila a vyrazila k domovu, ti ostatní se začali připravovat na párty, která byla velice vydařaný, milion slečen, milion piva, trochu bordel, spánek na chodbě …

Výsledky jsou zde a fotogalerie je zde

Diskuze

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 19.9.2005 v 12:32

    Tomu času Katky Šiškový bych klidně věřil, jezdí strašný MXpeklo. Hezkej report!

  • anonymní uživatel deleted (deleted) 19.9.2005 v 22:22

    bb

  • anonymní uživatel gg (deleted) 19.9.2005 v 22:23

    gg

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí