Zhodnocení sezóny - Bohdana Půlpánová

Autor: Keli, vydáno: 4.11.2005

Můžeš se krátce představit:

Dobrý den vážení čtenáři. Jmenuji se Bohdana Půlpánová a momentálně jsem zdravá ( kupodivu nemám nic zlomenýho ) a vdaná. S manželem jsem se seznámila omylem na trati v Bohosudově Léta Páně 1997, neb jsem si ho spletla se svým kamarádem z Berouna.Svůj životní omyl a šok jsem zaplatila před čtyřmi roky ve formě uzavření svazku manželského.Jako bonus jsem přidala o dva roky po té i narození zlosyna Matěje, díky jemuž nyní svůj volný čas trávím koukáním na krtka či Rákosníčka a celej den si hraju. A pak,že se maj ženský na mateřské špatně. Sjezďáka krotím osmým rokem. Předtím jsem koketovala s atletikou, plavala a triatlonovala. Třetím rokem navíc trápím své mozkové ventily studiem vejšky v Olomouci a doufám, že za rok to už ukončím. A to je asi vše.

A jdeme na otázky.

1. Jako se ti tento rok jezdilo, jak hodnotíš uplynulou sezónu ?

Nic moc. Ale na tu hrůzu, co jsem předváděla na tratích,mám ohromnou radost z obhájení čtvrtého titulu!Asi už jsem na adrenalinové sporty stará brusle.Začínám se bát následných pádů, což má za důsledek že hrozně moc řeším, zda vůbec mám riskovat a opět tak navštívit nejbližší nemocnice.Pod hrozbou možné seznamky s personálem lékařského zařízení, tak volím cestu menšího zla. Tou je kolikrát lišácké objetí. Všichni tak pilujou triky během letecké fáze a já hledám a najíždím, co nejrychlejší objížďku.Ve většině případů v naší kategorii (neplatí to pro Katku Šiškovou) je bezchybné a čisté projetí skoků mnohem rychlejší, než-li se celou trať psychicky stresovat, jakej komickej prvek zase předvedu fandícím divákům.

2. Jaké úspěchy se ti podařilo v této sezóně dosáhnout? Splnilo se ti to co jsi si před sezónou předsevzala ?

Na prvním závodě jsem poprvé v životě tak brzdila, že teplota mého brzdového systému dosáhla vrcholného maxima.Tuto činnost provázelo nepříjemné skřípání a tak diváci věděli, i bez zrakových vjemů,že už se blíží Půlpánová. Na Klínovci během víkendu MČR jsem si v jedné slabé chvilce vzpomněla na atletiku ( hod kladivem ) a chtěla jsem zahodit kolo. Byla jsem rozhodnuta na 100% skončit se sjezdem. Bohužel výhružky a sliby pozdějšího brutálního domácího násilí, ze strany mého manžela, mi to překazily.No, já jsem samozřejmě ve skrytu duše strašně moc toužila po obhajobě. I když moc dobře vím, že tu jsou mladší, hezčí, perspektivnější a nebojácnější sjezdařky, co mi funěj na záda.( neplatí to pro Katku Šiškovou ) Má přibržďovací technika na jistotu stačila a byl z toho již čtvrtý titul, který asi dost lidí překvapil, že jo Germáno? Chtěla jsem letošní sezónu přežít ve zdraví, což se mi málem podařilo, nebýt našich slovenských bratrů..

3. Co zranění, kdy a kde jsi se letos nejvíc rozštípala ?

Při mém strachu se celkem divím, že to letos bylo jenom jedno zranění.Smůlou je, že když si to nezaviním sama (viz Beroun), postarají se o to jiní(viz Špindl). Tam letos podal pomocnou ruku v cestě do nemocnice jakýsi ochotný slovenský bratr a tak mi dopomohl k frakturce pátýho žebra.Touto cestou mu děkuji a pro příště doporučuji, aby si své umění ve fyzickém napadení oběti zezadu, praktikoval na někom více odolnějším.Pokud mě však chtěl touto vskutku originální formou pozvat na rande, tak mu oznamuji, že to bylo marné, neb jsem již vdaná, jak jsem již uvedla v úvodu tohoto výslechu.

4. Co tě letos nejvíc zklamalo ?

Naše osobní váha. Poslední dobou vykazuje při mém nástupu na ní stále vyšší numera.Bude-li to takto pokračovat i nadále, asi strhnu péro.

5. Jako vypadá tvůj trénink, jak často a s kým trénuješ ?

Toto slovo u mě již pozbylo významu. Ty tam jsou časy, kdy jsem seděla na kole každý den.Bohužel díky příjemnosti rozmnožovací technice máme zlosyna Matýska, tak vše se podřizuje jemu.V pátek tak naložím naši molekulu do dopravního prostředku a frčím k mým 150 km vzdáleným rodičům.Zde odložím křiklouna a doplním hotovost na pokuty a zpět do Pardubek.Díky této anabázi máme dvakrát do měsíce možnost se svést na sjezďáku. V neděli hajdy zpět pro malého teroristu a opět začíná známý kolotoč – mlíčko,krtek,plín­ky,mašinka,au­tíčko…

6. Tvoje oblíbené lokality?

Díky blízkosti a relativně časté návštěvnosti, je to Špindl. Je tu fofr lanovka, slušná a pozorná obsluha, sympatický náčelník areálu Mára,možnost přistání pro vrtulník první pomoci, rychlá a rozmanitá trať i když mě mrzí, že je pořád skoro stejná. O prázdninách to má velké plus, když mě to nejde jdu na borůvky.

7. Jak trávíš volný čas, když nejsi na kole.

Svůj veškerý volný čas věnuji rodinnému krbu. Když Matýsek usne a já jsem jen trošku funkční, tak se stávám kuchařkou, uklizečkou, květinářkou,stu­dentkou a samozřejmě i velmi tolerantní manželkou.

8. A co tahle kultura – jakou poslední knížku jsi přečetla, co to hraje do uší, oblíbený film.

Poslední knížku, co jsem četla byla někdy před porodem S. King.(Asi proto bylo zrození našeho dědice horrorem) Je můj velký oblíbenec, jehož knihy se mi hromadí a marně čekají na mé přelouskání. Pak určitě nějaký nezáživný skripta do školy, proložená říkadly pro našeho juniora. Co se muziky týká, tak když řídím nepřiměřenou rychlostí své červené nadupané Polo,hraje mi Jaksi Taksi, Ine Kafe, Landa, Madonna a Eláni. Filmy od Tarantina a česká klasika, kterou je film pro všechny generace Ať žijí duchové.

9. Jak strávíš letošní zimu ?

Pilováním techniky jízdy na pekáči, sáňkách a s kočárkem opatřeným lyžema samozřejmě, že vše pod asistencí našeho malého navigátora Matýska. Pak lyže,snowscoot. Taky i letos podnikneme zimní výpravu do Itošky, kde se snad dočkám pár rad od mistra Frkyho, jak správně jezdit na snowscootu.V únoru to vidím ještě na Rakousko. Mezi tím dle sněhových podmínek snad i pár návštěv v zimním Špindlu.

10. Na čem teď jezdíš a kolik bajků teď máš ?

Jsem již několik let věrná svému choti a značce SCOTT. Sjezďák SCOTT HIGH OCTANE, krosáček SCOTT STRIKE TEAM ISSUE a kolo pro volný čas VOLTAGE SCOTT YZ 0.Mou závodní stáj ještě doplňuje stará dvaceti kilová Ukrajina s nálepkou SCOTT, s kterou jsem jezdívala na plavčo, do posilovny, na nákupy a někdy i na drby ke kamarádce. Tu jedinou mám párknutou v kolárně. Teda pokud si někdo nezpůsobil kýlu, tím že jí chtěl zcizit.

11. Za koho momentálně jezdíš a co sponzoři ?

Jezdím v teamu SCOTT-THULE za laskavého přispění těchto sponzorů – SCOTT( kola, optika a oblečky ), THULE ( nosiče a přepravní zavazadla ),FOX ( vidlice a tlumiče ),MAGURA ( brzdy),EVERSTAR ( čistící prostředky),A2Z ( destičky),MAVIC ( ráfky), ADIDAS ( botky ),MOTOREX ( mazadla ),WOODMAN ( mtb komponenty ),DT SWISS ( dráty a náby), PENCO ( sportovní výživa ) a OF3 ( kalhoty,rukavičky a fusekle)

12. Máš představu na kolik peněz tě vyšla letošní sezóna ?

Nemám, a jsem ráda, protože to je asi velikánskej balík.Rozpočet na závody,úplatky časomíře a všechny věci okolo sjezdování má na hrbu Marťas. Zatím se na závody dostanem, bydlíme, jíme a jezdíme, tak to asi dělá móóc dobře. Díky ti moc můj manželi.

13. Cíl pro následující sezónu ?

Zkusit nemožné…obhájit po páté titul a porazit konkurenční sjezdařky ( neplatí pro Katku Šiškovou ). K tomu budu potřebovat samozřejmě dobré zdraví, málo tažnejch ptáků (ptačí chřipka),shoví­vavost slovenských bratrů,dobře fungující kolo a aby Martin opět jezdil na tréninku přede mnou jako ,,vodič,, a ukázal kudy vede cesta. Zapracovat na své nechuti a bojácnosti ke skokům!!!Chci se polepšit a asi poprosím o radu kamaráda Míšu (sportovní psycholog – píšu u něj bakalářku) jak se opět dostat do ztracené psychické konvice. Teda kondice.Pokud na mě nebude mít čas, tak pak mažu k Chocholouškovi.

14. Místo pro libovolný vzkaz ?

do České republiky – Chtěla bych požádat všechny sjezdaře, kterým budu během tréninku překážet o pochopení.Ráda se Vám uhnu z cesty, ale i vy mi dejte šanci, abych mohla zastavit a tuto činnost provést.Věřte mi, že se spolujezdcem na zádech se zastavuje dost špatně.

A speciálně do Slovenské republiky – Chcela by som požiadať o pochopenie všetkých zjazdárov, ktorým budem počas tréningu prekážať. Rada sa Vam uhnem z cesty, ale vy mi dajte šancu, aby som mohla zastavit a túto činnost vykonať. Verte mi, že so spolujazdcom na chrbáte sa zastavuje dost ťažko.

15. Máš nějakou osobní web page, kde se o tobě mohou tvoji potenciální fanoušci dozvědět víc ?

Bajkový fanoušci asi stěží, nejsem Mároška či Frky.Obdivovatele na ženský asi taky těžko, neb mé proporce ani zdaleka nedosahují přitažlivých velikostí sexy dívek a vycpávat se silikonem nechci.Nicméně webovky máme a díky nim manžel pomalu přestává plnit manželské povinnosti, neb neustále u nich vysedává a něco datluje.Jeho výplody a poznatky ze světa DH najdete pod adresou http://www.scottmtb.cz, Pokud máte nějaké připomínky či snad nějaké nabídky (mimo sňatkovejch), tak na emailu scott@scottmtb.cz či kolmerka@seznam.cz

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Manas 4.11.2005 v 9:00

    Taky dobry, je poznat ze pisete ze stejne staje (nebrat spatne) :-)
    PS: Proc porad ty odkazy na Katku Siskovou ?

  • anonymní uživatel oo 4.11.2005 v 9:40

    Přotože Katka Šišková je přeoperovaný chlap, který jezdí jako ďas, leč v ženské kategorii :-)Nic proti ní. Jinak dobrej rozhovor.

  • anonymní uživatel DD 4.11.2005 v 10:44

    2oo tva stara je preoperovanej chlap co jezdi jak das

  • anonymní uživatel Krutor 4.11.2005 v 15:34

    Naprosto geniální rozhovor. U Pulpíků doma musí bejt fakt prcka :-)

  • anonymní uživatel Mára 4.11.2005 v 18:24

    hustej rozhovor!

  • anonymní uživatel Sirenna 4.11.2005 v 21:24

    Bodiku, me se nemusis bat, vsak vis, ze si ja a me kolo na trati ustlavame vic nez je zdravo ;) :D

  • anonymní uživatel TinkTink (tinktink (a) centrum.cz) 4.11.2005 v 22:19

    Hehehe....good rozhovor :)

  • anonymní uživatel DeDefup 4.11.2005 v 23:52

    Nic moc zenska...

  • anonymní uživatel Tonda 5.11.2005 v 19:08

    Na tý společný fotce vypadaj že trochu pohulili, teda hlavně pan manžel :)

  • anonymní uživatel Bóďa 5.11.2005 v 22:58

    Díky Tondo za postřeh,ale nepohulili,neb jsme zapřísáhlí nekuřáci. Fotograf nás odchytl těsně po tréninkové jízdě.S ohledem na naši bídnou fyzičku vypadáme, tak jak vypadáme.

  • anonymní uživatel ddd - andy 7.11.2005 v 3:57

    Velmi v poradku rohovor :-)

  • anonymní uživatel Rostič (http://www.x-biker.net) (x-biker (a) seznam.cz) 7.11.2005 v 9:41

    Povedeny rozhovorek :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí