Hostýn 2005 - finále ČP ve sjezdu - report

Autor: Keli, vydáno: 25.9.2005

Už v průběhu týdne dávala předpověd počasí tušit, že se tentokrát na Hostýně pojede na suchu, myslím, že mnoho sjezdařů strávilo svoje pravidelné večerní modlitby tomu, aby počasí vydrželo. Modlitby byly vyslyšeny a počasí se opravdu vytáhlo, je vidět, že svatý Petr má české sjezdaře opravdu rád, protože všechny letošní pohárové závody proběhly za super sluněčného počasí, thx Pítr.
Obrázek k článku - hostyn_05_1.jpg
Foto by Bazy – bazyweb.com (víc fotek najdete tamtéž)

Hostýn resp. Bystřice pod Hostýnem je relativně blízko Brna a tak jako Bo-city patriot jsem očekával velkou účast bo-riders, ti nezklamali a ukázali jsme se v plné síle, nevynechal nikdo krom marodů. Náš team RK Cyklos vyrazil kvůli pracovnímu vytížení až v sobotu po obědě a na Hostýn jsme dorazili kolem třetí odpoledne, trénink probíhal v plném proudu. Proběhlo ryhlé převlečení a rychle na kopec, plni očekávání jsme se spustili na lehce modifikovanou trať závodu, stavitelé pod vedením Jardy Chytila provedli několik úprav, které většina jezdců kvitovala s nadšením, trať se tak zrychlila a stala se zábavnější. Horní pasáž zůstala, ale beze změn a tak stejně jako předešlé roky po startu následovali dva dvojáčky, tři dropy, seskok na cestu, zatáčka po cestě, nehorázně hnusné schody, kde většina lidí bojovala s kolem, eliťáci si tam ovšem vesele šlapali. I další úsek byl shodný s předchozími lety, jízda po cestě, malá kopna, na kterou se přijíždělo v mega kulích a tak to docela házelo, následoval dopad a první výjezd do břehu, seskok zpět na cestu a dostali jsme se k první předělané překážce, původně zde byl transfer doleva, nyní přibyla možnost letět rovno, tato možnost byla výrazně rychlejší. A jsem u obrovských kamenů, které jsem mohli vidět na fotkách z stavby tratě, tato pasáž byla velice pěkná, kdo na to měl morál, tak to docela za levno proskákal, kdo ne musel se drkotat po kamenech. Následuje tranfer do břehu, seskok zpět na cestu a rovnou do kamenů na druhém břehu a šup hned zpět na cestu a dusáme k spodní pasáži, ta zůstala téměř stejná jako předchozí léta, možná malé změny v kořenových pasážích. Následují tři skoky přes odvodnovací kanály a tradiční výjezd na lávku přes silnici, hamtačka po šotolinové cestě do cíle, v průběhu tréninku zde byl umělý dvoják, který prý dost hnusně kopal a tak se organizátoři rozhodli odstranit jej a nechat na cestě jen dvě hodně otevřené šikany. A je tu cíl.

Dal jsme lehké tři tréninkové jízdy, s tím, že v neděli je taky den. Následně proběhlo nějaké jídlo, pivka a vyrazili jsme do Bystřice zcheckovat místní děvčata do hospody U šutru, musím říct, že nic moc, zlatý Podkonice ;-). Část naší výpravy se v průběhu večera vydala spát do prostoru cíle, zbytek zazewlil v Bystřici v nějakým domě, díky. Musím prozradit na Josého Spáčila, že si hrál na slušňáka a nepil alkoholické nápoje, naštěstí ho v pití nahradila jeho přítelkyně, Koťátko a tak jsme usínali za velice přijemných bublavých zvuků zvracejícího Koťátka. Ráno mě probudili strašné tlaky v břiše, pivo Zubr dělalo divy. No teď jsem trochu odbočil, zpět k cyklistice.

Už od rána se ostře trénovalo, já osobně jsem měl v plánu dvě jízdy, ale nepočílal jsem s defektem a tak jsem dal jenom jednu, říkám si „v závodě pojedu na oči“. A plynule přejdeme k závodu, kategorie startovali, tak jak je to v českém poháru zvykem a sice … (teď jsem to zapoměl, ale vy to určitě víte). Každopádně v ženské kategorii při účasti slovenky Kataríny Šiškové o vítězce bylo jasno, druhý flek brala zase cizinka, tentokrát polka Anna Sojka a ani na třetí flek se nedostala česká závodnice, bronz putoval na Slovensko na krku Helenky Boškové.

Výsledky pevňáků, Masters nemám, jsme zewl, stydím se, ale koho to zajímá tak to určite najde na eMTéBéeSku. Mám pocit, že pevňáky vyhrál Červajz, ale neručím zato. Elita dojela v pořadí Vágner, Hynčica (ztráta 3s na Adama), Charvát (ztráta na Hynču 2s).

Mnou nejvíce sledovaná kategorie byla Hobby, shodou okolností v ní jezdím i já, a musím se pochválit, konečně jsem se dostal na body, hurááá. V první jízdě překvapil bo-rider Tomáš Marčík, který zalítl na druhém fleku, ví se o něm, že jezdí ostře, ale že až tak, to jsme netušili, respect. Bohužel v druhé jízdě se ostatní trochu zrychlili a tak na Toma zbylo páté místo, shodou okolností, předchozí dva pohárové závody dokončil taky na pátém místě. Další brněnský jezdec José S. nebyl ve své kůži, s největší pravděpodobností byl tento stav způsobem nedostatkem zbytkového alkoholu v krvi, na co je jeho organizmus zvyklý, za sobotní večerní dietetickou chybu se platí ;-) – nemáš si hrát na slušňáka.
V závodě pak s poměrně jasným náskokem tří sekund zvítězil jezdec NorcoBikes Jirka Hudeček, druhej flek bral Vašek Bubeníček a na třetí se dostal Jirka Knap.

Obrázek k článku - hostyn_05_hanz.jpg
Foto by Bazy – bazyweb.com (víc fotek najdete tamtéž)


Po závodech proběhlo, netradičně, vyhlášení výsledků a začalo se rozjíždět domů. Je potřeba poděkovat všem co se na tomto závodě podíleli, škoda, že se Hostýn příští rok nepojede. O lokalitách pro příští rok není zatím plně rozhodnuto, jistotu má Špindleruv Mlýn a Klínovec, termíny budou 14.5., 18.6., 23.7. a 17.9.

Podotek na závěr, doporučuju si zkontrolovat stav brzdového obložení před odjezdem na závody, když vám přestane brzdit brzda po třech jízdách kvůli tomu, že dojdou desky, tak budete asi docela smutní, Pulpi díky za desky.

Podotek number two: Středa 19:00 program ČT2 19:00 a pořad Finále ČP horských kol (Reportáž z průběhu finálového závodu ve sjezdu z Bystřice pod Hostýnem). Check it.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Tuner (netlumi) 25.9.2005 v 21:14

    jo,pekny...a treba nekdo se pekne vyndal az v zavode.. jinak trat zabavna :oD

  • anonymní uživatel wasted 25.9.2005 v 21:44

    budou fota Kotatka in action na punkbike? 8-U

  • anonymní uživatel Rostič (x-biker (a) seznam.cz) 25.9.2005 v 22:32

    Keli to zmakl rychle do cile i rychly report :)

  • anonymní uživatel jose 26.9.2005 v 9:29

    2 keli..zabiju a az to dam precist koteti tak ta taky, hehe...mam uz treti den horecku a nemam chut na pivo, jdu se oddelat.punk's not race

  • anonymní uživatel huddy (huddy (a) seznam.cz) 26.9.2005 v 9:30

    joo tak to bylo.hostyn byl supr.jen me se re, ze cesky pohar ma jen 4 zavody.to je ubohost:(mohlo by se s tim neco udelat!!!!!

  • anonymní uživatel Tuner 26.9.2005 v 10:24

    Keli ja ti dam jedu jen na voči!!8mej flek woe

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 26.9.2005 v 12:18

    Super cteni... Dobře jste leteli, ale pokáral bych diváky že držely huby zavřený, teda pokud nejeli klucí z Cyklobulis bystrice :) No dělalí jsme co jsme mohli.

  • anonymní uživatel www.majklcervenka.wz.cz 26.9.2005 v 13:37

    Podle mě díváci byli super, já přes ně ani neslyšel dorazy vidle a ani mlátění přehazky, a to jsou na HT mega rany.

  • anonymní uživatel Stan 26.9.2005 v 14:51

    2 Majkl: to se nedivim, žes vyhrál, dyž Tě povzbuzovali:) Já souhlasím s Čárysem. Na to kolik jich tam bylo, to byla fuck nuda

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 26.9.2005 v 16:19

    Sem ochraptělej, to si asi slyšel hlavně naši krů :) Zrovna u tebe to moc nemlátilo, si čistej až běda :) Za to takovej Keli a Beneš, to byly zvuky:)

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 26.9.2005 v 16:20

    Ale ten čas, Keli, si svířátko ! hodně jsi se zlepšil, teda...

  • anonymní uživatel www.majklcervenka.wz.cz 26.9.2005 v 21:00

    No to nevím stou čistotou. V pátek jsem slyšel mega zvuk, poprvé, jsem zlomil osu.

  • anonymní uživatel TinkTink (tinktink (a) centrum.cz) 26.9.2005 v 22:37

    Majkl: jo jo...ale tudle co mas ted jen tak nezlomis.... :o)

  • anonymní uživatel maňas tomek 26.9.2005 v 22:54

    ovšem i přes indispozici se josé opět předvedl protáhlejma ztuhlákama pro diváky!díky ti!

  • anonymní uživatel Czert 26.9.2005 v 23:26

    jj José jel pro diváky to se musí nechat! Jo a čárys ten když nemohl bavit obecenstvo jízdou tak aspoň za mlíkem dokazoval co v něm je!

  • anonymní uživatel Hajes 27.9.2005 v 0:43

    To je divny, ze Jose abstinoval...tomu je tezke uverit...jinak zdravim z UK Joseho a dalsi borce z Brna...rad bych zajel Hostyn, je to skvela XC trat, ale bohuzel jsem o 900mil jinde ;-)

  • anonymní uživatel Hajes 27.9.2005 v 0:50

    2Cerv: Cerve ty zvire co na to rikaji tvoje kolena? DH na hardtailu? Ja jel jeden rok CP na HT a skoncil sem ve spitale z prasklym meniskusem v levem koleni a pravej mam naclej...ha? ja chci mit taky takovy kolena...

  • anonymní uživatel jose 27.9.2005 v 8:59

    plavat,sk8tovat,běhat a nepit...muj cil do roku 2008.Cus Hajes, ver tomu, byl jsem na slusnaka pac me bylo zle

  • anonymní uživatel www.majklcervenka.wz.cz 27.9.2005 v 11:34

    Hajes, kolena nevím, stěma nemám problémy, spíše zápěstí a kotník, na tom všem už musím vozit ortézy.

  • anonymní uživatel pišta 27.9.2005 v 12:28

    máš to parádní škoda že jsem takovej vyndánek

  • anonymní uživatel Hajes (2Jose) 27.9.2005 v 13:52

    ty me prekvapujes... :-D co se ti stalo? vpalil v 60km/h hlavou do stromu? nebo te k tom nuti ta tvoje rostenka? jinak ti fandim a prijdu te zkontrolovat jak plnis plany ;-) kofila a zbytek se wozrali a vubec nedojely na Hostyn :-D dobytci..

  • anonymní uživatel Hajes 27.9.2005 v 13:54

    2Cerv...kotniky me taky trpely a zapesti taky. navic sem starej dedek, tak sem si koupil poradny poriny v podobe shivera a ted kony stinky...a uz jsem bez problemu...BTW jak se tvari tvoje vidle na neustale dorazy? parkrat sem klepl na doraz ze shivrem bo sem prase tezky...prezijou to marzocchi? jinak ti fandim a proc ti vzaly vubec bajka sponzori?

  • anonymní uživatel Hajes 27.9.2005 v 13:55

    kurva posrana UK klavesnice. ... koupil sem poradny periny ... konu

  • anonymní uživatel jose 27.9.2005 v 17:35

    a aby jste verili ze bez chlastu..www.punkbike.org/...

  • anonymní uživatel Hajes 27.9.2005 v 22:10

    Pepe: skvelej web ;-)

  • anonymní uživatel dejva (d.rozsival (a) volny.cz) 30.9.2005 v 19:17

    kde najdu tu drahu v hostine

  • anonymní uživatel Hajes 30.9.2005 v 20:57

    2dejva: na kopci je vetrna elektrarna a je to videt, kdyz jedes od Kromerize. nevim jak to popsat. podivej se na mapy.cz bo se tam musis motat prez mesto a stejne se nedostanes az pod kopec..

  • anonymní uživatel dejva (d.rozsival (a) volny.cz) 1.10.2005 v 17:17

    a je jeste neco kolem olomouce dik

  • anonymní uživatel Hárvy (l.harvy (a) seznam.cz) 6.11.2005 v 9:14

    má dobrej blatník

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí